ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα και αρλούμπεςΤρεις μήνες άντεξα. Έτσι η αναστολή λειτουργίας των ΜΜΕ αναστέλλεται.

 Για να έχω και εγώ το μερίδιο της ευθύνης για την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας.

Ως κλασικός προβοκάτορας βοηθάω και εγώ τον Μπένι να βρει τις δικαιολογίες για να επιβάλλει νέα μέτρα πάνω στα νέα μέτρα. Βέβαια την χρεοκοπία δεν την γλυτώνουμε, όσο και αν κάθε τρεις μέρες η κυβέρνηση βάζει νέους φόρους και χαράτσια για να σώσει την χώρα.

Η καημένη η χώρα. Από το πολύ σώσιμο έχει παραλύσει.

Αλλά καλά να πάθουμε. Αφού είμαστε ανθέλληνες. Καθόλου πατριώτες. Μας βάζουν ένα φόρο και αντί να τον πληρώσουμε μες στην τρελή χαρά μιας και συμβάλλουμε στην σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών καθόμαστε και κοιτάζουμε την άδεια τσέπη μας και γκρινιάζουμε.

Ο νέος φόρος λοιπόν θα είναι ο φόρος κατσούφη. Θα ακολουθήσουν οι φόροι: σπασμένων νεύρων, μουντζώματος, γιαουρτώματος (με προσαύξηση κατά 50% καθώς αυτός που το ρίχνει έχει αποδεδειγμένα χρήματα για την αγορά του), ηλιθιότητας, βλαμμένου ψηφοφόρου κλπ.

Ο Μπένι είναι η ελπίδα της χώρας. Καθώς έχει όπως όλοι λένε «ευφράδεια». Στο εξής οι Έλληνες θα τρώνε λέξεις και θα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με βενιζελικές προτάσεις.

Τρεις υπουργοί ζήτησαν να πάμε σε εκλογές διαφωνώντας με τα νέα μέτρα που θα μας πάρει ο Μπένι και λέγοντας ότι αν κάνουν και αυτό το βήμα η κυβέρνηση δεν θα έχει την κοινωνική νομιμοποίηση. Ενώ για την σφαγή που έχει γίνει μέχρι τώρα όλη η κοινωνία είναι μαζί τους.

Άμα είσαι σοσιαλιστής δεν μπορείς να το κρύψεις. Τα μέτρα που παίρνεις είναι φιλολαϊκά. Όπως το χαράτσι για τα ακίνητα. Δίκαιο. Μπορεί να πληρώνουν και οι άνεργοι, αλλά πόσοι είναι αυτοί; Ελάχιστοι. Άσε που στις νεαρές ηλικίες είναι μεγάλο το ποσοστό ανεργίας. Σε απόλυτους αριθμούς δεν ξέρουμε αλλά τι σημασία έχει... Οι νέοι λοιπόν δεν έχουν ακίνητα στο όνομα τους. Άρα δεν θα πληρώσουν.

 Άσε που σαν νέοι μπορούν να δουλέψουν περισσότερο. Και μην ακούω αηδίες του στυλ «που να βρουν δουλειά» Μόνο οι τεμπέληδες δεν βρίσκουν δουλειά. Δεν ζούμε στο σοσιαλιστικό παράδεισο;

Αλλά μην απογοητεύεστε, η ελπίδα δεν πέθανε ακόμη. Έχει όνομα. Αντώνης Σφουγγαράκης. Ο οποίος δεν θα πάρει τίποτα πίσω από ότι εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ αλλά θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση.

Σαν αυτή που έκανε και ο πληθωρικός Μπένι.

Τώρα αν η τρόικα δεν υποκύψει τι να κάνει και αυτός. Να αφήσει την χώρα να χρεοκοπήσει; Θα βάλει νερό στο κρασί του και το αγγούρι στους πολίτες.

Πάντως με τις πρόωρες εκλογές έχει πολύ πλάκα. Τις ζητάει αυτός που δεν τις θέλει και τις αρνείται αυτός που τις θέλει.

Όταν είχε ανακοινωθεί ότι το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ δεν θα έκανε την εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης είχα γράψει ότι αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο. Έπεσα έξω. Θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Συγγνώμη για την κινδυνολογία μου.

Ο Αντώνης δεν θα μειώσει το σπάταλο κράτος και τις δαπάνες. Θα τις σκοτώσει. Με το μαχαίρι των πολιτικών. Αυτό βρε που μπαίνει στο κόκαλο.

Με δυο λόγια, στην Ελλάδα έχουμε το εξής σκηνικό. Μια κυβέρνηση που έπαιρνε μέτρα κάθε δύο μήνες και τώρα κάθε δύο μέρες (το ενδιάμεσο στάδιο του κάθε δυο βδομάδες το πήδηξαν – προφανώς τους έμεινε η συνήθεια από άλλα πηδήματα) για να μην χρεοκοπήσει η ήδη χρεοκοπημένη χώρα, οι πολίτες (εξαιρούνται τα διαχρονικά λαμόγια) πλέον δεν έχουν ούτε ευρώ, ούτε ελπίδα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα τιμήσει τις υπογραφές του Γιωργάκη και για καμιά εβδομάδα, αν γίνει κυβέρνηση, θα το παίζει Μπένι με διαπραγματεύσεις και η τρόικα να βιάζεται να ξεπουλήσουμε τα πάντα μπας και την προλάβει η επίσημη πτώχευση…

Μαύρο και άραχνο σκηνικό;

Μπα, είναι επειδή δεν έχουμε δει την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ίσως γνωρίζουν κάποιοι αναγνώστες εδώ και καιρό είμαι άνεργος. Όμως πλέον δεν ψάχνω για δουλειά. Ο λόγος απλός. Και να δουλεύω, τον όποιο μισθό μου θα μου τον αρπάζει ο Μπένι.

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης θα κάνει εκλογές μέχρι να τον κάνουμε πρωθυπουργό. Δίκιο έχει. Την αλάθητη συνταγή δεν την μοιράζεσαι με άλλους. Εκτός και αν είναι σχέδιο ώστε όταν κηρύξουμε στάση πληρωμών να βρίσκεται υπηρεσιακή κυβέρνηση στην εξουσία. Οπότε θα ευθύνεται αυτή…

Ο Αντώνης είπε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ακριβώς αυτό που έλεγε προεκλογικά και ο Γιωργάκης. Και πιο παλιά ο Κωστάκης ο κουρασμένος. Και ακόμα πιο παλιά ο Σημιτάκος ο κινέζος. Μας έπεισε λοιπόν. Είπαμε, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Αλλά και λίγη φαντασία δεν βλάπτει….

Για το μυστικό σχέδιο του Γιωργάκη θα τα πούμε σε επόμενη ανάρτηση…

Καλώς σας ξαναβρήκα.

Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έλειψες!
καλώς σε ξαναβρήκαμε.........

Ανώνυμος είπε...

Μας έλειψε η παρέα σου φίλε μου

rfp

mikros fokion είπε...

ναστε καλα... και εσεις μου λειψατε -)