ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Το λιβάδι με τα μπουμπούκια


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Ετοιμαστείτε η Ελλάδα εντός διμήνου απογειώνεται… δέστε τις ζώνες σας. Ο πιλότος Αντωνάκης σφουγγαράκης σας εύχεται καλό ταξίδι και καλά σαράντα…

Ανεβάζουν τα μαύρα μεσάνυχτα την δημοσκοπική δύναμη… μάλλον μας ψεκάζουν με χρυσαυγιτίνη…

Η Βούλτεψη είπε ότι κακώς ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης ήθελε να την κάνει υφυπουργό υγείας καθώς δεν κατέχει το αντικείμενο.

Μα καλή μου δεν κάνουμε υπουργούς αυτούς που έχουν τις γνώσεις ή τις ικανότητες. Τους υπουργούς τους διαλέγει ο πρωθυπουργός με κριτήριο το γλείψιμο και την ανεπάρκεια. Οι ικανοί κάνουν άλλες δουλειές, οι ανίκανοι γίνονται σωτήρες.
 
Αριστερούς διόριζαν, λέει, στην ΕΡΤ οι νεοπασοκοκράτες. Να, για παράδειγμα ο Σίμος ο Κεδίκογλου… αριστερός της ακροδεξιάς. Φασισμός με σαμαρικό πρόσωπο.

Μαρκόπουλος. Ο κατάλληλος βουλευτής στο κατάλληλο κόμμα. Μόνο ένας άριστος γνώστης της πολιτικής ασυνέπειας, της κωλοτούμπας, του γλειψίματος και της αναίρεσης κάθε ιδεολογίας θα είχε θέση στην Νέα Πασοκρατία του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη.

Μαρκόπουλος, το άλλο πρόσωπο του Σαμαρά. Ο οποίος την πολιτική ξεφτίλα την ονόμασε ευελιξία.

Ο Καημένος έφτιαξε κόμμα με υλικό από ΝΔ. Δήθεν αντιμνημονιακό. Όταν ο ίδιος και όλοι οι υπόλοιποι νεοδημοκράτες είχαν υπερψηφίσει το 70% των μνημονιακών νόμων που έφερνε η κομπανία του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή…
 
Και μάλιστα περηφανευόταν γι΄ αυτό αφού
ήταν υπεύθυνη αντιπολίτευση, τι καλό μπορείς να περιμένεις;

Πολιτικά παιχνιδάκια μικροπολιτικής σωτηρίας των τομαριών που παριστάνουν τους σωτήρες.

Βουλή. Ένα λιβάδι με μπουμπούκια. Που γίνονται και υπουργοί. Για να μην αφήσουν κανένα λουλούδι να ανθίσει.

 

Σφουγγαρένια ουρίτσα

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει. Όλα αυτά γίνονται γιατί μας κυβερνούν υπεύθυνοι. Από τον υπεύθυνο Σαμαρά μέχρι τον υπεύθυνο αριστερό. Και τώρα τον υπεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει μια τάση στο πολιτικό σύστημα να πηγαίνει προς τα δεξιά. Στο τέλος θα καταντήσουν όλοι ακροδεξιοί.

Μέχρι τώρα τα πάντα ήταν πασοκ, τώρα θα είναι μαύρα μεσάνυχτα εμείς οι μαύροι χιμπατζήδες.

Να, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει προς τα δεξιά και γίνεται ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ είχε ήδη πάει δεξιά και είχε γίνει πασοκ. Το πασόκ πάει δεξιά και γίνεται ΝΔ. Η ΝΔ πάει δεξιά και φτάνει στην μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα.

Η Νέα Δημοκρατία μεταλλάσσεται σε Νέα Ελλάδα. Προσέξτε τον συμβολισμό που μόνο τυχαίος δεν είναι.

Αφού πλέον δεν υπάρχει δημοκρατία είναι λογικό να μην υπάρχει ούτε νέα δημοκρατία, ούτε παλιά δημοκρατία ούτε καμιά δημοκρατία.

Και επειδή δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα, το Νέα Ελλάδα είναι το ενδιάμεσο στάδιο. Εν τέλει το κομματίδιο του Αντωνάκη του Σφουγγαράκη που διαθέτει αντιπρόεδρο Μπένι, θα ονομαστεί Νέα Αποικία της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. ΝΑΓΑ, εν συντομία.

Πως ακριβώς λέγεται η δημοκρατία όπου η εκτελεστική εξουσία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις δικαστικές αποφάσεις; Δημοκρατία σαμαρικού τύπου;

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Θα καταργηθούν. Το ίδιο και οι μισθοί.

Από τον Άννα στον Καϊάφα και από τον Κυριάκο της οικογένειας στον μπουμπούκο.

Χρυσοπληρώνουμε πρωθυπουργούς, αντιπροέδρους, υπουργούς, βουλευτές και ότι τους ακολουθεί για να κάνουν τι; Να λένε «ναι» σε ότι τους λέει η τρόικα.

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή την δουλειά με 5-6 υπαλλήλους; Μια απλή δακτυλογράφηση των εντολών είναι… πόσοι χρειάζονται πια;

Πνέει τα λοίσθια ο ΕΟΠΠΥ. Ήταν στραβό το κλίμα το ανέλαβε και ο μπουμπούκος… όσοι γιατρεύτηκαν, γιατρεύτηκαν. Οι υπόλοιποι ας βολευτούν με την παραμονή μας στο ευρώ.

Και κάποια στιγμή το αφεντικό φώναξε το σκυλάκι να έρθει πιο μπροστά. Σαν να μου φάνηκε ότι κούνησε χαρούμενο την σφουγγαρένια του ουρά.

Είναι άδικο να λέμε ότι ο Αντωνάκης υπάκουσε σε ένα νεύμα της αφέντρας. Το δίκαιο είναι να πούμε ότι ο Αντωνάκης διαβάζει την σκέψη της και υπακούει σε αυτήν.

Αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον μήνα Μάρτιο… ναι είναι ο μήνας που ανακοίνωνε περιχαρής η κυβέρνηση ότι έγιναν περισσότερες προσλήψεις από ότι απολύσεις….

Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Κλεισθένης είπε...

Αναρτήκηκε στην "Ιδεοπηγή".

Αθηνά... είπε...

Έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι όταν μας μιλούν για success story εννοούν και όλα αυτά που περιγράφεις. Γιατί άλλο success δεν βλέπω! Φυσικά είναι και η πρεσβυωπία μου που ίσως δεν βοηθάει...

mikros fokion είπε...

@ Κλεισθενη, καλημερα. Ευχαριστώ
@Αθηνα, ναι, μωρε, θεμα πρεσβυωπιας ειναι, ολα καλα πανε!