ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Μια αξιόπιστη κυβέρνηση


Ο μπροστάρης των υπαλλήλων της τρόικας, ο κλαψιάρης Ανδρέας ο πετυχημένος υπουργός που κατάφερε μέσα σε λίγο διάστημα να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και το σύστημα υγείας έθεσε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του στην διάθεση του Γιωργάκη.

Βέβαια ο Γιωργάκης αν δεν δει την παραίτηση στο email του δεν πρόκειται να το καταλάβει.

Μετά από 1,5 χρόνο πασοκικής λαίλαπας ο Λοβέρδος διαπίστωσε ότι το τοπίο είναι νεφελώδες. Προφανώς τα νέφη τον εμπόδιζαν να δει την πραγματικότητα.

Η πρώτη σκέψη είναι ότι ο πονηρός Ανδρέας θέλει να βάλει μια ασπίδα προστασίας στον εαυτό του καθώς το καζάνι βράζει και το μέλλον είναι χειρότερο από αυτό που μπορεί να φανταστεί και ο πιο απαισιόδοξος.

Η δεύτερη σκέψη είναι ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία (έχοντας και το «όφελος» της προηγούμενης σκέψης). Λειτουργεί δηλαδή ως ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει μια κυβερνητική κρίση που εκ των πραγμάτων θα μας οδηγήσει σε εκλογές.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιωργάκης δεν είναι σαν τον κουρασμένο να παρατήσει το καράβι που βουλιάζει αλλά θα αγωνιστεί για να το σώσει.

Αλλά αν οι υπουργοί του δεν τον στηρίζουν τι να κάνει το παιδί. Θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Και αφού, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση θα αναλάβουν όλοι οι πρόθυμοι το έργο του τελειώματος του καταστροφικού έργου με μνημόνια Νο2, Νο3 με αναδιάρθρωση, με κούρεμα, με πτώχευση.

Και στο βάθος δραχμές;

Το είχαμε όλοι στο βάθος του μυαλού μας ως ένα ενδεχόμενο, ήρθε και το γερμανικό σενάριο και η Παρασκευή που πέρασε ταρακούνησε τα νερά της νιρβάνας μας.

Βέβαια ο Γιωργάκης διέψευσε το σενάριο αυτό. Καλύτερα να μην το έκανε. Θα ήμασταν πιο σίγουροι.

Γιατί ότι έχουν διαψεύσει μέχρι τώρα μετά από λίγο διάστημα ήταν μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Για το νέο μνημόνιο και το νέο δάνειο που θα ακολουθήσει αυτό των 110 δις μας ζητάνε να είναι ενυπόθηκα.

Μόνο που ΚΑΙ το δάνειο των 110 δις ενυπόθηκο είναι και η χώρα μας έχει παραιτηθεί από κάθε ασυλία.

Εκτός και αν στο νέο δάνειο δεν υποθηκεύσουμε γενικώς την δημόσια περιουσία αλλά είναι πιο συγκεκριμένες οι υποθήκες. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ… λέω τώρα εγώ.

Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Ο Αντωνάκης θα μας παρουσιάσει το Ζάππειο 2.

Πάρτε τώρα ένα μαντήλι να σκουπίσετε τα δάκρυα σας. Ο Σιούφας δεν θα είναι ξανά υποψήφιος… Άντε μετά να σωθεί η χώρα…

Εκτός και αν επιστρέψει ο Καραμανλής.

Πάντως έχουν καταφέρει να μας τσακίσουν ψυχολογικά. Βηματάκι – βηματάκι μας οδηγούν στις συνθήκες της απόλυτης πτώχευσης.

Κάντε τα όλα μαζί να τελειώνουμε. Μισθό 250 ευρώ, σύνταξη καθόλου, ανεργία 40%, διώξτε τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους, ξεπουλήστε τα πάντα, δώστε το Αιγαίο εκ αδιαιρέτου στην Γερμανία, ΗΠΑ, Τουρκία, φέρτε την δραχμή και κάντε μας δώρο και την κηδεία να τελειώνουμε. Κουραστήκαμε πια.

Αφού όλα τα δεχόμαστε, δεν αντιδρούμε. Τι άλλο περιμένετε;

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: