ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ανάπηρη πολιτική


Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να δίνεται ο 13ος και 14ος μισθός εθελοντικά, αν δηλαδή γουστάρει ο εργοδότης. Είναι ένα μέτρο που αδικεί κατάφωρα τους εργοδότες.

Η εθελοντική μισθοδοσία είναι ολέθριο λάθος και δεν βοηθάει στην ανταγωνιστικότητα. Το σωστό είναι οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τους εργοδότες.

Τι είναι διαρθρωτικές αλλαγές; Είναι οι απολύσεις, το ξεπούλημα, η κατάργηση των μισθών και των συντάξεων. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός… κάπου ένα βήμα εμπρός από τα σπήλαια.

Πίνακα του Πικάσο έκλεψαν από την εθνική πινακοθήκη. Μέγα λάθος. Τον Παπαδήμο και τους 300 της βουλής έπρεπε να κλέψουν. Σίγουρα θα είχαν  μεγαλύτερο κέρδος.

Θα τους δίναμε τα διπλά από ότι είναι να κερδίσουν από τον πίνακα αν έκλεβαν από την βουλή τους σωτήρες μας και τους κρατούσαν.

Ο Γιακουμάτος πρότεινε να αξιοποιηθεί (δηλαδή να την χαρίσουμε)  η Ακρόπολη σε ιδιώτες για να την εκμεταλλευτούν.

Την βουλή πρέπει να αξιοποιήσουμε. Να έρχονται οι ξένοι να βλέπουν το σπάνιο είδος: πολίτικους βολεψάκιας και πλήρως αδιαφορούντες για τους πολίτες. Τρέφονται με σκάνδαλα, ξεπούλημα της χώρας, και χωνεύουν με βουλευτική ασυλία και άλλα προδοτικά προϊόντα.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα τα βάζουμε στον κουμπαρά του Πετσάλνικου για την σωτηρία της χώρας.

Ελεύθερες οικονομικές ζώνες θέλουν οι εργοδότες. Τι σημαίνει αυτό; Ελευθερία για τους εργοδότες, οικονομικές (δηλαδή φθηνές) ζώνες για τους εργαζόμενους για να μην τους πέφτουν οι φόρμες εργασίας από την πείνα.

Όταν εμείς δεν βγάζουμε το ζωνάρι για να τους αρχίσουμε στις γρήγορες αυτοί μας βάζουν οικονομικές ζώνες.

Όπου θα έχει και ταμπέλα απ΄ έξω. Προσοχή: περιοχή ύψιστου κινδύνου με εργαζόμενους.

 Ο ορίτζιναλ κωλοτούμπας Καρατζαφέρης είπε ότι θα παρατήσει τις καρέκλες που έχει το κόμμα του στην κυβέρνηση αν δεν είναι όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Η οποία γροθιά θα έρθει με δύναμη στο πρόσωπο των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

Η παραπάνω δήλωση ισχύει για τα επόμενα πέντε λεπτά.

Καλά πάει, λένε, το PSI. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι  τράπεζες θα κερδίσουν και η Ελλάδα θα χάσει. Αλλά τι πειράζει; Μάθαμε πια να είμαστε χαμένοι.

Και φυσικά τα νέα ομόλογα, όπως και τα δάνεια που πήραμε και θα πάρομε θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Με την απόλυτη στήριξη των τριών, δηλαδή και του Σαμαρά.

Ο οποίος από την αντιμνημονιακή ρητορική (λέμε τώρα, τρομάρα του) θα συμφωνήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην παραχώρηση κάθε δημόσιου εσόδου στους δανειστές μας και στις τράπεζες που κουρεύονται.

Μα θα μου πεις, αυτό θα συμβεί αν δεν μπορέσουμε να τους δώσουμε πίσω τα δανεικά. Αδιανόητο ε;

Υπάρχει έστω ένας πολίτης σε τούτη τη χώρα, ή σε όλον τον πλανήτη που να πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της; Μπα…

Ο Κουτρουμάνης είχε περάσει με νόμο ποσοστό αναπηρίας σε διάφορες κατηγορίες που όλως τυχαίως ταιριάζουν με τους κυβερνώντες.

Έτσι αναγνώριζε αναπηρία σε ηδονοβλεψίες (διάφοροι βουλευτές που βλέπουν να πηδιέται ο λαός αλλά δεν μιλούν), σε σαδιστές (διάφοροι υπουργοί που μας πηδούν και μας δέρνουν με μέτρα), παιδοβιαστές (το παιδόφιλοι δεν μου αρέσει) σαν τους πολιτικούς που έχουν βιάσει τα παιδιά μας και το μέλλον τους, τζογαδόροι (που παίζουν με τις τύχες των πολιτών αυτής της χώρας)….

Θα πίστευε ο υπουργός ότι θα την γλιτώσουν αν επικαλεστούν αυτές τις «αναπηρίες» όσοι συμμετέχουν στο έγκλημα που ομαδικά κάνουν οι επικαλούμενοι σωτήρες της χώρας.

Γιατί η κυβέρνηση περνάει με επείγοντες και κατεπείγοντες διαδικασίες τα νέα μέτρα που θα μας πάρει; Για να θεωρηθεί στιγμιαίο το έγκλημα;

Και εμείς τι κάνουμε; Περιμένουμε τις εκλογές για να τους τιμωρήσουμε. Ναι, θα τους κάνουμε τα μούτρα κρέας.

Άσε που μέχρι τις εκλογές ή θα μας έχουν εξαφανίσει ή θα έχουμε ξεχάσει…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα