ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Τα ψεύδη και οι ψεύτες


Είμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν τον Μπένι τον μισθοφάγο και τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη.

Δύο πολιτικούς που είναι ψεύτες.  

Τα ψεύδη είναι πολλά αλλά ας δούμε αυτό που είναι η σημαία τους στην προεκλογική περίοδο.

Και δεν λέω για την τρομοκρατία για τους μισθούς και τις συντάξεις που δεν θα πληρωθούν όπως λέει και ο Καψής του μεγάλου καναλιού της προπαγάνδας. Όταν όλα τα χρήματα που μας δανείζουν πάνε σε προηγούμενα δάνεια και τόκους τότε οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν με έσοδα του κράτους. Άρα είτε μας δώσουν την επόμενη δόση είτε όχι η καταβολή μισθών και συντάξεων δεν επηρεάζεται από αυτήν.

Θα επηρεαστεί όμως από το ειδικό ταμείο (το οποίο έχει ψηφιστεί) όπου θα μπαίνουν όλα τα έσοδα του κράτους, θα πληρώνουμε με αυτά τα δανεικά και με ότι μένει θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.

Ας δούμε λοιπόν το βασικό προεκλογικό σύνθημα των δύο συγκυβερνητών. Λέει ο Μπένι ότι έχει τα περιθώρια να διαπραγματευτεί το μνημόνιο και να το αλλάξει. Δυο μήνες πριν έλεγε στον Αντωνάκη, τώρα είναι η ώρα διαπραγμάτευσης μετά αν έχουμε υπογράψει και ψηφίσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Oπότε, ή τότε έλεγε ψέματα ή λέει ψέματα τώρα. Ψεύτης πάντως είναι (καλά, σιγά το νέο θα μου πεις…)

Ο Αντωνάκης από την άλλη λέει ότι θα αλλάξει και αυτός το μνημόνιο. Δηλαδή θα αλλάξει αυτά που ψήφισε και αυτά που έχει υπογράψει. Είναι ο ίδιος που έλεγε ότι θα τιμήσει τις υπογραφές της Ελλάδας, οπότε και τις δικές του. Άρα, ή τότε έλεγε ψέματα ή τώρα λέει ψέματα.

Αυτοί λοιπόν που θα τους ψηφίσουν, πέρα από την ευθύνη που αναλαμβάνουν για την ολοκληρωτική καταστροφή μας, θα προτιμήσουν δύο αποδεδειγμένα ψεύτες.

Και φυσικά θα δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο Πάγκαλος για την φράση του «ο λαός μας ψήφιζε. Ας μην μας ψήφιζε. Δεν μπήκαμε με το ζόρι στην βουλή».
 
Ποιο είναι το


μεγαλύτερο πρόβλημα του πολίτη; Μα φυσικά το ντιμπέιτ. Σιγά μην τον απασχολεί η ανεργία του, ο μειωμένος ή ανύπαρκτος μισθός του, η ανεπαρκής σύνταξη του, τα νοσοκομεία που κλείνουν, το μέλλον που δεν υπάρχει. Με ένα ντιμπέιτ ξεχνιέμαι.

Ο Μπένι είπε ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι εκτός μνημονίου. Η αξία αυτής της δέσμευσης είναι ανάλογη με αυτήν του Παπακωνσταντίνου ότι στο τέλος του 2011 η Ελλάδα θα έβγαινε στις αγορές και θα τελειώναμε με το μνημόνιο.

Λέγαμε ακροδεξιά τον Μαυροτζαφέρη. Και είναι. Αλλά επιπέδου Μαυροτζαφέρη. Η πραγματική ακροδεξιά μας απειλεί…

Όπου τα χρυσά αυγά αυτοπροσδιορίζονται ως αυθεντικοί Έλληνες. Οι οποίοι θαυμάζουν τον Χίτλερ ο οποίος σκότωσε ουκ ολίγους Έλληνες…

Έχουν πολύ πλάκα τα κόμματα. Λένε ότι θέλουν να συνεργαστούν. Αλλά βάζουν έναν όρο. Να αποδεχθούν οι άλλοι το πρόγραμμα τους. Μα αν ήταν οι άλλοι να αποδεχθούν το πρόγραμμα τους δεν θα ήταν οι άλλοι, θα ήταν το κόμμα τους.

Έχω γράψει σε ένα dvd τις συνεντεύξεις του υπεύθυνου πασόκου, του Φώτη Κουβέλη. Μου τις σύστησε ο γιατρός μου για να κόψω τα υπνωτικά. Κοιμάσαι χωρίς να φορτώνεις με «χημεία» τον οργανισμό σου.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ξεσηκώσει τον λαό…

Σουρεαλιστικό έργο: άνθρωποι που υπηρέτησαν μέχρι εσχάτων τον δικομματισμό, όπως η κόρη του επίτιμου ή οι νεοδημοκράτες βουλευτές του Καμμένου ή οι πασόκοι βουλευτές της Κατσέλη να λένε ότι ο δικομματισμός έχει την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας.

Και δεν το λένε ως αυτοκριτική… το λένε σαν να απουσίαζαν από τον πλανήτη τα τελευταία 200 χρόνια και να έσκασαν στην Ελλάδα την στιγμή που δημιούργησαν το νέο τους κόμμα.

Το ΚΚΕ επιμένει. Ένα πράγμα θέλει. Να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό. Αν και προβληματίζεται. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τίποτα 15%; Τι θα κάνει μετά το ΚΚΕ που θα έχει 16%;

Να ξεσηκωθεί η εργατική τάξη… αυτό περιμένει η Παπαρήγα. Μόνο που θα περιμένει πολύ. Η εργατική τάξη σε λίγο καιρό δεν θα υφίσταται.

Κάτι δουλοπάροικοι θα υπάρχουν που θα είναι ευτυχισμένοι αν οι αλυσίδες είναι λίγο χαλαρές. Κατά την διάρκεια του ύπνου.

Πάντως για να είμαι δίκαιος πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την θέση του ΚΚΕ και του Πάγκαλου (οποία ξεφτίλα για μένα…) ότι ο λαός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Δεν είναι αθώος.

Το ΚΚΕ λέει ότι δεν είναι αριστερά. Είναι κομμουνιστές. Μόνο μην το ακούσει ο Μαρξ… θα τρίζουν τα κόκαλα του. Όπως και του Λένιν, ο οποίος είχε πει ότι για να πετύχει η επανάσταση θα συνεργαζόταν ακόμα και με τον διάολο… και μετά θα τον έστελνε στο διάολο!

Τόσες ώρες πολιτικών συζητήσεων στην τηλεόραση για να μας πουν κάτι που θα ήταν αρκετός ο χρόνος δύο λεπτών. Και άντε να ρωτάν διαφορετικούς υποψήφιους από το ίδιο κόμμα τις ίδιες ερωτήσεις για να πάρουν τις ίδιες απαντήσεις.

Copy paste οι ερωτήσεις copy paste και οι απαντήσεις. Αναρωτιέμαι, αφού όλοι οι υποψήφιοι παπαγαλίζουν ακριβώς τα ίδια τι στο διάολο τους θέλουμε τόσους βουλευτές;

Ας υπάρχουν μόνο οι αρχηγοί… να κάνουμε και οικονομία.

Νέα δημοσκόπηση: ΠΑΣΟΚ 2,5%, ΝΔ 2,6%, ΛΑΟΣ 0.02%, ΔΗΣΥ 0.000001%, ΔΗΜΑΡ 1,2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 0.0000000000000000001%, ΚΚΕ 7% (πάντα σταθερό), Λοιπά κόμματα: 87% !

Τα ποσοστά των παραπάνω κομμάτων είναι αυτά που θα έπρεπε να αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Και αν αναρωτιέστε για το μεγάλο ποσοστό της Νεαπασοκρατίας να σας το εξηγήσω: Είναι ο αριθμός των μεγαλοστελεχών τους.

Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Πέτρος Δ. είπε...

Γ. Ψαριανός στο «Έθνος», 27-11-2011 :
"έφεραν τη χώρα στο γκρεμό. Ήταν Επιβεβλημένο και Αναγκαστικό. Δεν μπορούσε, εδώ που είμαστε, που ΜΑΣ έφεραν και που κι εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθύνης, να γίνει αλλιώς, σ' αυτή τη φάση. Η άλλη εκδοχή είναι η επιλογή της Απόλυτης Χρεοκοπίας και της καταστροφικής επιστροφής στη δραχμή, που διάφοροι αριστεροδεξιοί και πολλά λαμόγια και ξεφτίλες πατριδοκάπηλοι και άλλοι κερδοσκόποι προβάλλουν ως ''σωτήρια λύση''.»

πιάστηκαν με σκονάκια :

Γ. Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, 10-3-2012 :
«…να εκφράσουμε επίσης τη βαθιά μας απογοήτευση, για την άτυπη συμμαχία δυνάμεων της υπόλοιπης παραδοσιακής Αριστεράς, με διάφορους αριστεροδεξιούς πατριδοκάπηλους, που παίζουν εσκεμμένα ή μη το παιχνίδι της συμμορίας της δραχμής. Όλων εκείνων - εκδοτών, επιχειρηματιών - που έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί, με την επιστροφή στη δραχμή.»

Κ. Σημίτης, ομιλία στο ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, 23-1-2011 :
«…Και ποιος προσπαθεί σήμερα στην Ελλάδα να ξαναφέρει τη δραχμή; Οι λαϊκιστές. Αυτοί που έχασαν λεφτά. Υπάρχει μια παράταξη επιχειρηματιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πτωχεύουν και που όλοι αυτοί θέλουν τη δραχμή. Διότι με τη δραχμή θα αποπληρώσουν αμέσως τα χρέη τους διότι έχουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό… …Μια προπαγάνδα (!!!!!), που γίνεται από κάποιους, οι οποίοι βρίσκονται στο περιθώριο της οικονομίας, γιατί ήταν οι χειρότεροι επιχειρηματίες. Αυτοί που δούλευαν με απάτες. Αυτοί που ζουν στη διαφθορά (!!!!!) .»

Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), 21-3-2012 :
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΣΕΒ προσπάθησε να νουθετήσει τη ψήφο του λαού, προς όφελος της τάξης του πάντα, λέγοντας πως : «Σε αυτή την κάλπη θα αντιπαραταχθούν ουσιαστικά δύο παρατάξεις: απο τη μία εκείνοι που αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και από την άλλη όσοι θέλουν ειλικρινά την επίμοχθη αλλαγή μέσα από μεταρρυθμίσεις, την εθνική πρόοδο μέσα στην ευρωπαϊκή κοίτη. Οι κερδοσκόποι του λαϊκού θυμικού, οι σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας, η οπισθοδρομική κομπανία της εθνικής υποτίμησης και της δραχμής θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στη μάχη αυτή», ενώ όπως ήταν φυσικό τάχθηκε, επίσης, υπερ της συγκρότησης κυβέρνησης τεχνοκρατών.

στην απόδοση τιμών η…

Άννα Διαμαντοπούλου Bilderberg, 7-11-2011 :
(προς Γ. Ψαριανό) «…η Δημοκρατική Αριστερά σώζει την τιμή της αριστεράς»

Όλοι αυτοί κόπτονται, κυρίως, για το λαό. Είναι οι "υπεύθυνοι αριστεροί".

manos είπε...

Ο ΚΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ…..ΤΙΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠ ΤΙΒΙ ΤΗΝ ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΡΡ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΝΔΡΙΟ ΣΤΟ 02.31.15, 15ΛΕΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ….http://www.livestream.com/epamwebtv/video?clipId=pla_0763fc34-6cba-497a-bfdf-e8d141b6e8b0&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb, ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ…ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…Ο ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ….ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300, ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ….ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…..

Λιακαδα είπε...

Εουν ακουστα την παλια καλή ρήση που λεει οτι η καλπη ειναι σαν την εγγυο? Ποια λαοθάλασσα? Τα εκαναν θαλλασσα και οι εποχες που ήξεραν πέρασαν ανεπιστρεπτι!

Κοντος ο ψαλμος.. Συντομα θα ξερουμε...τι μερα μας ξημερωνει
Μεταξυ μας, ας ειναι οτι νάναι αρκει να ειναι χωρίς αυτους !