ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Πάμε Άρη;

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Τα δυσάρεστα: Πολιτικοί πρώτης γραμμής οι Μπουμπούκος, Κυριάκος της οικογένειας, Λεβέντης, Φίλης, κυρ Σταύρος!
Τα ευχάριστα: Στον Άρη έχει νερό. Θα έχουμε κάπου να πάμε.
@Άρχισαν τα δεύτερη φορά αριστερά όργανα: Οι συντάξεις ακολουθούν την από το 2010
προδιαγεγραμμένη πορεία προς τον μηδενισμό τους.
Αλλά μην τρομάζετε. Την κυβέρνηση θα την κρίνουμε στο τέλος της τετραετίας, τότε που η σύνταξη θα δίνεται μόνο σε όσους είναι σε ηλικία επίτιμου και θα είναι στα όρια των 30 ευρώ. Τον μήνα, μην μπερδευτείτε.
@Ευτυχώς που η εκκλησία βολεύεται με την στασιμότητα γιατί τώρα που έχουμε αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλλει στα σχολεία να διδάσκονται μόνο θρησκευτικά.
Εξάλλου τα πάντα είναι θέλημα Θεού.
@Πλήγμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο Ψωμιάδης απέσυρε την υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ. Δεν άντεξε τον ανταγωνισμό με τον Άδωνη.
@Τι σοκ και αυτό…. ξαφνικά είδαμε την Γιάννα και μάλιστα να μιλάει.
@Ο χρόνος είναι σχετικός. Να για παράδειγμα εγώ σε 3 λεπτά συνάντησης ίσα που προλαβαίνω να
πω "γεια τι κάνεις; Όλοι καλά;" ενώ ο Τσίπρας με τον Ομπάμα σε τρία λεπτά ανέλυσαν το προσφυγικό, το χρέος της Ελλάδας, είπαν για τις διακοπές τους, ανέλυσαν την ιστορική σημασία της ανακάλυψης της Αμερικής και διάβασαν πέντε βιβλία του Ουμπέρτο Έκο.
@Μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει στην ΝΔ. Ο Άδωνης επιμένει ότι πρέπει να ονομαστεί σε Νέα Τσιριδοκρατία, ο Βαγγέλας λέει ότι πρέπει να γίνει Νέα Μαγκοκρατία ενώ ο Κυριάκος της οικογένειας περιμένει τον μπαμπά να του πει.
@Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποτύχει και θα παραμείνει σταθερή σε αυτήν την απόφαση. Και θα αποτύχει γιατί όπως λέμε όλοι, το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Όπως όλα τα μνημονιακά προγράμματα, έτσι και το τρίτο το μακρύτερο είναι δομημένο έτσι ώστε να αποτύχει.
@Αν ήθελαν η Ελλάδα να πάρει τα πάνω της και να αναπτυχθεί θα μπορούσαν να το είχαν κάνει… αλλά θέλουν την Ελλάδα ισοπεδωμένη με μόνιμη ανάγκη να δανείζεται για να σώζει τις πάντα υπό κατάρρευση τράπεζες και για να το κάνουν αυτό θα επιδιώκουν την κατάρρευση των πολιτών.
@Είναι τρελό αν το σκεφτεί κανείς. Η ανθρωπότητα έχει προοδεύσει τόσο που θα μπορούσε με 1-2 ώρες εργασίας του καθενός να ζούμε όλοι άνετα.
Αντί αυτού δισεκατομμύρια ανθρώπων δυστυχούν, πεθαίνουν από την πείνα και τους φορτώνουν χρέη που ποτέ δεν έκαναν.
@Με ποια λογική για παράδειγμα στην Ελλάδα ισοπεδώθηκαν οι άνθρωποι και του έχουν βάλει ένα χρέος 200 χιλιάδων στον καθένα;
Ακόμα και στα παιδιά που θα γεννηθούν στο μέλλον;
Πότε τα πήραμε ρε παιδιά αυτά τα λεφτά; Πως όλα τα κράτη χρωστάνε τρις; Ποιος έχει τόσα χρήματα να δανείζει και που τα βρήκε;
Έχουμε δημιουργήσει ένα παράλογο σύστημα όπου κάποιοι πατάνε νούμερα σε υπολογιστές και κάθε νούμερο μας το χρεώνουν σαν δικό μας χρέος. Μόνο που δεν
θέλουν να γράψουμε και εμείς ένα νούμερο στο δικό μας υπολογιστή και να τελειώνουμε αλλά θέλουν ζεστό χρήμα που το αποκτούμε με ιδρώτα.
@Και την ώρα που έγραφα τα παραπάνω για τις ώρες εργασίας έσκασε η είδηση: 6ωρο εργασίας στην Σουηδία καθώς αυτές οι ώρες είναι οι κατάλληλες για να αποδίδει σωστά ο εργαζόμενος.
Στην Ελλάδα βέβαια δεν έχουμε εργαζόμενους. Έχουμε είτε άνεργους είτε σκλάβους.
@Ένας χάρτης σε βιβλίο της ιστορίας έχει το όνομα Μακεδονία εκεί που είναι η πρώην δημοκρατία της Μακεδονίας.
Βέβαια ο χάρτης είναι από τις αρχές του περασμένου αιώνα, και η ονομασία έτσι ήταν.
Αλλά άμα μας πιάσει υστερία δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Απλά ουρλιάζουμε και δημιουργούμε κλίμα.
@Λοιπόν, αυτοί θέλουν να ονομάζονται Δημοκρατία της Μακεδονίας ενώ εμείς θέλουμε να τους λέμε Πρώην δημοκρατία της Μακεδονίας.
Δηλαδή ένα Πρώην είναι το θέμα;

  Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: