ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Ο αγωνιστής Ανδρέας

Η νέα πλύση εγκεφάλου άρχισε. Προσπαθούν τώρα να μας πείσουν, όπως καλή ώρα (τι καλή, τέλος πάντων) ο αγωνιστής Λοβέρδος, ότι τα μέτρα είναι προσωρινά. Μετά από δύο χρόνια οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν μέχρι τώρα αλλά θα είναι με περισσότερα χρήματα και δικαιώματα.

Να είστε σίγουροι ότι το 2012, άντε το 2013, ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου θα είναι 1200 ευρώ, θα δουλεύει 35 ώρες την εβδομάδα, θα έχει εκτός από τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και δώρο για την ονομαστική του εορτή και για τα γενέθλια του ενώ εκτός από το επίδομα αδείας οι εργοδότες θα του προσφέρουν και 3 εβδομάδες διαμονή στις Μπαχάμες με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Οι συνταξιούχοι από την άλλη, θα βγαίνουν στην σύνταξη στα 58 τους με 15 χρόνια εργασίας και η σύνταξη τους θα είναι στο 150% του καλύτερου μισθού που είχαν πάρει έστω και για ένα μήνα στην εργασιακή τους ζωή.

Καλά για την ανεργία δεν το συζητάμε. Οι εργοδότες θα παρακαλούν τους εργαζόμενους να πάνε σε αυτούς να δουλέψουν μιας και θα υπάρχει πλεόνασμα θέσεων εργασίας.

Και όλα αυτά επειδή ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο σοσιαλιστής Γιωργάκης παίρνουν αυτά τα μέτρα.

Αχάριστοι, ε! αχάριστοι!

Κατά τα άλλα ο αγωνιστής Ανδρέας καθημερινά διαπραγματεύεται με την τρόικα ώστε τα μέτρα να είναι πιο φιλολαϊκά. Μόνο που η τρόικα δεν το γνωρίζει αυτό.

Όπως είπε και ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού Όλι Ρεν τα πάντα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο και δεν γίνεται συζήτηση για κανένα θέμα.

Μάλλον ο αγωνιστής Ανδρέας βλέπει σκιές και συνομιλεί μαζί τους. Εκτός και αν πηγαίνει τα βράδια στην τρόικα και συζητάει μαζί τους ενώ αυτοί κοιμούνται, οπότε και δεν τον καταλαβαίνουν.

Τσακάλι ο αγωνιστής Ανδρέας. Θέλει να τους πιάσει στον ύπνο.

Πλύση εγκεφάλου νούμερο 2. Κάνουν απεργία οι καθηγητές και τα παπαγαλάκια λένε ότι την πληρώνουν οι μαθητές. Κάνουν απεργία οι γιατροί, την πληρώνουν οι ασθενείς. Κάνουν πορεία οι εργαζόμενοι την πληρώνουν οι καταστηματάρχες. Κάνουν απεργία στα λιμάνια, την πληρώνουν οι τουρίστες.

Και συνεχίζουν… μπορεί να έχουν δίκιο αλλά δεν μπορεί να την πληρώνουν οι άλλοι.
Και ρωτάω ο αφελής: Ποιος είναι ο τρόπος για να αγωνιστεί ο άλλος ώστε να καταφέρει να επιβιώσει και να αντιδράσει σε αυτά τα άδικα μέτρα (που το παραδέχονται όλοι ότι είναι άδικα); Αλλάζοντας απλά με το κοντρόλ της τηλεόρασης το ένα κανάλι προπαγάνδας με ένα άλλο κανάλι προπαγάνδας;

Ή να απαγορεύσουμε τις απεργίες και τις πορείες;

Ερώτηση έκαναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν μια επίσημη απάντηση στο εξής: Στην μετάφραση του μνημονίου λείπουν κάποια μέτρα που αναφέρονται στο αγγλικό κείμενο.

Θεωρώ ότι είναι μια προβοκατόρικη ενέργεια. Η κυβέρνηση δεν θα έκανε ποτέ κάποια πράξη εξαπάτησης του λαού.

Απλά επειδή βρισκόμαστε σε κρίση δεν υπάρχουν πολλοί μεταφραστές. Οπότε όλο το κείμενο το μετέφρασε ένας. Τόσες σελίδες κείμενο (που δεν ήταν και δεμένο για λόγους οικονομίας) είναι απόλυτα φυσιολογικό να του ξεπέσει μια σελίδα και να μην την μεταφράσει. Σε εσάς δηλαδή δεν έχει συμβεί ποτέ να σας ξεφύγει μια σελιδούλα;

Βγήκε ο βουλευτής Αμοιρίδης (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα, αλλά δεν θα το ψάξω τώρα. Θα το γράψω, θα ανέβει το κείμενο και μετά το ψάχνω το θέμα…) και είπε ότι ψήφισε το μνημόνιο στην βουλή χωρίς όμως να ξέρει και τι λέει αυτό το μνημόνιο.

Αργότερα είχε την ευκαιρία, είπε, να διαβάσει κάποια πράγματα.

Υπεύθυνος πολιτικός, ξέρει τι ψηφίζει… να μην ξεχάσουμε να τον ψηφίσουμε και εμείς!

Αλλά έτσι ακριβώς ψηφίστηκε το μνημόνιο στην βουλή. Χωρίς να ξέρει κανείς τους τι ψηφίζει. Και αναρωτιόμαστε μετά γιατί δεν έχουμε σε καμιά υπόληψη τους πολιτικούς και γιατί ζυγίσουμε τα γιαουρτάκια στα χέρια μας!

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: