ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Εθελόδουλοι και Σαμαρόδουλοι


Δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για άλλη μια φορά προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό μιλώντας για ανάπτυξη ενώ η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινώς. Οι δύο εταίροι στην κυβέρνηση παίζουν το γνωστό παιχνίδι της δήθεν διαφωνίας καθώς φυλλοροούν οι εκλογικές τους δυνάμεις μα εν τέλει θα δεχθούν η χώρα να κυβερνηθεί με τον αντιδημοκρατικό τρόπο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας άκριτα υπογράφει όποιο καταστροφικό νομοσχέδιο του δώσουν στηρίζοντας μια πολιτική που δεν θα αφήσει τίποτα στην χώρα».

Αν τα δελτία ειδήσεων τους  ήταν έτσι,  τα πράγματα και στην ΕΡΤ θα ήταν διαφορετικά…

 Ο νέος Σαμαράς θα πατάξει την διαφθορά κλείνοντας ότι έχει έστω και ψήγματα διαφθοράς. Τέλος η ΕΡΤ, οι εφορίες, τα υπουργεία, η βουλή, τα κόμματα… θα μείνει μόνο ο αμόλυντος και καθαρός αντώνης με κολαούζο τον σίμο.

 4 Μαρτίου 2010 έγραφα στα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα: «Είπε και το άλλο ο Γιωργάκης. Ούτε το ΔΝΤ δεν θα έπαιρνε τέτοια μέτρα. Αλλά εμείς θέλουμε να το παίξουμε ήρωες. Να σώσουμε την Ευρώπη. Και πιο συγκεκριμένα το Ευρώ. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα τις τράπεζες».

Αυτό  δηλαδή που μας λένε 3,5 χρόνια μετά. Και που μας λένε για λάθη και τέτοιες αηδίες. Ολοφάνερο εξαρχής ήταν. Πριν καν υπογράψουμε μνημόνια.

 Την ίδια περίοδο (βαριέμαι να ψάξω το κείμενο) έγραφα ότι τα πρώτα μέτρα που είχαν παρθεί για τους δημόσιους δεν πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους. Τότε είχε δημιουργεί ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού και είχε περάσει το μήνυμα ότι οι τεμπέληδες του δημοσίου και οι καλοπερασάκηδες πρέπει να πληρώσουν κάτι.
 
Και οι Πρετεντέρηδες έλεγαν ότι αυτό αφορά στο δημόσιο και ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει σχέση με το δημόσιο χρέος άρα δεν θα πληγεί. Και έγραφα τότε ότι από την στιγμή που έβαλαν χέρι στο δημόσιο (που είχε και δυνατότητες αντίδρασης) δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακουμπήσουν και τον ιδιωτικό τομέα. Το τι μας έκαναν είναι γνωστό.
 

Χόντα είναι, θα περάσει;

 
Γιατί όλη αυτή η παρελθοντολογία; Για να πω ότι στη ΕΡΤ συνέβαιναν ένα κάρο θέματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με πραξικόπημα θα την κλείσουμε σε μια νύχτα…

 
Οι υπάλληλοι της

τρόικας δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Θέλουν να δείξουν ότι δεν θα διστάσουν πουθενά και να μας εμπεδώσουν το αίσθημα ότι οι αντιδράσεις μας είναι μάταιες.

 Ότι αυτοί με ένα πραξικοπηματικό τρόπο θα κάνουν ότι θέλουν ή τέλος πάντων ότι τους πουν. Μια υπογραφή από τον εθελόδουλο υπουργό χρειάζεται και μία από τον αντιστασιακό πρόεδρο που πολέμησε τους Γερμανούς όταν ήταν 12 ετών γι΄ αυτό να μην τον βρίζουμε τώρα που με τις υπογραφές του ξεπουλάει την χώρα….
 
Δεν θα σταματήσουν στην ΕΡΤ. Πάρτε το χαμπάρι. Όσο τους αφήνουμε θα οργιάζουν. Και σταματήστε πια να λέτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το ένα ή το άλλο… όσο τους αφήνουμε όλα θα γίνουν.
 
