ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινό λεβέντικο πρόγραμμα
(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο Χωνί)


@Φτάσαμε λοιπόν στις εκλογές Σεπτεμβρίου και ας υποκλιθούμε στο νέο, άφθαρτο, ελπιδοφόρο κόμμα: Ένωση Κεντρώων.
@Ο Λεβέντης, ο οποίος πλασαρίστηκε κάποτε, αποτυχημένα όμως, ως το αποκούμπι των απολιτίκ που είχαν αηδιάσει από την πολιτική, όταν μεσουρανούσε το life style του Κωστόπουλου, έρχεται τώρα να είναι η επιλογή που προωθεί το σύστημα και οι σημερινοί απολίτικ φαίνεται να τσιμπάνε.
Γιατί όμως Λεβέντη; Πρώτον, γιατί ο έμπειρος Σταύρος ο τσουτσουλομύτης δεν κατάφερε να φτάσει σε επίπεδα που να έχει μέλλον, θα καεί γρήγορα αν δεν είναι ήδη Καμένος και ένας χρήσιμος ηλίθιος είναι πολύτιμος σε τούτες τις μέρες.
Για να καταλάβεις το πόσο φτιαγμένο είναι τούτο το πράγμα ας σκεφτείς σε ποιους απευθύνεται. Σε ανθρώπους που είναι υπέρ του μνημονίου.
@Δεν σου προτείνει κάτι ο Λεβέντης. Να εφαρμοστεί το μνημόνιο λέει. Και θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα νάναι. Το ίδιο σαν τον κυρ Σταύρο.
@Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για να επιλέξει κάποιος Λεβέντη. Και όμως οι δημοσκοπήσεις τον βάζουν στην βουλή.
@Κάναμε λάθη λέει ο Αλέξης, κάναμε λάθη λέει ο Βαγγέλας, κάναμε λάθη λέει η Φώφη… έχουν εμπειρία στα λάθη να τους προτιμήσουμε.
@Έγινε και η τηλεμαχία, το ντιμπέι που λέμε, των δύο μνημονιακών αρχηγών όπου ο καθένας μας έλεγε ότι μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί  το μνημόνιο καταστροφής.
@Και τι θα γίνει μετά τις εκλογές;
Αν έρθει πρώτος ο Τσίπρας θα συνεργαστεί με ποτάμια και ραχούλες ικανοποιώντας και τους θεσμούς  αφήνοντας παράλληλα τον Μεϊμαράκη να παριστάνει την εναλλακτική του μνημονίου.
Αν η επιλογή αυτή δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμη τι να κάνει θα συνεργαστεί και με την ΝΔ. Για το καλό μας.
Αν έρθει πρώτη η ΝΔ θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τον Τσίπρα. Οπότε μετά το αρχικό ξέπλυμα με την υπογραφή του τσιπρέικου μνημονίου να έρθει η απόλυτη ταύτιση.
@Δεν υπήρχαν λέει προτάσεις στο ντιμπέι από τους αρχηγούς συριζα, νδ…. λάθος! Είχαν προτάσεις. Και μάλιστα κοινές. Περιγράφονται όλες στο 3ο μνημόνιο.
Και αν δεν είπαν τίποτα στο ντιμπέι για την δύστυχη καθημερινότητα είναι γιατί τα περιγράφει όλα λεπτομερώς το κοινό τους πρόγραμμα, το 3ο το μακρύτερο.
@Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε παρά φύση κυβέρνηση. Αφού το διέψευσε ο Τσίπρας, έχετε ακόμα αμφιβολία;
@Μια ανάσα πριν την κάλπη, και να
έχουμε το απόλυτο αδιέξοδο. Καμιά δεκάδα μνημονιακά κόμματα με κοινό πρόγραμμα, το ΚΚΕ που περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες, τον Λαφαζάνη καρικατούρα επανάστασης, τα Μαύρα Μεσάνυχτα που ονειρεύονται να σκοτώσουν τους μισούς Έλληνες και όποιον άλλον διαφωνεί με αυτούς ή διαφέρει, και 5-7 γραφικά σχήματα ή κόμματα που δεν εμπνέουν για κάποια λύση.
Η αποχή, το λευκό και το άκυρο δυναμώνει τα μνημονικακά κόμματα κυρίως.
@Οπότε αν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος ψηφοφόρος μία λύση έχει: να δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα που θα πάει στον πλανήτη Άρη για να τον κατοικήσει.
@Και μιας και αναφέραμε τα μαύρα μεσάνυχτα: υπέρ του ευρώ οπότε υπέρ και αυτών που γίνονται στο όνομα του.
@Το να βλέπεις το πασοκ να θεωρεί επιτυχία την τρίτη θέση δίνει μια ικανοποίηση. Όμως μένει μισή. Για να ολοκληρωθεί θα πρέπει το πασοκ και η νδ παρέα με τον συριζα να βγάζουν σποτάκια που να μας λένε πόσο σημαντικό είναι να πάρουν 3% για να μπουν στην βουλή.
Υπομονή, ίσως στο 5ο μνημόνιο να συμβεί.
@Αμήχανα λοιπόν συμπληρώσαμε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Την πιο αδιάφορη. Ούτε καν η Μέρκελ δεν ασχολήθηκε.
Και το μεγάλο πρόβλημα, πέρα από τα μνημόνια, είναι ότι μας περιμένουν τα μαύρα μεσάνυχτα…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: