ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

2016, η σωτηρία συνεχίζεται (Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Μετά από την διακοπή της στήλης για να εμπεδώσω τον ένα χρόνο πρώτης φοράς αριστεράς είμαι πάλι εδώ…  και να ευχηθώ Καλή Χρονιά, αν είναι δυνατόν λιγότερο αριστερή, λιγότερο φιλελεύθερη, λιγότερο πασοκική, λιγότερο φασιστική αλλά περισσότερο ανθρώπινη. Και μετά ξύπνησα.
@15 ξεχασμένα εκατομμύρια βρέθηκαν στα χρηματοκιβώτια του ΠΑΣΟΚ. Ομολογώ, έχω πρόβλημα μνήμης.
Εγώ τα είχα ξεχάσει. Μπορώ να περάσω να τα πάρω;
@Ήταν να μην μιλήσει ο Αντωνάκης. Από το στόμα του δεν ξεπήδησαν λέξεις αλλά η σοφία όλου του κόσμου: Ότι αποφασίσει ο κόσμος θα ψηφίσει…
Μετά από αυτό την έφαγε την θέση του Γιωργάκη στην λίστα με τους μεγάλους στοχαστές του πλανήτη.
@ Το πόσο δυσοίωνο είναι το μέλλον το καταλαβαίνει κανείς από τις δηλώσεις του Στουρνάρα: δήλωσε αισιόδοξος…. θα κλάψουν μανούλες!!!
@Πάντως από την οικογένεια δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Αποτυχία η Ντόρα; Έρχεται ο Κυριάκος. Αποτυχία ο Κυριάκος; Έρχεται ο γιος της Ντόρας.
Και μιλάμε για σόι μεγάλο.
@Διαβουλεύσεις, 170 σελίδες κείμενο, διαφωνίες, κόντρες, αναλύσεις… όλα αυτά πάνω σε ένα σχέδιο ασφαλιστικού που φέρνει η κυβέρνηση. Δηλαδή ένα σχέδιο που δεν θα υπάρχει σε λίγο καιρό.
Αφού οι θεσμοί θα φέρουν την δική τους πρόταση που θα την ψηφίσουν ατόφια για να σωθεί η χώρα, να μείνουμε στο ευρώ, να μην έρθει η καταστροφή, γιατί έχει και κάποια καλά στοιχεία - μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο λαός έχει εγκρίνει με την ψήφο του την αποδοχή των νόμων που φέρνει η τρόικα και άλλα χαριτωμένα μεν σφαγιαστικά δε… και μπλα μπλα μπλα!
@Ένας τρόπος υπάρχει για να σωθεί έστω μέρος των συντάξεων. Να καταργηθούν.
Φυσικά υπάρχει και άλλος δρόμος σωτηρίας.
Θα ενσωματωθούν στο παράλληλο πρόγραμμα το οποίο έχει ενσωματωθεί στα ισοδύναμα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν ενσωματωμένο στο μνημόνιο που καταργήθηκε με έναν νόμο, το οποίο είχε ενσωματωθεί στο ευρώ που δεν είναι φετίχ, και όλα αυτά ήταν ενσωματωμένα σε ένα ΟΧΙ δημοψηφίσματος.
@Ανάμεσα στον Κυριάκο της οικογένειας και
τον Βαγγέλα θα επιλέξουμε Άδωνη. Δεν μπορούμε;
Τότε τον Βαγγέλα. Ο Κυριάκος της οικογένειας δεν έχει τόσο μεγάλο ταλέντο για την σάτιρα. 
Ενώ ο Βαγγέλας το έχει… με το μουστακάκι του, το μάγκικο υφάκι του, το κομπολόι… παραδοσιακός δεξιός.
@Εντωμεταξύ ο Τσίπρας αρνείται να κάνει συνέταιρο τον Λεβέντη που έχει τα κονέ στην Ευρώπη και σε δύο μήνες τα μνημόνια θα είναι παρελθόν.
Για λαγός καλός είναι. Να, λέει ότι 1500 ευρώ ανώτατη σύνταξη καλά είναι μην τρομάξετε να το δείτε συντόμως να γίνεται. Και η κατώτερη λίγο πάνω από την ανυπαρξία. Κάπου στα 260- 280 ευρώ. Με προϋποθέσεις.
Το σχέδιο είναι από το πρώτο μνημόνιο και εφαρμόζεται με ακρίβεια. Ο στόχος είναι ο μισθός να φτάσει στα 350 ευρώ και η σύνταξη στα 260. Αλλά αυτό ήταν να γίνει σταδιακό μέχρι το 2020.
Οπότε μετά τις περικοπές τις τωρινές να ξέρετε ότι το 2018 θα έχουμε μια ομορφιά. Θα λήξει το 3ο μνημόνιο αλλά επειδή θα υπάρχουν κάτι δανεικά που δεν θα μπορούμε να επιστρέψουμε θα υπογράψουμε το επόμενο μνημόνιο.
Και με αυτό θα ολοκληρωθεί το σχέδιο.
@Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα εισερχόμαστε το 2016 όπου θα απολαύσουμε την συνέχιση της σωτηρίας μας. 

Μικρός Φωκίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: