ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Η στοχοποίηση του στόκου


Ο αντιπρόεδρος της αντιεξουσιαστικής κυβέρνησης στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει στοχοποιήσει.

Βέβαια ο στόχος με τον στόκο έχουν ένα γράμμα διαφορά.

Ο Τσίπρας λοιπόν έχει την ευθύνη για την μελλοντική δολοφονία του Πάγκαλου. Προφανώς τα τριγλυκερίδια είναι η μυστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα οποία λειτουργούν με τον ίδιο ύπουλο τρόπο που λειτουργεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όχι μόνο του Πάγκαλου αλλά όλης της κυβέρνησης.

Ο Πάγκαλος τον τελευταίο καιρό κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες και για τα γιαουρτώματα χωρίς ποτέ να καταφέρει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Μάλιστα προ λίγου καιρού σε εκπομπή του Πρετεντέρη είχε ομολογήσει (εμμέσως πλην σαφώς) ότι οι κατηγορίες του για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που του έκαναν επίθεση στο Παρίσι ήταν μπαρούφες.

Επειδή ο Πάγκαλος είναι ευφυής (λένε) το να τα βάζει με τέτοια μανία και μεθοδικότητα με ένα κόμμα που μπαίνει δεν μπαίνει στην βουλή σίγουρα έχει κάποιο σχέδιο.

Επί Νουδού (φτου κακά) ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά είχε φτάσει σε ένα ποσοστό κοντά στο 20%. Ήταν η εποχή που οι αριστερότεροι πασόκοι ή οι απογοητευμένοι βενιζελικοί εξέφραζαν την επιθυμία να βρουν πολιτικό αποκούμπι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και πράγματι για πολλούς πασόκους είναι μια εναλλακτική. Ουσιαστικά μετά την απόλυτη μητσοτακοποίηση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που δεν σκοπεύει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ή θα κάνουν αποχή (δηλαδή έμμεσα θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) ή θα αναζητήσουν ένα άλλο κόμμα.

Και αυτό φοβάται ο Πάγκαλος. Μη και τυχών αποφασίσουν οι απογοητευμένοι και ψηφίσουν. Με τις κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να τον κάνει μη ελκυστική προοπτική έχοντας κατά νου ότι η λάσπη πολλές φορές αποδίδει.

Μόνο που δεν λαμβάνει υπόψη του ότι δεν είμαστε στο 2008 αλλά στο 2011. Και πολλοί πολίτες όχι μόνο δεν κατηγορούν τους συμπολίτες που γιουχάρουν πολιτικούς αλλά τους επικροτούν κιόλας.

Οπότε, άσχετα με το αν είναι συριζαίοι οι ρίχνοντες γιαουρτάκια, ο Πάγκαλος με τις κατηγορίες θα πετύχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει. Γιατί έστω και συμβολικά υπάρχει και κάποιος (εκτός του ΚΚΕ που έχει άλλα κουσούρια) να διαμαρτύρεται.

Κατά τα άλλα να σας πληροφορήσω για να κοιμηθείτε ήσυχοι ότι στα καύσιμα δεν υπάρχει αισχροκέρδεια. Το είπε ο Ρόβλιας και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να τον αμφισβητήσω.

Απλά οι τιμές έχουν μια τάση και συνήθεια να ανεβαίνουν. Όχι μόνο όταν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξάνονται αλλά και όταν (και κυρίως) όταν αυτές μειώνονται.

Έχουν, πώς να το πω, ένα κόμπλεξ κατωτερότητας οι τιμές και δεν μπορούν να είναι στα χαμηλά.

Κάτι εκατομμύρια έχει ξοδέψει το ελληνικό κράτος (που τα παίρνει από τις συντάξεις και τους μισθούς) για να φυλάει η αστυνομία κάτι μπουλντόζες στη Κερατέα.

Για τέτοιες δουλειές υπάρχουν λεφτά και η τρόικα δεν γκρινιάζει. Για καμιά γάζα στα νοσοκομεία υπάρχει η οικονομική στενότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε απόβαση στην Σύρο και αποδοκίμασε τον αντιεξουσιαστή πρωθυπουργό.

Που θα πάει. Θα καταλάβουν οι πολιτικοί ότι πλέον ούτε στο σπίτι τους δεν θα μπορούν να κάθονται στην ησυχία.

Άτυχος λαός οι Λίβυοι. Ή θα σκοτωθούν από τον Καντάφι ή θα σκοτωθούν από τις «συμμαχικές» δυνάμεις (όταν δεν αλληλοσκοτώνονται).

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: