ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το πάρτι των λουλουδιών


Ο Τσίπρας έκανε την πρόταση του για να βγούμε από την κρίση. Να παγώσουμε τα δάνεια για τρία χρόνια.

Και μετά την τριετία στην κατάψυξη, θα μπει η χώρα.

 Όχι ότι σε αυτά τα τρία χρόνια θα ζεσταθούμε. Απλά ίσως έχουμε καμιά κουβέρτα για να κοροϊδεύουμε το κρύο.

Κάτι μου λέει ότι ο Τσίπρας κάνει βήματα προς τον Κουβέλη. Το πολύ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ κάνει την αριστερά ΠΑΣΟΚ.

Για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι απλά. Αφήνουμε να κάνει παιχνίδι ο καπιταλισμός, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες του (απολαμβάνοντας και κάποια προνομιάκια) και περιμένουμε να αποκτήσουν κομμουνιστική συνείδηση οι προλετάριοι ώστε να γίνει η επανάσταση.

Συντονισμένα βέβαια από το κόμμα. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι, όχι μόνο «ένα είναι το κόμμα» αλλά έχει και το αλάθητο.

Τώρα, το γεγονός ότι μέχρι να αποκτηθεί η κομμουνιστική συνείδηση δεν θα υπάρχουν ούτε εργάτες ούτε εργαζόμενοι είναι μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια.

Σε πάγωμα μισθών για μια τριετία θέλουν να καταλήξουν οι συνδικαλιστές και οι εργοδότες. Αυτό σημαίνει μείωση των μισθών κατά 15% με βάση τον επίσημο πληθωρισμό και κατά 30% στην πραγματικότητα.

Από την άλλη η τριμελής κυβέρνηση των Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή – Κωλοτούμπα αρχηγού του μπουμπούκου -  αντιπολιτευόμενου Αντωνάκη του σφουγγαράκη, η οποία εκφράζεται από τον εκπρόσωπο των τραπεζών Παπαδήμιου, θέλει να υπάρξει μείωση των μισθών. Επιπλέον μείωση. Έως καταργήσεως.

Στον κομμουνισμό ο καθένας αμείβεται ανάλογα με τις ανάγκες του, στον σοσιαλισμό ανάλογα με την εργασία του, στον καπιταλισμό ανάλογα με τις διαθέσεις των εργοδοτών και στην τροϊκανή Ελλάδα… δεν αμείβονται.

Για να μην παρεξηγηθώ από άσχετους προς τα πολιτικά συστήματα. Στα υποτιθέμενα τέως κομμουνιστικά κράτη το σύστημα ήταν «Κομματικός και γραφειοκρατικός νεοκαπιταλισμός». Δηλαδή, όσο σοσιαλιστικό κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ άλλο τόσο κομμουνιστικό ήταν το σύστημα εκεί. Το ίδιο κομμουνιστικό είναι το ΚΚΕ.

Και ο κομματάρχης του Μπένι είναι μπλεγμένος στο μαφιόζικο κύκλωμα της τοκογλυφίας. Ο οποίος ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει το know how

Γιατί για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια τοκογλυφική πράξη θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλως των πυλώνων της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Εφοριακός, δημοσιογράφος, πολιτευτής, επιχειρηματίας,  στέλεχος τράπεζας, δικηγόρος, γιατρός . Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Με τις ευλογίες του Εφραίμ.

Το πάρτι των λουλουδιών είχε και κάποιες παράπλευρες απώλειες καθώς συνδέεται με κάτι αυτοκτονίες.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Κάθε μέρα έχουμε και έναν νεκρό άστεγο. Μείον ένας υποψήφιος συνταξιούχος.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακολουθήσει την ίδια μεταρρύθμιση για τους ανέργους και τους χαμηλομισθωτούς.

Το PSI ποιον αφορά; Την Ελλάδα θα μου πεις. Ποιος διαπραγματεύεται με τις τράπεζες; Η Μέρκελ. Μια καλή πρωθυπουργός δεν αφήνει στην μοίρα της την αποικία της. Ιδίως αν κινδυνεύει να παρασυρθεί και η χώρα της.

Ετοιμάζονται για εσωκομματικές εκλογές στο απόκομμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτές θα γίνουν πριν τις εθνικές εκλογές. Κάπου στον Μάρτη.

Δηλαδή οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, όπως εκτιμούν ή ξέρουν οι πασόκοι.

Από την άλλη ο Αντώνης ο σφουγγαράκης αφού έσβησε την 19η Φεβρουαρίου και αφού πήδηξε με μιας τον Μάρτη, λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα.

Ποιος θα δικαιωθεί; Από τις μέχρι τώρα εξελίξεις μάλλον ο Γιωργάκης. Εξάλλου ο Αντώνης έχει συνηθίσει να σβήνει…

Ο αδερφός του Μανώλη Καψή ως εκπρόσωπος του Παπαδήμιου είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα του 3ου μνημονίου αλλά αν θέλει ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης μπορεί ως επόμενη κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί αυτά που θα έχει ψηφίσει.

Η ΝΔ θα ψηφίσει και μετά θα γίνει κοψοχέρης. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της πατριωτικής πολιτικής της. ΝΔ, η ελπίδα για το μέλλον. Αν και νομίζω ότι θα επαναδιαπραγματευτεί την ελπίδα.

Πρόβα είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είπε ο Μπένι. Αλλά αντί για πρόβα νυφικού έχουμε πρόβα θανάτου. Των πολιτών.

Η Ελλάδα έδωσε το φως στο κόσμο και το κόβει από τους πολίτες της

Μικρός Φωκίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα