ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Το ΄βλεπες, το ΄παιξες;


Τρία χρόνια με αναστολή ο Πανίκας, τρία χρόνια με αναστολή ο Μαντέλης. Διαφορετικές περιπτώσεις ίδια ποινή.

Συμβολικά η ίδια ποινή δείχνει τις ομοιότητες των δύο κομμάτων της εξουσίας, την παρόμοια πολιτική και την παρόμοια λαμογιά.

Το παραμυθάκι εγώ έκλεψα λιγότερο, εσύ έφαγες περισσότερα, εγώ κάλυψα λίγα λαμόγια και εσύ πολλά είναι άχαρο και έχει μόνο έναν δράκο.

Με τρία κεφάλια. Την τρόικα.

Όσο πλησιάζει η ώρα της σκηνής που θα μας αποκαλύψει στο σύγχρονο δράμα της Ελλάδας με την αναδιάρθρωση του χρέους τόσο ο θυμός θα αυξάνεται και οι πολίτες δεν θα ρίχνουν απλά κλεφτές ματιές στην Κερατέα αλλά θα ζητήσουν το know who…

Αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές (οι οποίες στην παρούσα φάση μας δίνουν απλόχερα και φθηνά δανεικά), θα αυξηθεί η ανεργία, θα έχουμε ύφεση, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Συγγνώμη, αλλά μόνο το «τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει» είναι το πρόσθετο στοιχείο από αυτό που συμβαίνει τώρα και από αυτό που θα μας συμβεί για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αναδιάρθρωση θα γίνει, το λένε πλέον και στην κυβέρνηση. Και κούρεμα θα περιλαμβάνει. Εθελοντικό (όπως είπε ο Γερμανός), υποχρεωτικό (με την συνδρομή και την αρωγή της ΕΚΤ), δεν έχει σημασία.

Θα γίνει σίγουρα με τέτοιο τρόπο ώστε να προφυλαχτούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Πήγε, λέει, ο συνταγματολόγος Κασιμάτης στην βουλή για να πάρει το πρωτότυπο κείμενο της δανειακής σύμβασης (μνημόνιο) το οποίο είναι εις στην αγγλική και εις την γαλλική.

Και από μέσα του άρχισε τα γαλλικά διότι τον πληροφόρησαν πως ούτε ένας από τους 300 δεν το ζήτησε.

Εδώ θα μου πεις δεν διάβασαν την μετάφραση το πρωτότυπο θα έπαιρναν στα χέρια τους;

Αυτοί οι 300 λοιπόν είναι οι υπεύθυνοι που θα προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών.

Αλλά άμα ήταν για τίποτα επιδοματάκια θα το διάβαζαν και στα κινέζικα μπας και βρουν κανένα παραθυράκι να το εισπράξουν εις το διπλούν.

Όπως μας διαβεβαίωνε ο Παπακωνσταντίνου μαζί με τον αντιεξουσιαστή Γιωργάκη δεν θα είχαμε άλλη μείωση μισθών.

Απλά θα έχουμε μείωση των μισθολογικών δαπανών.

Επίσημη ανεργία 15%. Ανεπίσημη πάνω από 20%. Μπορεί να μην έχουμε φράγκο αλλά έχουμε χρόνο.

Και κατά το γνωστό ρητό «ο χρόνος είναι χρήμα» είμαστε πλούσιοι. Γι΄ αυτό ο Παπακωνσταντίνου θα μας φορολογήσει επιπλέον.

Τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα θα κατεβάσουν ρολά για αρκετές μέρες. Όντας στους τυχερούς που έχουν άπειρο χρόνο (λόγω ανεργίας) θα πάρω τα όρη τα βουνά μπας και πετύχω κανέναν τσοπάνη που θα ψήνει αρνάκι, να κάνω Πάσχα.

Είναι από τις λίγες φορές που πραγματικά δεν ξέρω μέσα σε αυτό το διάστημα τι θα έχει αλλάξει…

Ακόμα και στις αγορές μπορεί να έχουμε βγει… (α, αυτό θα γίνει στο τέλος του 2011, λίγο μετά από την ανάκαμψη της οικονομίας).

Καλά να περάσετε…

Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

ασημωνης είπε...

Καλα να περνας φιλε!