Δεν θα είναι εφιάλτης αυτό που θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Θα είναι κάτι χειρότερο.

Βέβαια να πούμε ότι κατά την διάρκεια όπου δεν υφίστατο νομικό πρόσωπο της ΕΡΤ είδαμε πως θα έπρεπε να είναι οι δημοσιογράφοι. Αλλά το είπαμε ξανά: όσο κοιτάμε μόνο την δουλίτσα μας και άσε τους άλλους να καίγονται η φωτιά θα έρθει και σε εμάς.

Με τον ίδιο τρόπο θα κόψουν σε μια νύχτα τα νοσοκομεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους παιδικούς σταθμούς, τις συντάξεις, το νήμα της ζωής μας…

Αλλά ακόμα και τώρα, από την συνήθεια ίσως, δεν κάνουν σημαία τον γενικό αγώνα σωτηρίας της χώρας. Έχουν την μοναδική ευκαιρία να πουν τις αλήθειες για όλους και για όλα.

Να αναδείξουν άλλους απεργούς. Τις Σκουριές. Το ξεπούλημα. Τα πάντα. Να μιλήσουν ανοιχτά για το μέλλον με τα μνημόνια ώστε να μην υπάρχει καμία αυταπάτη.

Η χώρα κυβερνείται με το σύστημα της χρονοκαθυστέρησης. Δηλαδή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τα οποία έρχονται στην βουλή για επικύρωση μετά από 50 μέρες…

Έχουμε βάλει χρονοκαθυστέρηση για να μην μας κλέψουν την δημοκρατία.

Το ήξερε ο πασοκοφώτης και ο Μπένι ο λαοφάγος; Εδώ το ήξερε η Κάτια Μακρή και το έβγαλε στην realnews και δεν το ήξεραν οι δύο σαμαρόδουλοι;

 Το αριστερό δίκτυο της ΔΗΜΑΡ έχει και δεξιά πτέρυγα ή είναι όλοι υπεύθυνοι αριστεροί;

Ποιοι είναι οι πιο ένθερμοι της σαμαρικής λογικής του αποφασίζω και διατάζω; Μα φυσικά τα μαύρα μεσάνυχτα. Για να μην μπερδευόμαστε...

Τα οποία μαύρα μεσάνυχτα ονειρεύονται όλα να γίνονται με τον σαμαρικό τρόπο. Σε μια νύχτα εξαφανίζουμε ότι μας ενοχλεί.

Από απόψεις μέχρι ανθρώπους.

Και φυσικά ποτέ δεν θα τους δεις να υπερασπίζονται εργαζόμενους. Τους θέλουν απλά για να βγάλουν τις αλυσίδες από τους αλλοδαπούς και να τις φορέσουν στους ιθαγενείς.

 
Μικρός Φωκίων

 

3 σχόλια:

Αθηνά... είπε...

Ε ναι, ο Πρόεδρος τότε ήταν και νεαρό παιδί και άντεχε να κάνει αντίσταση στους Γερμανούς. Τώρα, σε αυτή την ηλικία πως να κάνει αντίσταση στον Σαμαρά; Μην είμαστε πια και τόσο απαιτητικοί!!!

Πάντως είμαι πολύ περίεργη να δω αν και με ποιον τρόπο θα αναφερθεί στο θέμα ΕΡΤ ο πρωθυπουργός αύριο στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο που θα έλθει για το προσυνέδριο της ΝΔ. Επίσης είμαι περίεργη να δω τι μέλλει γενέσθαι και από πλευράς κόσμου...

Καλό απόγευμα!

Κλεισθένης είπε...

Αναρτήθηκε στην "Ιδεοπηγή".

mikros fokion είπε...

@αθηνα
το θέμα δεν ειναι τι θα πει ο αντωνακης αλλα η μερκελ

@κλεισθενη
ευχαριστω