ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Κίνηση ΜΑΤ


Ικανοποιημένη είναι η Σαμαρική Δημοκρατία από την τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει ότι είναι μπροστά από την εγκληματική κυβέρνηση κατά 2 μονάδες.

Ποσοστό: περίπου 31%. Δηλαδή 2 μονάδες λιγότερες από αυτές που παρέδωσε ο Κωστάκης ο κουρασμένος. Δηλαδή επί της ουσίας από όσους εν δυνάμει ψηφοφόρους έχουν απομείνει την εμπιστεύονται όλο και λιγότεροι. Απλά το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν την αυτοδιάλυση του και αυτό κάνει την ΝΔ να φαντάζει ως λύση.

Οι ψηφοφόροι που λένε ότι θα απέχουν ή θα τους μουντζώσουν τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν το 40%. Με αυξητικές τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ το εμπιστεύεται ή έχει την πρόθεση να το ψηφίσει (εκτός των συμφερόντων εδώ έχει θέση και ένας ψυχίατρος να μας εξηγήσει το τι συμβαίνει) το 27% του 60%, δηλαδή το 16,2% και την ΝΔ το 31% του 60%, δηλαδή το 18,6%.

Όμως, παρόλο που οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι η θετική στάση προς το σύστημα προσμετράτε ενώ η άρνηση του συστήματος πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Ακόμα και αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρνηθεί το σύνολο των κομμάτων και του συστήματος αυτό δεν θα αποτυπωθεί στην εξουσία και στην βουλή.

Έστω με ποσοστά 5%-10% του συνόλου των ψηφοφόρων, λόγω του εκλογικού συστήματος τα δύο κόμματα που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα θα παριστάνουν πως είναι αποδεκτά και με μαγικό τρόπο θα μας πουν ότι τα επιλέγει το 60%-70% του λαού.

Θα μου πεις τι να κάνουμε αφού έτσι είναι το σύστημα;

Λοιπόν, νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε λιγάκι στην άκρη τις ιδεολογικές μας κινήσεις και να κάνουμε την κίνηση ΜΑΤ στο σύστημα.

Θεωρώ ότι όσοι δεν θα ψηφίσουν ή θα ρίξουν λευκό ή άκυρο θα το κάνουν επειδή δεν εμπιστεύονται κανένα κόμμα. Οπότε θα πρέπει να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα. Και το καθένα να πάθει αυτό που απεύχεται.

Η κοινοβουλευτική αριστερά μέχρι τώρα έχει αποδεχθεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης και έχει βολευτεί στα χαμηλά ποσοστά.

Προτείνω λοιπόν σε όλους όσοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν ΚΚΕ (και αν είναι τόσο δύσκολο ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ).

Αν από αυτό το 40% πάει το 30% στο ΚΚΕ και το 10% στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε πρώτο κόμμα με 40% το ΚΚΕ (μιας και ήδη έχει ένα 10%). Μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση βγάζει.

Αν θέλετε να κάνουμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ κανένα πρόβλημα.

Τι θα έχουμε πετύχει. Πρώτον η αριστερά θα κληθεί πλέον να κυβερνήσει και να πάρει αποφάσεις και όχι να στέκεται σε θεωρίες. Να τους δούμε και αυτούς και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με όλο αυτό το σύστημα.

Δεύτερον. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα καταγράψουν τα πραγματικά τους ποσοστά που δεν θα υπερβαίνουν το 30%.

Τρίτον. Θα έχει πολύ πλάκα να βλέπεις τον Καρατζαφέρη να εκλιπαρεί την Παπαρήγα ή τον Τσίπρα για να του δώσουν κανένα υπουργείο. Μέχρι και Πακιστανό βουλευτή θα κάνει για να πάρει μια υπουργική καρέκλα.

Άλλα θέματα.

Ο Γιωργάκης έχει αγανακτήσει να έχει την τρόικα πάνω από το κεφάλι του. Του κρύβουν το φως και δεν βλέπει να ανοίξει το laptop.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα είπαν, ξεθύμαναν, όσοι νιώθουν πολύ κοντά τις πέτρες μπορεί να παραιτηθούν (προς θεού, όχι να καταψηφίσουν) και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το μεσοπρόθεσμο αγγούρι να είναι γεγονός.

Μας απειλεί ο Γιωργάκης ότι αν δεν πάρουμε το δάνειο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Στην πασοκική διάλεχτο μισθοί είναι τα δάνεια και συντάξεις οι τόκοι.

Έχει καταδικαστεί η Ελλάδα και θα ξεπουληθεί, έχουν καταδικαστεί και θα δυστυχούν οι Έλληνες πολίτες μόνο και μόνο για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες. Και το Ευρώ. Και το δολάριο.

Λοιπόν, αν θέλουν να σώσουν το Ευρώ και το Δολάριο και τις πολυαγαπημένες τράπεζες ας βρουν άλλον τρόπο. Όχι ξεζουμίζοντας εμάς.

Ούτε φυσικά τους έπιασε η καλοσύνη και σε μια πτωχευμένη οικονομία δίνουν τα δις με το τσουβάλι.

Τα δικά τους συμφέροντα προασπίζονται. Όχι τα δικά μας. Δεν θέλουμε δανεικά. Και ούτε θα
διαλύσουμε τα πάντα. Αν θέλουν ας βρουν μια άλλη λύση. Αυτοί καίγονται.

Εμείς ήδη έχουμε καεί. Και με το μεσοπρόθεσμο (το οποίο θα επικαιροποιηθεί τον Σεπτέμβρη προς το χειρότερο και ανά τρεις μήνες για τα επόμενα δεν ξέρω πόσα χρόνια θα προστίθενται νέα μέτρα) θα καούμε εντελώς. Οπότε τι μας φοβίζει;

Α, μα πια!

Και έχεις και τον Σαμαρά να παριστάνει τον Μεταξά λέγοντας ΟΧΙ.
Έχω μια απορία που δεν μου την έχει λύσει: Λέει ότι αυτός θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο. Αν η τρόικα του πει ότι δεν γουστάρει να διαπραγματευτεί ξανά και ή ακολουθεί την πολιτική του Γιωργάκη ή πάπαλα το δάνειο, τι θα κάνει; Θα τους πει «Σκασίλα μου, κάνω πτώχευση»; Ή θα έρθει να μας πετάξει στα μούτρα «προσπάθησα αλλά το κακό ΠΑΣΟΚ μας έχει δέσει χειροπόδαρα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να ΤΙΜΗΣΩ τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ»;

Ναι, την ίδια απάντηση θα έδινα και εγώ!

Μικρός Φωκίων

4 σχόλια:

socrates είπε...

Μικρούλη Φωκίωνα, μόνος σου ρωτάς μόνος σου απαντάς...
Μην νομίζεις ότι ξεχνάμε το φανατικό ...αγώνα που έκανες υπέρ του Γιωργάκη Παπανδρέου επί 2 χρόνια.
Τουλάχιστον ο κακόμποιρος ο Κρόγιας είχε το θάρρος να παραδεχθεί την πολιτική μούφα που λέγεται Γιωργάκης Παπανδρέου.
Από σένα δεν ακούσαμε καμμία συγνώμη, δεν ακούσαμε τίποτε, μικρούλη.
Ότι και να κάνεις, ότι και να λές, ΞΕΡΟΥΜΕ ποιός είσαι και ξέρουμε και ΤΙ είσαι.

mikros fokion είπε...

@socrates
σου απανταω με τον ιδιο τροπο (με cory paste)
οι κομματικες σου παρωπιδες και η ελλειπης πολιτικη παιδεια ερμηνευει την κριτικη και την σατιρα που εκανα προς την κυβερνηση του κωστακη του κουρασμενου ως φανατικο αγωνα υπερ του Γιωργακη. Να σε πληροφορησω λοιπον οτι δεν υπαρχει μονο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε τουτη την χωρα και μπορει καποιος να πιστευει οτι και οι δυο ειναι καταστροφικοι για την χωρα.Απλα οταν στην εξουσια ηταν η ΝΔ "χτυπουσα" την ΝΔ και τωρα χτυπαω το "ΠΑΣΟΚ".
Ειναι πολύ απλο το θεμα. Και κατι ακομα. Μπορει καποιος να μην υποστηριζει κανενα κοινοβουλευτικο κομμα. Και να εχει την "ελευθερια" να τα χωνει σε ολους. Αλλα παντα προηγειται αυτος που εχει την καθε στιγμη την εξουσια.
Βγαλε τις παρωπιδες σου λοιπον και αν θελεις να πεις κατι σοβαρο τοτε πες μου με επιχειρηματα σε τι διαφωνεις για αυτα που ελεγα για τον κουρασμενο Κωστακη και τον αντιεξουσιαστη Γιωργακη.

ΥΓ. Τοσο πολυ σε πειραξε λοιπον που θεωρω οτι ο Σαμαρας συνεχιζει το ιδιο τροπαρι των πολιτικων που κραταει χρονια; Αμα γουσταρεις παραμυθιασμα απολαυσε το. Οσο για το συγγνωμη ... περιμενω εγω που πληρωνω αδικως τις επιλογες πασοκων και νεοδημοκρατων. Βολεψακηδες, προβατα, ανευ πολιτικου κριτηριου... ψηφοφοροι που δικαιώνουν τον Πάγκαλο "εσεις τους ψηφισατε"!
Εγω τι φταιω;
Μια φορα και μονο να μπορουσε να αποβαλλει τις παρωπιδες ο ψηφοφορος και να δει τελικα ποιο ειναι το γενικο καλο και οχι το μικροατομικο (που ουτε αυτο το βλεπει) και τι στον κοσμο.
Αυτα.

socrates είπε...

Τα επιχειρήματα σου με κάνουν να γελάω.
Χωρίς να ξέρω την ηλικία σου μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν από μερικές δεκαετίες στα μεταφοιτητικά μου χρόνια, τότε που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τη διαφορά του ιδεατού με το εφικτό.
Αστο μικρέ, έχεις πολλά πολλά πράγματα να μάθεις αλλά πρώτα από όλα πρέπει να μάθεις να κυνηγάς πραγματοποιήσιμα όνειρα, αλλιώς μια ζωή βολοδέρνεις αλλάζοντας πεζοδρόμια.
ΥΓ. Δεν πιστεύω στο σαμαρά, όχι τόσο γιατί δεν θεωρώ ότι είναι έντιμος αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι δεν είναι ...άξιος.
Όταν δεν μπορείς να διαλέξεις 5 ικανά στελέχη μέσα από μια δεξαμενή 1 εκατ. μελών δεν κάνεις για μάνατζερ, πόσο μάλλον για πρωθυπουργός.
Ελπίζω να διαψευσθώ.
Τέλος, πιστεύω ότι ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία μας πρέπει να αλλάξει αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να ξεφορτθωθούμε το μεγαλύτερο βαρίδι που είναι και η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το πασόκ.
Το βρώμικο πασόκ, το διεφθαρμένο πασόκ, το υποκριτικό πασόκ.

mikros fokion είπε...

καλο το παραμυθι ιδεατου και εφικτου αλλα με τρομαζει ο δρακος που κρυβεται απο πισω. Αν ο ανθρωπος εμενε στο εφικτο του, ετσι για να το τραβηξω λιγο, θα ειμασταν ακομα στα σπηλαια. Αληθεια στα φοιτητικα σου χρονια ησουν αριστερος και μετα εγινες Κυρτσος; Τι να πω.
Αλλα θα συμφωνησω στο γενικο σου συμπερασμα: η δημοκρατια μας πρεπει να αλλαξει. Και πρωτα από ολα πρεπει να παψει να ειναι κατεπιφαση δημοκρατια (δηλαδη να μην ειναι ολιγαρχια).
Και φυσικα συμφωνω οτι πρεπει να ξεφορτωθουμε το ΠΑΣΟΚ αλλα και την ΝΔ.
Και σε παρακαλω, εγω δεν σε εβρισα και δεν σου επιτρεπω να με βριζεις λεγοντας με πασοκο. Ουτε νεοδημοκρατη. Γιατι κατα καιρους οι πασοκοι με βαφτιζουν νεοδημοκρατη και οι νεοδημοκρατες πασοκο. Μακρια απο μενα τετοια βρωμικα επιθετα. και αφου μπαινει στον κοπο να με διαβαζεις θα μπορουσες να καταλαβεις οτι μονιμως στο στοχαστρο μου ειναι και οι δυο.