ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Η πονεμένη επιθεώρηση

Από σήμερα έχουμε και επίσημα καλοκαίρι. Και το καλοκαίρι είναι η περίοδος των επιθεωρήσεων.

Τα βασικά επιθεωρησιακά σχήματα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μας έδωσε ένα πρώτο δείγμα του χιούμορ του. Μας είπε ότι η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Σαφέστατα και έχει δίκιο. Γιατί η κρίση, εκτός από οικονομική είναι και ψυχολογική. Με αυτά που λέει μας κάνει και γελάμε οπότε θα μας βγάλει από την ψυχολογική κρίση.

Φαντάζομαι ότι για να βγούμε από την κρίση θα συμβουλευτούμε τα καλύτερα στελέχη της παράταξης που έχουν εκτός των άλλων και κυβερνητική εμπειρία.

Τον Αλογοαποπουμουερχεταιτογιαουρτι και τον Παπαθανασίου.

Θα μιλήσει ο Κωστάκης ή δεν θα μιλήσει; Από το 2004 μας βασανίζει αυτό το ερώτημα. Και νεογέννητος να ήταν το 2004 τώρα θα ήταν έξι ετών. Άρα θα έπρεπε ήδη να έχει μιλήσει.

Για να μην μιλάει κάποιο πρόβλημα θα έχει, δεν μπορεί. Να του κάνουμε μια λογοθεραπεία.

Εκτός και αν είναι μόνιμα μπουκωμένος και δεν μιλάει. Γιατί οι καλοί τρόποι δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε με ανοιχτό το στόμα.

Θα μου πεις εδώ έχουμε την Λοβερδιάδα εσύ με τους πεθαμένους ασχολείσαι;
Άμυνα είναι αδέρφια μου…

Ο Ανδρέας ο πονεμένος κάνει ότι μπορεί. Απλά δεν τον αφήνουν να εφαρμόσει την σοσιαλιστική πολιτική του και να καταργήσει εντελώς τους μισθούς.

Ο ίδιος εκτός από το γεγονός ότι πονάει μας πληροφόρησε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα βοηθήσουν. Εδώ κάνει λάθος. Σε έναν εργασιακό κλάδο θα έχουμε ανάπτυξη του κύκλου εργασιών.

Μιλάμε φυσικά για τον κλάδο των γραφείων Τελετών.

Εντωμεταξύ έχει αρχίσει πάλι το γνωστό παραμυθάκι. Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός και ο Λοβέρδος κάνει προσωπική πολιτική.

Όπως γενικά δεν ήξερε και ο Κωστάκης.

Όμως όπως και να έχει ο Γιωργάκης έχει ευθύνη. Αν γνώριζε για τα μέτρα Λοβέρδου έχει την ευθύνη αυτών των μέτρων και αν δεν γνώριζε έχει την ευθύνη που κρατάει ακόμα τον Λοβέρδο στην κυβέρνηση.

Ας τελειώνει πια αυτή η ιστορία με τον «καλό» πρωθυπουργό που τον αιφνιδιάζουν συνεχώς οι κακοί.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού πάνε καλά. Θα πήγαιναν ακόμα καλύτερα αν έκοβε τελείως τους μισθούς.

Η εθνική Ελλάδας πέτυχε την πρώτη της νίκη σε παγκόσμιο κύπελλο. Ήταν μια καλή ευκαιρία να αλλάξει για μια – δυο μέρες το θέμα της πανελλαδικής συζήτησης.

Η νίκη αυτή όμως δεν είναι καλό σημάδι. Αν θυμάστε η προηγούμενη επιτυχία της εθνικής ήταν το 2004. Και μετά από αυτήν την επιτυχία είχαμε το ξεδίπλωμα της πολιτικής της ΝΔ.

Τώρα τι μας περιμένει;

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι η απειλή του Λοβέρδου. Θα παλέψει ακόμα περισσότερο μας είπε, διευκρινίζοντας ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Να περιμένουμε δηλαδή εργασία μέχρι τα 95, σύνταξη ίση με το 5% του επιδόματος κηδείας η οποία θα δίνεται 30 χρόνια μετά την θεμελίωση του δικαιώματος, οι μισθοί θα καταργηθούν ως αναχρονιστική συνήθεια και θα αντικατασταθούν από το επίδομα αλληλεγγύης που θα τροφοδοτείται από τους συνταξιούχους….

Και για να καταλάβετε πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για τον λαό να σας πληροφορήσω ότι ο Μάνος δήλωσε ότι τα μέτρα βρίσκονται στον σωστό δρόμο…

Καλό καλοκαίρι (Λέμε και καμιά χαζομάρα για να περνάει η ώρα)

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: