ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Νέες απειλές του πρωθυπουργού


 

Ο Άδωνις της υπαναπτύξεως ως μέγας οικονομολόγος μας είπε ότι η ακρίβεια οφείλεται στην αλματώδη ανάπτυξη της χώρας. Έτσι μάθαμε και εμείς οι αδαείς ότι όσο περισσότερη ανάπτυξη έχουμε τόσο μειώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Αλλά τέτοιοι μαζοχιστές είμαστε. Ενώ ξέρουμε ότι σε λίγο θα λέμε το ψωμί ψωμάκι θέλουμε και άλλη ανάπτυξη.

Και αν αναρωτιέστε γιατί η ακρίβεια χτυπάει και τις άλλες χώρες, είναι το γνωστό μοντέλο του ντόμινο. Όταν αναπτύσσεται η Ελλάδα ακριβαίνει το πιτόγυρο στην Γερμανία.

Φυσικά η ακρίβεια είναι σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα έχουμε παραπάνω ακρίβεια. Που υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, λένε οι της αντιπολίτευσης. Που υπεύθυνη είναι η ανάπτυξη λένε οι της κυβέρνησης.

Όσο για την πανδημία, όλα εν σοφία τα κάνει ο Πλεύρης και η κυβέρνηση. Τώρα αν σας φαίνεται παραλογισμός όλο το καλοκαίρι να μην τηρείται κανένα μέτρο εκτός από την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων νοσοκομειακών τότε είστε απλά οπαδοί του Πούτιν.

Κοιτάξτε τώρα λογική. Όπως μας έλεγαν από την κυβέρνηση και οι επιστήμονες, τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι αποτελεσματικά μέχρι 3 μήνες. Μετά φθίνει η προστασία και στο 6μηνο δεν προστατεύουν καθόλου.

Οι τελευταίοι μαζικοί εμβολιασμοί με την Τρίτη δόση έγιναν κατά τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Άρα σχεδόν όλος ο πληθυσμός αυτήν την στιγμή δεν καλύπτεται από τους εμβολιασμούς (εκτός από 2 – 3 χιλιάδες που κανουν ακόμα εμβόλια).
Αν και σχεδόν κανείς δεν καλύπτεται συνεχίζει να υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Έχει καμιά λογική;

Ναι, έχει. Έχει την λογική μιας κυβέρνησης αυταρχικής που έχει ως κορυφαία στελέχη, τα πρώην κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ. Και η λογική μιας αυταρχικής κυβέρνησης είναι ότι όσοι μας υπακούν έχουν προνόμια όσοι δεν υπακούν έχει τιμωρία.

Γι΄ αυτό είναι ακόμα εκτός οι ανεμβολίαστοι νοσοκομειακοί.

 

 


Ο πρωθυπουργός μας απείλησε ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας του φυσικού αερίου όπως αντιμετώπισε και τον κορονοϊό.

Δηλαδή θα κάνει κάθε τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι της ακρίβειας.

Θα έχει δίπλα του και τον Σωτήρη να λέει ότι οι ανήλικοι έχουν ένα ένζυμο στο δέρμα τους και δεν κρυώνουν.

Και αν προκληθεί στην βουλή θα πει ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι κάποιος μπορεί να κρυώσει με μείον 10 βαθμούς και τελικά είναι προτιμότερο να κρυώσει κανείς παρά να πεθάνει από αναθυμιάσεις.

Μία ελπίδα έχουμε, ακόμα δεν βγήκε κάποιος υπουργός να πει ότι η χώρα είναι θωρακισμένη απέναντι στο πρόβλημα της ενέργειας. Εκτός και αν δεν το άκουσα. Αν το έχουν πει ξέρουμε το αποτέλεσμα.

Θυμάστε την θωράκιση της οικονομίας που έλεγε ο Αλογοσκούφης που μας οδήγησε.

Επίσης θυμάστε την θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό που έλεγε ο Κικίλιας που μας οδήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα