ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Ωχ και πάλι ωχ!


Τι γκαντέμης λαός που είμαστε… δεν φτάνει που μας σκότωσαν, έχει αποκλειστεί από τα χιόνια και ο δρόμος για τον Άγιο Πέτρο.

Πάλι στην κόλαση θα την βγάλουμε.

Ο Αντώνης Σφουγγαράκης ήταν αντίθετος με το μνημόνιο 1 επειδή δεν ήταν τόσο σκληρό όσο το μνημόνιο 2 το οποίο και δέχθηκε.

Από τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή το περίμενε κανείς. Ως αντιεξουσιαστής θέλει να βάλει βόμβα στις λαϊκές μάζες μπας και καταλάβουν και γίνει επιτέλους εκείνη η πολυπόθητη επανάσταση.

Ο αστός Αντωνάκης ο σφουγγαράκης γιατί αποδέχεται τα μέτρα καταστροφής του λαού; Γιατί ως μεγαλομανής είναι υπέρ των μεγαλοαστών… οι μεγαλοαστοί, οι πολυεθνικές και οι τράπεζες να σωθούν και όλοι οι άλλοι ας πάνε να γ@μηθούν.

Όσο για τον Τσε Καρατζαφέρ… απ΄ έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση. Ο άτιμος έκανε νέο ρεκόρ κωλοτούμπας. Ενώ μέχρι τώρα χρειάζονταν δύο προτάσεις για την κωλοτούμπα τώρα το κάνει με μια πρόταση.

Είπε ο τρισμέγιστος: εγώ δεν δέχθηκα τα μέτρα αν δεν έχω διαβεβαιώσεις κλπ αλλά κάθισα μέσα για συμπαράσταση στον Σαμαρά και τους είπα ότι στηρίζω την κυβέρνηση, δηλαδή τα μέτρα.

Χάσαμε το δάσος. Αλλά σώσαμε το δέντρο. Το οποίο θα το κόψουμε σε δυο τρεις μήνες με τον ωραίο τίτλο «ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Έχει ήδη επιβληθεί. Τρόικα υπεράνω κόκκινων γραμμών… αφού θα μειωθούν οι εισφορές και με δεδομένο την αύξηση της ανεργίας δεν θα μπορούν τα ταμεία να δίνουν συντάξεις και επικουρικές. Άρα, τι να κάνει και το τρίο καμπαλέρος; Θα κάνει μια μεταρρύθμιση που θα είναι όλη δική μας.

Δεν είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που μας λένε σε άσχετους χρόνους. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί πολιτικώς. Ο Τσε Καρατζαφέρ πριν από 1,5 χρόνο είχε πει ότι οι μισθοί θα φτάσουν στα 300 ευρώ. Να τον ακούτε τον λαγό.

Τσούζουν τα νέα μέτρα; Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά είναι απλά «ενδιάμεσα μέτρα». Που να έρθουν και τα κανονικά.

Τι είπε ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης; Ότι έλεγε και ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής. Αλλά χωρίς σαρδάμ.

Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση, θα χρεοκοπήσουμε, κάνει το εθνικό του καθήκον και άλλα τέτοια όμορφα.

Το είπε η Ντόρα. Το είπε ο Τσε Καρατζαφέρ. Το είπε βολευτής του ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες θα δεχθούν όλα τα μέτρα αλλά δεν θα δεχθούν την ταπείνωση.

Αυτό το λένε άνθρωποι που δεν έχουν το άγχος για το αν θα έχουν γάλα για τα παιδιά τους, που δεν κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα, που η επιβίωση είναι κενό γράμμα καθώς όχι μόνο το ζειν αλλά και το ευ ζειν είναι εξασφαλισμένο.

Αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται πλύση εγκεφάλου.

 Η γελοιότητα έχει και κάποια όρια. Μία διαπραγμάτευση και μια απόφαση θα είχε νόημα. Αυτή που θα έδινε σωτηρία στους πολίτες αυτής της χώρας. Προς το παρών (και στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον) η όλη προσπάθεια είναι να σωθούν οι χρεοκοπημένες τράπεζες.

Σαν πολύ ακριβά δεν τις πληρώνουμε;

Νιώθω πολύ άβολα αλλά πριν από δυο χρόνια έγραφα ότι οι περικοπές στο δημόσιο είναι απλά μια αρχή. Και ο ιδιωτικός τομέας ας μην χαίρεται που οι τεμπελχανάδες δημόσιοι θα χάσουν μέρος των κεκτημένων τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να την πλήρωναν μόνο οι δημόσιοι.

Το επιχείρημα αυτών που είχαν πέσει στην παγίδα της παραπληροφόρησης και του κοινωνικού αυτοματισμού ήταν πως δεν θα πείραζαν τον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν έχει σχέση με τα δημοσιονομικά.

Μπορεί να μην έχει σχέση με τα δημοσιονομικά αλλά έχει σχέση με τα σχέδια τους για την βουλγαροποίηση της χώρας.

Και σε συνδυασμό με τις οικονομικές ζώνες άνευ φορολόγησης να κάνουν πάρτι.

Το αφεντικό τρελάθηκε. Ξεπουλάει όσο – όσο. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ότι πάρεις ένα τάλιρο…

Ένας στους τρεις κάτω από τα όρια της φτώχιας, πάνω από 21%  οι άνεργοι, μισθοί 300 ευρώ… σώθηκε η χώρα βρε!

Η Γιαννακά θα περιμένει να της εξηγήσει ο Γιωργάκης για το νέο μνημόνιο και μετά θα πάει να το ψηφίσει.

Η ίδια δεν καταλαβαίνει… περιμένει να της εξηγήσει ο Γιωργάκης. Με βουλευτές που δεν μπορούν να κάνουν μια απλή πρόσθεση και μια απλή αφαίρεση για να καταλάβουν ότι τα νούμερα για να  γίνει βιώσιμο το χρέος δεν βγαίνουν και θέλουν εξηγήσεις από τους Γιωργάκη, Αντωνάκη και Τσε Καρατζαφέρ καταλαβαίνει κανείς γιατί ο λαός δεν έχει καμιά ελπίδα.

Ο Τσε Καρατζαφέρ θα καταθέσει λεφτά στην Εθνική. Να ποιοι έχουν λεφτά…

Μιας και σωθήκαμε πάλι ας θυμηθούμε ότι με την πρώτη σωτηρία τώρα θα είχαμε ανάπτυξη και θα δανειζόμασταν από τις αγορές.

Θα είχαμε βγει από το τούνελ και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είχαν πιάσει τόπο.

Ο Σαμαράς πήγε να χώσει μπουνιά στον Μπένι. Αλλά ακόμα και εκεί χρησιμοποίησε το σφουγγάρι.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: