ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ληγμένοι πολιτικοί


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Έξι στους δέκα βλέπουν επιδείνωση στα οικονομικά. Οι άλλοι 3 ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ο ένας που περισσεύει είναι αυτός που έχει κέρδη λόγω της κρίσης.

Περιμένω με αγωνία το νέο έτος, τότε που έξω από το σπίτι μου θα έχουν έρθει δυο – τρεις τράπεζες και η εφορία για να  μου το κατασχέσουν. Σαν Κατίνες θα τσακώνονται για το ποιος θα το κατασχέσει πρώτος.

Μια γυναίκα ζει τα παιδιά της με ληγμένα τρόφιμα από τα σκουπίδια και ένας λαός ζει με ληγμένους πολιτικούς, επίσης από τα σκουπίδια.

Σε κινητικότητα και οι γιατροί. Ο οφθαλμίατρος θα σε κοιτάζει στα αυτιά, ο γυναικολόγος θα εξετάζει τους καρκινοπαθείς και ο παθολόγος θα καθαρίζει τα δωμάτια.

Ο Άδωνις από την άλλη, την μέρα θα κάνει τον υπουργό και την νύχτα τον μπουμπούκο.

Το ψαλίδι πλέον θα το λέμε μεταρρυθμιστικό εργαλείο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και μας έλεγαν, όταν το χρέος είναι 120% του ΑΕΠ δεν είναι διαχειρίσιμο. Σήμερα το χρέος είναι πάνω από το 160%... άρα όλοι καταλαβαίνουμε ότι για άλλη μια φορά τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Μετά την επιλεκτική πτώχευση (το psi) του Μπένι θα έχουμε μια νέα επιλεκτική πτώχευση. Ας κάνει ο Σόιμπλε ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους. Ή θα το κουρέψει ή θα σκάσει το χρέος. Τα λόγια του είναι προεκλογικές αρλούμπες.

Τι σημαίνει αυτό

για την Ελλάδα; Τίποτα. Θα συνεχίσει να έχει ένα τεράστιο χρέος που θα συνεχίσει να αυξάνεται. Μην παραμυθιαζόμαστε.

Τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες; Νέο μνημόνιο, ενεργοποίηση των ρητρών υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας, απόλυτη καταστροφή.

Όλα τα άλλα είναι σαμαρομπένικο αφήγημα με αναπτυσσόμενους δράκους…

Μετά από τρία χρόνια μνημονίων έχω τόσα πολλά χρήματα στην τσέπη μου που δεν μου αρκούν έξι μέρες την εβδομάδα για να τα ξοδέψω… ευτυχώς η κυβέρνηση φροντίζει και γι΄ αυτό το πρόβλημα.

Θα μπορώ να ψωνίζω και τις Κυριακές.

Ελευθερία και τεχνολογία

 
Η τεχνολογία μας έλυσε τα χέρια. Κάνουμε τις δουλειές μας πιο γρήγορα, χωρίς ουρές μπροστά σε δημόσια γκισέ, άνετα χωρίς χαρτούρα.

Να, δες τις φορολογικές δηλώσεις. Τις κάναμε με έντυπα και φτάναμε στο τέλος Μάη για να ξεμπερδέψουμε.

Ενώ τώρα, τον Οκτώβρη θα τις έχουμε κάνει όλοι και τον Νοέμβρη θα εκτυπώσουμε τις δηλώσεις για να τις πάμε στην ΔΟΥ για έλεγχο… τεχνολογία παιδάκι μου.

Διαφήμιση τράπεζας, ανάμεσα στα άλλα λέει ότι για κάποιους ελευθερία είναι το ελεύθερο κάμπινγκ. Σίγουρα είναι δάκτυλος του Στουρνάρα.

Μας ψήνει να κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ για να έρθει να εισπράξει το πρόστιμο, το οποίο φρόντισε να το διπλασιάσει.

Ο διπλασιασμός του προστίμου είναι μια άλλη κοινωνική προσφορά της σαμαρικής μπενοτρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση θέλει να κάνουμε ξεκούραστες διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία και όχι να μας πιάνεται η μέση μέσα σε σκηνές.

Και αφού διπλασίασαν το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ προχωράνε και στην κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Τελικά είναι σχέδιο των Ευρωπαίων να μας στείλουν να μένουμε πάνω στα δέντρα και να τρώμε βελανίδια την ώρα που αυτοί θα ξεκοκαλίζουν την περιουσία μας.

Σύμφωνα με τον πανέξυπνο υπουργό Χατζηδάκη πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα και τις Κυριακές όχι για να ψωνίζει ο κόσμος και να κινηθεί το ανύπαρκτο χρήμα αλλά για να πηγαίνει βόλτα η οικογένεια και να αγοράζουν και κανένα παγωτό από τα περίπτερα.

Είναι μια άλλη κοινωνική προσφορά της κυβέρνησης. Κάνουμε την ψυχοθεραπεία «φάτε μάτια ψάρια».

Αλλά, από την άλλη, υπάρχει και το αντικίνητρο για την κυριακάτικη βόλτα… και αν το παγωτό μας παχύνει; Δεν είναι άδικο για τον Στουρνάρα που θα πρέπει να βρει νέα μέτρα για να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά;

Με φιλοσοφία αντιμετωπίζει το σύστημα τα μαύρα μεσάνυχτα. Σου λέει, αυτό που δεν βλέπω δεν υπάρχει. Οπότε απαγορεύουν την συγκέντρωση των κατάμαυρων και νομίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα.

Είναι το απόλυτο σεμινάριο: Πως ένα απόλυτα συστημικό μόρφωμα μπορείς να το παρουσιάσεις ως αντισυστημικό κόμμα.

Και μεταξύ μας… είναι λιγάκι οξύμωρο να επικαλούνται το σύνταγμα αυτοί που το έχουν κουρελιάσει.

Μικρός Φωκίων

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε με, πάω να σκάσω... Όχι τίποτε άλλο, αλλά δικαιώνεται το στεφάνι μου! Διότι μια ζωή μουρμούραγα και έλεγα για την ανασφάλεια που νοιώθω επειδή δεν έχουμε σπίτι και ζούμε στο ενοίκιο. Και ο κ. Μήτσος (το στεφάνι μου) μου έλεγε ότι δεν πειράζει, μια χαρά είμαστε έτσι. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση με τις κατασχέσεις και δικαιώνει τον κ. Μήτσο, ο οποίος κουνάει περιχαρής το κεφάλι του λέγοντάς μου με στόμφο: "Σου τα έλεγα εγώ! Καλά είμαστε και στο ενοίκιο."!

Καλό μήνα!

mikros fokion είπε...

Καλο μηνα Αθηνα... (εστω και καθυστερημενα)

Πολιτική σάτιρα