ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Απλά και κυρίαρχα
(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)@Έρχονται δύσκολες μέρες. Για άλλη μια φορά έχουμε ένα πρόγραμμα ξεζουμίσματος των όποιων αντοχών και αν μιλήσουμε με την τεχνοκρατική τους γλώσσα, αφού πάρουν τα πάντα θα διαπιστώσουν ότι έπεσε έξω και θα χρειαστούν νέα μέτρα για να μπει μέσα.
@Η κοινωνία εντωμεταξύ θα προσπαθεί να κατανοήσει τι στο διάολο έγινε και έδωσε την έγκριση της για την εφαρμογή του μνημονίου.
Όταν θα έρθει σε αδιέξοδο με τις ίδιες τις επιλογές της  θα αφεθεί στις σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού όπου τα μαύρα μεσάνυχτα θα αποτελειώσουν με αίμα ότι θα έχει μείνει όρθιο.
@Έτσι εξηγείται και το σόου Λαγού. Ένα σόου θέλει να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους για ένα κόμμα που θα δράσει υπέρ του λαού και απέναντι σε όλους τους άλλους.
Και είναι εύκολο να τους παραπλανήσει. Εδώ  ψήφισαν εφαρμογή μνημονίου…. οπότε αυτός ο λαός είναι ικανός και για ακόμη χειρότερα.
@Πλέον ο Τσίπρας μπορεί να λέει με άνεση: Θα σας διαλύσω γιατί τέτοια εντολή μου δώσατε. Οπότε όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα μέτρα θα εφαρμόζουν την λαϊκή εντολή και αν κάποιος αποφασίσει να μην ψηφίσει κάποιο μέτρο θα έρχεται σε αντίθεση με την λαϊκή θέληση.
Το θέατρο του παραλόγου γνωρίζει τις κορυφαίες στιγμές του στην χώρα μας.
@Ωραία ψηφίσαμε μνημόνιο για να μείνουμε στην ζώνη του ευρώ. Και μας έμεινε η ζώνη γιατί τα ευρώ θα εξαφανιστούν.
@Και έχεις τώρα την ΝΔ με το μάγκικο υφάκι του Βαγγέλα να παριστάνει τον αντιμνημονιακό και τον φιλολαϊκό.
Και έχουν κάτσει σε μια γωνιά τα παρδαλά κατσίκια και έχουν τρελαθεί στο γέλιο.
@Σκοτώνονται στην γαλάζια πολυκατοικία για το ποιος θα γίνει ο νέος διαχειριστής. Ο Κυριάκος της οικογένειας πάντως είναι ενάντια στην οικογενειοκρατία.
Ο Βαγγέλας από την άλλη ανέπτυξε τον βαθύ του πολιτικό λόγο. Με μπινελίκια. Ο καθένας χρησιμοποιεί το λεξιλόγιο που γνωρίζει.
@Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δοκιμάσει την νέα τεχνική: Πως μπορείς να ζήσεις με αέρα κοπανιστό.
Είναι η συνέχεια της φιλοσοφίας προηγούμενων κυβερνήσεων με κεντρική ιδέα "ο χρόνος είναι χρήμα άρα οι άνεργοι είναι πλούσιοι, οπότε ας τους φορολογήσουμε"
Υπάρχει και το ισοδύναμο: "Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία οπότε τι την θέλεις την σύνταξη δυστυχισμένε παππού;".
@Το παράλογο συνεχίζεται: φορολογία επί ανύπαρκτων εισοδημάτων, φορολογία επί σκέψεων του στυλ "να είχα τώρα 1000 ευρώ", πετάγεται ο Τσίπρας και σου λέει φέρε μου αμέσως 23%ΦΠΑ, 29% φορολογία, 100% προκαταβολή φόρου, και 50% πρόστιμο.
Και ψάχνεις να δεις πως αυτό το χιλιάρικο που σκέφτηκες θα γίνει αληθινό χρήμα για να το δώσεις στον Τσίπρα, δηλαδή στις τράπεζες, δηλαδή στους δανειστές, δηλαδή στα λαμόγια.
@Αλλά με τούτο το μνημόνιο η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Τι σημαίνει κυρίαρχο κράτος; Είναι  αυτό που δεν
μπορεί να περάσει ούτε έναν νόμο, που δεν μπορεί να πάρει ούτε μια απόφαση χωρίς την έγκριση των δανειστών.
@Και λες αναγνώστη μου…. οι στόχοι να πιάνονται και ο τρόπος δεν ενδιαφέρει τους δανειστές.
Αμ δε! Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σκεφτεί κάποια εναλλακτική, κάποιο ισοδύναμο όπως λένε, και να το εφαρμόσει. Αν οι δανειστές δεν θέλουν δεν γίνεται. Απλά και κυρίαρχα.
Ας πούμε, διαλύουν λέει το ΣΔΟΕ και οι υποθέσεις που είναι προς είσπραξη φόρων και ποινών θα γίνουν απλά ενημερωτικά δελτία.
Μα δεν θέλουμε τα λεφτά των φοροφυγάδων; Όχι βέβαια. Τα λεφτά των υπόλοιπων θέλουμε. Γι΄ αυτό και ως κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε γαργάρα την λίστα Λαγκάρντ.
@Εδώ και πέντε μέρες ψάχνω και ξαναψάχνω όλο το σπίτι. Κάτω από καναπέδες και μέσα σε μαξιλαροθήκες. Δεν ξέρεις καμιά φορά.
Μπορεί να έχω ξεχάσει εκεί κανένα εκατομμύριο.


Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: