ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Πάρε κόσμε παραμύθια


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
 
Έχει σκάσει από το κακό του ο Μαυροτζαφέρης. Βλέπει τον κυρ πασοκοφώτη να είναι υπεύθυνος σωτήρας και αυτός, αν και πρωτοπόρος, να είναι εκτός.
Θέλει να μας σώσει ο άνθρωπος. Ακόμα και με τον σφουγγαράκη θα πάει για να μας σώσει. Θα κουβαλάει τα ψώνια της μπουμπούκας του μπουμπούκου, αρκεί να είναι σωτήρας.
 
Τελικά το θράσος των πολιτικών μας δεν έχει όρια.
  Ο καλός Σαμαράς και ο κακός Στουρνάρας. Είναι το γνωστό παιχνιδάκι: Δεν φταίει ο Σημίτης, ο Κωστάκης αγανακτεί, ο Γιωργάκης χτυπάει το χέρι του στο λάπτοπ και ο Αντωνάκης είναι σοβαρός.
Το επιτελείο του Στουρνάρα τα κάνει όλα, λεν διάφοροι κυβερνητικοί. Εμμέσως μας λένε ότι ο Σαμαράς είναι ένας ανίκανος να αντιληφθεί, ανήμπορος να αντιδράσει διώχνοντας τον κακό και άχρηστο Στουρνάρα, ότι είναι απλά ένα διακοσμητικό αντικείμενο στο εξοχικό γραφείο της Μέρκελ.
 Τρόμαξα ετούτη την εβδομάδα…. Παραλίγο να γίνει επανάσταση και να πέσει η κυβέρνηση. Κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση στους καθηγητές.
 Στα πλαίσια της ανάπτυξης η κομισιόν ζητάει να κλείσουν τα ναυπηγία του Σκαραμαγκά. Οσονούπω θα υπάρξουν και άλλες αναπτυξιακές προτάσεις που θα ρίξουν την ανεργία στο 5%.
 Ο Μπουμπούκος μας αποκάλυψε πως προήλθε η μεγάλη ζημιά που έχει πάθει και που είναι ολοφάνερη στον καθένα. Την έπαθε από αναβολή εξετάσεων.
Έτσι εξηγούνται όλα. Αν δεν εξεταστείς την κατάλληλη ώρα μπορεί να σου μείνει κουσούρι.
  Η Μέρκελ θέλει να

μην έχει ελληνικές σκοτούρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Έτσι δίνει δόσεις, δίνει εύσημα, δίνει ενθαρρυντικές εκθέσεις… κάνει τα πάντα να κρατηθεί η τρόικα εσωτερικού στην θέση της.
 
Μετά τις γερμανικές εκλογές η νέα κυβέρνηση θα αποφασίσει για το τι θα κάνει με την Ελλάδα…

Όχι ότι θα είχε κανένα πρόβλημα με τον Τσίπρα. Αλλά όσο νάναι μπελάδες θα έφερναν εκλογές στην Ελλάδα ετούτη την εποχή.


Θρίαμβος λογικής

 Πότε κάποιος άπορος μπορεί να πάρει βιβλιάριο απορίας; Αν έχει εισόδημα μικρότερο των 5000 ευρώ. Ακόμα και τεκμαρτό…

 Οπότε: 3000 ευρώ το τεκμήριο επιβίωσης και αν ζεις  σε ένα σπίτι 60 τμ(ακόμα και αν στο έχουν παραχωρήσει δωρεάν) επιπλέον 2400 τεκμήριο… άρα 5400 ευρώ εισόδημα! Πάπαλα βιβλιάριο απορίας. Και ας μην έχεις καθόλου έσοδα.

 Μετά την μείωση κατά 15% του χαρατσιού η κυβέρνηση θα βάλει φόρο για την γη που πατάμε για να καλύψει την διαφορά. Κάνουν ότι μας χαρίζουν ένα για να μας πάρουν δύο… απίστευτοι απατεώνες.
 
Η υπεύθυνα αριστερή κυβέρνηση κυβιστήσεων δείχνει το πασοκικό της πρόσωπο στο χαράτσι. Για να απαλλαγεί κάποιος θα πρέπει να μην μπορεί να ζει, να μην έχει κανένα ξεχασμένο αγροτεμάχιο ή κάποιο σαραβαλάκι και φυσικά το εισόδημα του να είναι έως 6000 ευρώ για τον άγαμο.

Επειδή σε όλα μετράει το τεκμαρτό εισόδημα φαντάζομαι ότι και εδώ το ίδιο συμβαίνει. Οπότε ο άγαμος έχει τεκμήριο επιβίωσης 3000. Αν η κατοικία του είναι 76 τετραγωνικά το τεκμήριο είναι πάνω από 3040. Άρα τεκμαρτό εισόδημα 6040 ευρώ….

Πάπαλα η ευνοϊκή ρύθμιση. Η μόνη περίπτωση να γλιτώσει κάποιος το χαράτσι είναι η πρώτη του και μοναδική κατοικία να είναι το κλαδί της βελανιδιάς.

 Θριάμβευσε η λογική, ανέκραξε ο Γιάννης Πρετεντέρης ενθουσιασμένος με το άκουσμα της επιστράτευσης των καθηγητών.
 
Τέτοια λες Γιάννη μου και θα την πληρώσουμε ακριβά. Θα θριάμβευε η λογική αν βάζαμε τους καθηγητές να διδάσκουν με αλυσίδες στα πόδια και να μην πληρώνονται καθόλου.

Θα θριάμβευε η λογική αν όλοι αυτοί οι άνεργοι ακολουθούσαν την προτροπή του τέως υπουργού και εργαζόταν δωρεάν ώστε οι ήδη εργάτες να ήταν άχρηστοι και να ακολουθούσαν και αυτοί τον δρόμο της ανεργίας. Όπου αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουν….

Γιάννη μου σε θέλω πιο αυστηρό. Πολύ large μας βγήκες. Δίνεις θάρρος Γιάννη… και ξέρεις την παροιμία «Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι».

 
Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Αθηνά... είπε...

Ε ναι, ο Αντωνάκης εκτός από σοβαρός είναι και "εξυγιαντής" κατά την Welt am Sonntag και "ο Έλληνας μεταρρυθμιστής" κατά την Wirtschaftsblatt, για να μην αναφέρω ότι είναι και "φορέας ελπίδας" κατά την Βild!

mikros fokion είπε...

ολα ειναι και συμφερει...
καλησπερα