ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Νέο νόμισμα: Ευρωκουπόνια

Και λέει ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης: Ο φίλος μου ο Κινέζος πρωθυπουργός…. Τα χρειάστηκα…. Έλα ρε, σκέφτηκα, έγινε και επίσημα ξανά πρωθυπουργός ο Σημίτης;

Επιτέλους ξεφύγαμε από το χρήμα που καταστρέφει την ανθρωπιά μας και φτάσαμε στην ανταλλακτική οικονομία. Δίνεις εργατοώρες παίρνεις κουπόνια.

Τώρα που έχουμε μουντιάλ δίνουν κουπόνια στοιχήματος. Έτσι και έρθει το σωστό αποτέλεσμα ο εργαζόμενος θα πληρωθεί. Αλλιώς πάει στον κουβά.

Αυτό είναι πραγματικά ένα φιλολαϊκό μέτρο...
Οι τράπεζες θα μας πάρουν το σπίτι, θα μας βάλουν για τρία ή πέντε χρόνια να πληρώνουμε σε αυτές το ενοίκιο του σπιτιού, και φυσικά θα συνεχίσουμε να χρωστάμε στην τράπεζα ένα κάρο λεφτά. Ωραία  πράγματα.

Αυτό μοιάζει λιγάκι με την Ελλάδα και το χρέος. Μας φόρτωσαν ένα χρέος με υποθήκη που είναι αδύνατον να ξεπληρωθεί. Θα μας πάρουν την χώρα, θα μας την νοικιάσουν για να μένουμε και θα μας κάνουν δούλους για να μπορούμε να πληρώνουμε το ενοίκιο. Και το χρέος ακόμα ανεξόφλητο θα είναι…


Μας παίρνουν τα σπίτια, μας πληρώνουν με κουπόνια, φίλοι μας οι κινέζοι… κοίτα να δεις πως ο καπιταλισμός μετατράπηκε σε αυτό που είχε ως μπαμπούλα.

Μπορεί να μην έχουμε ευρώ αλλά έχουμε ευρωκουπόνια.

Απροειδοποίητα θα
κάνει κατασχέσεις το δημόσιο. Το κάνει για την προστασία μας. Για να αποφύγουμε το στρες της αναμονής από την προειδοποίηση μέχρι την κατάσχεση.

Ευτυχώς που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν καθόλου φόρους και θα μείνουν και λίγα λεφτά στην χώρα. Γιατί τα υπόλοιπα πάνε στους δανειστές μας.

Τι εννοείς όταν ρωτάς: μα οι εφοπλιστές είναι η χώρα; Και ποιος νομίζεις ότι είναι η χώρα, οι καθαρίστριες;

Σαμαρικές παραγραφές

Ο Ρικσάτος Ανδρέας δεν θέλει να εφαρμόσει έναν προϋπολογισμό που είχε καταψηφίσει. Αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που μέσω της καταψήφισης του προϋπολογισμού την είχε καταψηφίσει.

Τα υποβρύχια γέρνουν…. Προς τα δεξιά, μαζί με τον αντιπρόεδρο.

Ο Ψαριανός πάει προς το ποτάμι. Για να ξεπλύνει ότι αριστερό λερώνεται από αυτόν.

Σύμφωνα με την κουβέλεια λογική που ασπάζεται ο Ψαριανός, υπεύθυνος αριστερός είναι αυτός που είναι τόσο δεξιός που να μην τον ξεχωρίζεις από νεοδημοκράτη… της νέας γενιάς, της σαμαρικής.

Κάνουμε καλοκαιρινή τη βουλή και καταφέρνουμε να παραγράψουμε αδικήματα, να ξεπουλήσουμε κάτι νερά και την ΔΕΗ με δώρο τις παραλίες και ένα σωρό ακίνητα (γλιτώνουμε όμως το φόρο ακινήτων), χαζογελάμε με τους κινέζους και απολαμβάνουμε τον Μπένι στον ρόλο του αντιπροέδρου.

Όμορφα πράγματα σαμαρικά πλασμένα.

Επεισόδια στην Βραζιλία από ανθρώπους που πεινάνε… μα είναι δυνατόν να μην χορταίνουν με το ποδοσφαιρικό θέαμα;

Οι ταξιτζήδες κατάλαβαν ότι είναι και αυτοί ελεύθεροι επαγγελματίες και φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ.

Τον Ιανουάριο θα καταλάβουν και οι συνταξιούχοι ότι θα παίρνουν πια φιλοδώρημα και όχι σύνταξη…


Βλέπεις αυτός ο λαός είναι σαν τον Χρυσοχοΐδη. Δεν διαβάζει αυτά που ψηφίζονται… απλά πλερώνει. Large λαός μιλάμε…

Αθερίνα καρχαρίας, σοσιαλιστής Μπένι…

Οι επενδυτές θέλουν λέει σταθερό πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή θα μουμιοποιήσουμε τον Σαμαρά και τον Μπένι και θα τους έχουμε κυβέρνηση μέχρι το τέλος του επίτιμου;

Και όλα αυτά για να αγοράσουν οι επενδυτές την ΕΥΔΑΠ κοψοχρονιά και μετά να μας πουλάν το νερό για χρυσό;

Αστάθεια και πάλι αστάθεια. Γιατί με τόση σταθερότητα ούτε κουπόνια δεν θα παίρνουμε…  

Και μην ξεχνάτε: 4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα