ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μπρος γκρεμός και πίσω Παπαδήμος


Να΄ μαστε πάλι εδώ. Αν και περίμενα να αναβληθεί η έλευση του νέου έτους αυτό είναι εδώ, σαν το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο δυνατό. Για να σηματοδοτήσει το αποτελείωμα μας.

Θα μου πεις σου φταίει ο χρόνος; Όλα μου φταίνε. Αφού δεν μπορώ να χτυπήσω το σαμάρι χτυπάω το γαϊδούρι.

Και από γαϊδούρια σε τούτη την χώρα άλλο τίποτα. Όπως είχε πει και ένας αντιπρόσωπος τους, συχνάζουν στο ευαγές ίδρυμα της βουλής.

Αλλά ας προσέχω τι γράφω… της φυλακής τα σίδερα είναι εκεί και μας περιμένουν.

Προς το παρών συλλαμβάνονται όσοι διαμαρτύρονται φωναχτά. Για να πάρουμε την επόμενη δόση θα συλλαμβάνονται και όσοι σκέφτονται τις βρισιές προς τους πολιτικούς. Και στο τέλος θα συλλαμβάνονται και οι σκέψεις.

Έκραξαν τον άνθρωπο που υποτίθεται προστατεύει την δημοκρατία. Μα γιατί; Αυτός είχε πολεμήσει τους Γερμανούς σε ηλικία 12 ετών.

Τώρα απλά στηρίζει το ξεπούλημα της χώρας. Κατά βάση στους Γερμανούς. Αλλά θα επωφεληθούν και άλλοι. Δημοκρατικότατα.

Κόκκινη γραμμή βάζει ο Σαμαράς ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις που είναι κάτω των 300 ευρώ. Δεν ξέρω πόσοι παίρνουν μικρότερη σύνταξη αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι αν κάποιος παίρνει σύνταξη 320 ευρώ προκαλεί με την χλιδή της ζωής του. Να του την μειώσουν… που έχει καταστρέψει την Ελλάδα με την παχυλή του σύνταξη.

Ωραία τα τεκμήρια. Άνεργος επί δύο χρόνια, χωρίς κανένα έσοδο, επειδή έχει πάρει στο παρελθόν ένα μεταχειρισμένο σπίτι 90τμ  (για το οποίο δεν πληρώνει τις δόσεις καθώς δεν έχει χρήματα) και ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο πλέον της δεκαετίας θα πρέπει να πληρώσει στην εφορία 450 ευρώ.

Τεκμήρια: Σπίτι 4500, αυτοκίνητο 2000, επειδή αναπνέει τεκμήριο 3000 (καθένας μας έχει αυτό το τεκμήριο – αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι το τεκμήριο αυτό είναι 5000, προφανώς αναπνέουν λιγότερο οξυγόνο όταν είναι δύο σε ένα σπίτι).

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας λένε ότι τους εκβίαζε ο Γιωργάκης για να ψηφίσουν τα λαοπρόβλητα μέτρα. Από την στιγμή που έφυγε ο Γιωργάκης τα ψηφίζουν από συνήθεια.

Αφού είναι τόσο ανεπαρκείς που υποκύπτουν στους εκβιασμούς, αφού δεν είχαν το φιλότιμο έστω να παραιτηθούν αφού δεν μπορούσαν να μην υποκύψουν στον εκβιασμό πόσο θράσος μπορεί να έχουν για να θέλουν ξανά την ψήφο μας για να μας σώσουν;

Πόσο ηλίθιος και άβουλος είναι αυτός ο λαός που δέχεται να του λένε οι πολιτικοί ότι είναι άχρηστοι, ότι κάνουν ότι τους λένε και όχι ότι πρέπει για την χώρα, ότι μόνο για την ψευτοεξουσία τους και τον παχυλό μισθό τους ενδιαφέρονται, ότι μας καταστρέφουν και μας δουλεύουν και από πάνω…

Την βοήθεια του Θεού ζήτησε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης για να σωθεί η Ελλάδα. Απορώ, αφού θεωρεί ότι ο ίδιος είναι ανίκανος να βοηθήσει στην σωτηρία, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί της φερόμενης ως κυβέρνησης τι στο διάολο τους θέλουμε τους πολιτικούς;

Ας αρχίσουμε τα τάματα στην Παναγιά και στους Αγίους να σωθούμε. Ακόμα και ένας άθεος πιστεύει ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να σωθούμε με την βοήθεια του θεού παρά από την πολιτική των πολιτικών μας.

