ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Ταπεινωμένοι και Καταφρονημένοι


Δυο χρόνια έκλεισε το σοσιαλιστικό αντιεξουσιαστικό κόμμα στην κυβέρνηση. Με αφορμή αυτήν την επέτειο χιλιάδες εργαζόμενοι για να εκδηλώσουν την χαρά τους προχωρούν σε διάφορα events, όπως καταλήψεις υπουργείων.

 Στα δύο αυτά χρόνια η χώρα έκανε άλματα προς το παρελθόν. Μέχρι πρότινος το ταξίδι στο παρελθόν ήταν μια υπόθεση της επιστημονικής φαντασίας. Το ΠΑΣΟΚ όμως το έκανε πραγματικότητα.

Βρισκόμαστε ήδη στην δεκαετία του ΄50 και τρέχουμε ολοταχώς προς τα πίσω. Είναι ζήτημα δύο – τριών δόσεων για να φτάσουμε στις συνθήκες του 19ου ή και του 18ου αιώνα.

Εκτός από την επέτειο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία σήμερα είναι και η παγκόσμια μέρα των ζώων.
Ειδικά γιορτάζουν οι κότες, οι λαγοί, τα πρόβατα –ψηφοφόροι, οι χάνοι και τα γομάρια.

Εδώ και αρκετό καιρό συζητείται το σχέδιο να μείνει χωρίς χρήματα το κράτος ώστε να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών με έναν διπλό στόχο. Να δουν τις πιθανές αντιδράσεις των πειραματόζωων και δεύτερον με το όπλο της στάσης πληρωμής μισθών και συντάξεων να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις απέναντι στο τελειωτικό χτύπημα ενάντια στην χώρα και στους πολίτες της.

Και αυτή η εποχή είναι η πιο κατάλληλη. Δεν κινδυνεύουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό για όσους αφελείς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση παίρνει δανεικά για την Ελλάδα…

Ο υπερφίαλος Μπένι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να δεχθεί την όποια ταπείνωση για να σώσει την Ελλάδα. Προφανώς δεν έχει καταλάβει την πραγματική ταπείνωση. Όταν θα φυγαδεύεται μεταμφιεσμένος σε Μπένι Χιλ για να σωθεί από την οργή των πολιτών.

Δεν θα γίνουμε Ινδία είπε ο Γιωργάκης. Φυσικό είναι. Τέτοιους υψηλούς στόχους είναι άτοπο να τους βάζεις.
 
Η τρόικα ζήτησε την κατάργηση της σύμβασης που προβλέπει τον κατώτερο μισθό. Καλά είναι. Θα μπορούσαν να ζητήσουν την κατάργηση γενικώς του μισθού. Εκτός και αν θα είναι το μέτρο για την επόμενη δόση.

 Ο Γιωργάκης είναι κουρασμένος και έτοιμος να παραιτηθεί, έγραψαν οι Financial Times. Ο Γιωργάκης απάντησε αμέσως λέγοντας ότι αυτά είναι ελληνικά ομόλογα. Συγγνώμη, σκουπίδια, είπε. Μικρή έως ασήμαντη η διαφορά.

Εξάλλου ο Γιωργάκης γυμνάζεται καθημερινώς. Τελευταία ασκείται σε ένα καινούριο άθλημα: το πήδημα του λαού.

Αφού, ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού, καταλαβαίνει ότι η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολογίας ανακυκλώνει την ύφεση και μεγαλώνει το πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση και η τρόικα επιμένουν σε αυτήν την πρακτική;

Ο προφανής στόχος είναι να υπάρχει ένα φθηνό και φοβισμένο εργατικό δυναμικό. Παράλληλα γίνεται και ένα πείραμα για να δουν τις αντοχές της μάζας καθώς ακολουθούν και άλλες χώρες.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο. Ένας εξαθλιωμένος λαός, χωρίς προοπτική, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωση χειραγωγείται εύκολα και δεν έχει καθόλου αντιστάσεις.

Έτσι μπορεί εύκολα μια ξεπουλημένη κυβέρνηση να ξεπουλήσει τον πλούτο της χώρας. Την δημόσια περιουσία, τον ορυκτό πλούτο, να δημιουργήσει ζώνες εκμετάλλευσης όπου οι Γερμανοί ως σύγχρονοι αποικιοκράτες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν θα εκμεταλλεύονται την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Σε μια συζήτηση που έκανε το ΕΠΑΜ, ένα κίνημα που δημιούργησε ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, υπήρξε μια αναφορά σε κάτι τρομακτικό. Είπε ο Καζάκης ότι πιθανόν να σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Θράκη ένα εργοστάσιο το οποίο θα υποδέχεται τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα για να τα επεξεργάζεται.

Δηλαδή να έχουμε στην χώρα μας έναν σίγουρο καρκινογενή  παράγοντα. Και στο όνομα της προσδοκίας ενός κουτσουρεμένου μισθού δεν θα αντιδράσει κανείς.

Αν υπάρχει πράγματι ένα τέτοιο σχέδιο, είναι πραγματικά τρομακτικό. Και θα είμαστε συνένοχοι αν καταδικάσουμε τα παιδιά μας να ζουν παρέα με τον καρκίνο.

Για την πτώχευση της Ελλάδας την μικρότερη ή καθόλου ευθύνη την έχουν αυτοί που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Τα λαμόγια και οι πολιτικοί την βγάζουν καθαρή.

Α! θα αναλάβουν κάποια στιγμή την πολιτική ευθύνη. Ε, ας κάνουν και καμιά ΕΔΕ να ησυχάσουμε.

Προσοχή: Το ναρκωτικό τροϊκανίνη σκοτώνει. Σταματήστε τις δόσεις τώρα.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: