ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Υπεύθυνο δούλεμα



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Είμαστε αχάριστος λαός. Μας έβαλαν φόρους, μας έκοψαν τους μισθούς, μας εξαφάνισαν τα δώρα, μείωσαν τις συντάξεις, κατάργησαν τα επιδόματα, διέλυσαν τα νοσοκομεία, ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία… ακόμα και την διακυβέρνηση της χώρας την απαρνήθηκαν για χάρη της τρόικας.

Αντί για ένα μεγάλο ευχαριστώ που ασχολούνται με την πολιτική και ανά τρεις μήνες μας σώζουν εμείς τους κατηγορούμε. Συγγνώμη Γιωργάκη. Συγγνώμη Αντωνάκη. Συγγνώμη Φώτη, μια υπεύθυνα αριστερή συγγνώμη.

Μα προπαντός… συγγνώμη Μπένι. Ρίξε μου και άλλα χαράτσια να το ευχαριστηθώ.

 Σύμφωνα με τον Κώνστα αργούμε να βγούμε από τα μνημόνια λόγω απεργιών. Δεν θα έγινα και δέκα απεργίες σε αυτάα τα τρία χρόνια;…

 Έτσι να ξέρετε, αντί να βγούμε στην ανάπτυξη στις 12 Ιουνίου θα βγούμε στις 22 Ιουνίου.

Δέκα μερούλες είναι βρε αχάριστοι άνεργοι. Μετά η ανεργία θα πέσει από το 30% στο 5%... κατακέφαλα θα μας έρθει, λέμε!
Σύμφωνα με τον αντιδιαδηλωτικό νόμο του γαλατομάχου (από το Γαλάτες) Δένδια αν η συμμετοχή σε μια διαδήλωση είναι κάτω των 200 ατόμων θα γίνεται στο πεζοδρόμιο (αν δεν έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα).

Να είναι 200 άτομα και εναγωνίως να ψάχνουν τον 201 για να κάνουν την πορεία στον δρόμο…

Βλέπω να μπαίνει αγγελία: Ζητείται διαδηλωτής για πορεία πέριξ του συντάγματος την Δευτέρα στις 11 το πρωί. Η εμπειρία θα εκτιμηθεί αλλά δεν είναι απαραίτητη. Αμοιβή: Αφίσα του Παναγόπουλου υπογεγραμμένη από τον Σαμαρά.

Γρήγορα στο πεζοδρόμιο! Θα φωνάζει ο ματατζής. Είστε 199…. Περίμενε θα του λέει ο επικεφαλής. Ο Γιώργος έρχεται, έχει πάει για κατούρημα.

 Παραιτήθηκε ο

ευρωβουλευτής  Κρίτων Αρσένης  από το ΠΑΣΟΚ καθώς δεν του κάνει πια… ιδεολογικώς. Δεν το ξέρω τον άνθρωπο αλλά αν έκανε τόσο καιρό για να καταλάβει πόσο ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ να το κοιτάξει…
 
Το τεστ IQ δεν είναι απαραίτητο. Εκτός και αν πίστευε ότι η πολιτική του  ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι σαν ίωση. Θα περνούσε σε λίγες μέρες.

Αλλά και έτσι να είναι… να το κοιτάξει.

 

Αναπτυξιακά δεκανίκια

 Η αναπτυξιακή νδ ήθελε ένα αντιρατσιστικό αλλά μετά δεν ήθελε έως ότου έφτασε η στιγμή να θέλει και να μην θέλει και εντέλει να γίνεται πασοκ και να θέλει. Το μπένικο πασοκ ήθελε να περάσει το δικό του αντιρατσιστικό αλλά επειδή φοβήθηκε μην γίνει νδ δέχθηκε το αντιρατσιστικό του φώτη. Ο πασοκοφώτης φοβούμενος μην γίνει πασοκ έκανε την επανάσταση του και έγινε δημαρ δηλαδή πασοκ. Και έφερε το δικό του αντιρατσιστικό.

Ο σύριζα πέρασα από την επανάσταση στήριξε το αντιρατσιστικό του πασοκοφώτη όσο αυτό δεν ερχόταν στην βουλή. Όταν ήρθε στην βουλή έπαψε να το στηρίζει για να μην γίνει δημαρ, δηλαδή πασόκ δηλαδή νδ.

Και έγινε νδ φέρνοντας το δικό του αντιρατσιστικό.
 
Τελικά όλοι έφεραν και από ένα αντιρατσιστικό. Στο τέλος θα έχουμε περισσότερα αντιρατσιστικά σχέδια νόμου  από τους ρατσιστές.
 
Ο κάθε ρατσιστής και ο αντιρατσιστικός του νόμος.

Μόνο τα μαύρα μεσάνυχτα δεν έφεραν νομοσχέδιο. Αλλά που να το βρουν το χιούμορ.

Όχι ότι θα ήταν περίεργο. Εδώ μελαψός αφγανός ήταν χιτλερικός… άνηκε στην άρια γερμανική φυλή. Τελικώς η βλακεία δεν έχει όρια.

  Η Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι οι συντάξεις το 2020 θα είναι κάτω από το όριο φτώχιας. Που το ξέρει; Λες να διάβασε τα μνημόνια;

Διότι η σαμαρική ανάπτυξη θα έχει αποτελέσματα. Τα οποία περιγράφονται με σαφήνεια. Μισθοί Βουλγαρίας και συντάξεις (όπως είναι φυσικό επακόλουθο) μικρότερες του μισθού.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αισιοδοξίας έρχονται να μας προετοιμάσουν για την επόμενη μεγάλη επιτυχία. Την τρίτη κατά σειρά πτώχευση εντός μιας τριετίας. Θα μας κουρέψουν, λέει, και τα τροϊκανά δάνεια.

Για την σωτηρία της χώρας ετοιμαστείτε: πάνε οι μισθοί, πάνε οι συντάξεις, πάει η υγεία, η παιδεία, η δημόσια περιουσία (ότι θα έχει μείνει μέχρι τότε), πάνε τα πάντα…

Αλλά θα έχουμε ευρώ.

Ο Σαμαράς είναι δεκανίκι της Μέρκελ και έχει για δεκανίκια τον Μπένι και τον πασοκοφώτη. Επειδή γέρνει πότε δεξιά και πότε αριστερά έχει αναπληρωματικά δεκανίκια τα μαύρα μεσάνυχτα και τον συριζα πέρασα από την αριστερά.

Ενίοτε στηρίζεται και στον Περισσό. Οι ΑΝΕΛ δεν πιάνονται. Έχουν την νέα δημοκρατία μέσα τους.

 
Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι, ας αποφασίσουν επιτέλους πότε θα έλθει η ανάπτυξη, διότι θέλω να ράψω κάτι ανάλογο και να κάνω και μποτέ.
Δεν μπορώ να την υποδεχθώ όπως-όπως!

mikros fokion είπε...

συμφωνα με πληροφοριες η αναπτυξη θα μας στειλει email για να μας πει τον ακριβή χρόνο που θα μας επισκεφτεί.
Καλημερα Αθηνα

Πολιτική σάτιρα