Θα επιστρέψουμε στο 1985 αν φύγουμε από το ευρώ, είπε ο Προβόπουλος. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι ευχή. Αν σκεφτείς ότι τώρα με το ευρώ βρισκόμαστε κάπου στο 1885 θα κάνουμε ένα άλμα 100 ετών προς τα εμπρός.

Εντάξει, δεν θα έχουμε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια…

Έχουμε πετρέλαιο και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν, λέει, οι εξορύξεις. Εσύ γιατί χαίρεσαι; Ούτε δανειστής της χώρας είσαι για να κάνεις κατάσχεση όταν γίνει η άτακτη χρεοκοπία, ούτε πετρελαϊκή εταιρεία, ούτε καν έχεις κάποια θέση που θα πάρεις μίζα…

Θα έχει όμως έσοδα η χώρα. Για να μπορεί να πληρώνει τους τόκους στην Μέρκελ.

Το δίλλημα ευρώ ή δραχμή είναι μαϊμού, σαν τα διλλήματα του Γιωργάκη και προσφάτως του Παπαδήμου. Το σωστό δίλλημα είναι ίδια πολιτική με ίδιους πολιτικούς ή άλλαζουμε όλη την φιλοσοφία της οικονομίας;

Γιατί η ίδια πολιτική με τους ίδιους πολιτικούς θα έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα είτε με ευρώ, είτε με δραχμή.

Να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί για να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα. Πόσο πρέπει να είναι η μείωση; Για να έχουμε τον πιο φθηνό μισθό στον κόσμο νομίζω ότι τα 22,3 ευρώ το μήνα είναι καλά.

Και τα ρέστα να τα κάνουμε ελληνικά ομόλογα.
Και για να γίνει ανταγωνιστική η πολιτική πρέπει να μειώσουμε τους πολιτικούς.

Αδέρφια προσοχή. Σε παρόμοιες καταστάσεις οικονομικής και πολιτικής κρίσης βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί ο φασισμός.

Κλείνοντας το πρώτο κείμενο του έτους τι να ευχηθώ; Καλή τύχη; Δεν ξέρω. Ας ευχηθεί ο καθένας ότι νομίζει και ας ελπίζει ότι η ευχή θα πραγματοποιηθεί. Έστω και με κούρεμα 50%.

Μικρός Φωκίων




3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Βρε Φωκίωνα, αν και μικρός, στο εχω ξαναπεί τα λες σα μεγάλος. Αλλα καμμια φορά δε ξέρω τι να πώ πάνω σε αυτά που λες.
Η ίσως θέλω πρώτα να περιμένω λίγο πριν κρίνω τα γεγονότα για να μην ειμαι βιαστικός και πάνω σε παρόρμηση πω βλακίες. Αλλα βλακίες, λεω ετσι κι αλλιώς.
Η ουσία ειναι οτι και με 200%
κούρεμα, όπως λες αν εχουμε τους ίδιους πολιτικούς τότε πάλι σε βούρκο καταλήγουμε.
Καλή τύχη το 2012, η καλύτερη ευχή.

mikros fokion είπε...

tzonako,
πολυ θα ηθελα να ειχα διαψευθει απο τα γεγονοτα αλλα δυστυχως τα πραγματα ειναι μαλλον χειροτερα απο οτι τα περιγραφω...
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
και εγω νομιζω οτι το "καλη τυχη" ειναι η ευχη που ταιριαζει για τους κατοικους αυτης της χωρας. Ειναι ισως η τελευταια ευχη πριν πουμε το οριστικο "καληνυχτα Ελλαδα"...

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς στην ελλάδα περνάνε καλά μόνο κάτι τύποι του στυλ της αδερφής-βάφω-τα-μάτια-μου-σαν-πόρνη.

Πολιτική σάτιρα