ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Γιωργάκης ο Μερκελοφάγος


Τροπαιούχος ο Γιωργάκης. Με ζηλευτή πυγμή κατάφερε να αποσπάσει αυτά που είχαν ήδη αποφασίσει οι Γερμανοί και οι Γάλλοι.

Επίσης απαίτησε δυναμικά και τελικά πέτυχε να ξεπουλήσει την Ελλάδα έναντι μόνο 50 δις.

Ουσιαστικά η δημόσια περιουσία είναι το μόνο που μπορούσε πλέον να ξεπουλήσει. Το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας το έχει ήδη ξεπουλήσει με το αρχικό μνημόνιο.

Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής. Υπάρχουν πολίτες που δεν έκλεψαν, πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους στην εφορία, δεν είναι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι, και το σημαντικότερο: ποτέ δεν τους ψήφισαν, ούτε τα γαλάζια ούτε τα πράσινα λαμόγια (να πεις ότι τους έδιναν την έγκριση τους ή την ανοχή τους)… γιατί πρέπει να πληρώσουν αυτοί και οι απόγονοι τους για 3-4 γενιές τις σπατάλες και τα κλεψιμαίικα;

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα μας παρουσιαστεί τώρα σαν μια μεγάλη επιτυχία. Γιατί σίγουρα είναι ευκαιρία να πουλήσεις κερδοφόρες επιχειρήσεις (όπως ο ΟΠΑΠ για παράδειγμα) σε τιμές διάλυσης.

Αλλά όπως είπε και ο μεγάλος ηγέτης, με την επιμήκυνση του χρέους και με την μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα κερδίσει 6 δις.

Πρώτον… τα νούμερα μάλλον δεν βγαίνουν. Αφού τα 3 χρόνια δόσεων γίνονται 7 μάλλον περισσότερα δις θα δώσουμε συνολικά για τόκους (και ας μειώθηκε το επιτόκιο). Δεύτερον για αυτήν την διευκόλυνση θα μας παίρνουν τα μέτρα συνεχώς μέχρι να μην μείνει ρουθούνι από μεσαίο οικονομικά και κάτω.

Και τι είναι τα 6 δις; Με βάση τα έσοδα του πρώτου διμήνου έχουμε έλλειμμα στον προϋπολογισμό 1 δις. Δηλαδή τα 6 δις είναι τόσο όσο θα είναι το έλλειμμα μας στα έσοδα σε σχέση με τον προϋπολογισμό σε ένα χρόνο.

Μια χαρά.

Αδέρφια, ας είμαστε λιγάκι εγκρατείς. Και ας μην ακούμε τα μέσα προπαγάνδας. Και πριν ένα χρόνο μας έπρηζαν για το πόσο καλό είναι το μνημόνιο και για το πώς στο 2011 θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται.

Όσο καλό είναι το μνημόνιο άλλο τόσο καλό είναι αυτό που μας κάνουν τώρα. Γιατί έχει ουρά το πράγμα.

Ο Γιωργάκης έχει δεχθεί να παίζει τα παιχνίδια της Γερμανίας. Και τα δέχεται ώστε από την μια να είναι ένα καλό παιδί στην Ευρώπη και υπάκουο για να του δώσουν καμιά λιχουδιά και από την άλλη, αφού ξεπουλήσει τα πάντα, να την κάνει από την εξουσία πριν τα συμφέροντα της Γερμανίας και των τραπεζών μας ωθήσουν στην επίσημη χρεοκοπία.

Παράταση μας δίνουν και μάλιστα με επώδυνους όρους. Θα καταντήσουν έτσι την Ελλάδα που θα πτωχεύσουμε και δεν θα καταλάβουμε την διαφορά.

Στην επόμενη συνάντηση του Γιωργάκη με την Μέρκελ θα πρέπει να της δώσει τον κατάλογο με τα ψώνια. ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Ακρόπολη, Μύκονος και δώρο τον Πύργο τον Λευκό.

Βέβαια ο Γιωργάκης θα τηρήσει τον λόγο του. Δεν θα πουλήσει γη. Το υπέδαφος (εκτός και αν έχει πετρέλαιο οπότε αλλάζει το πράγμα). Θα πουλήσει μόνο την επιφάνεια.

Εντάξει, είναι επιφανειακή η προσέγγιση μου. Πάντως αν δείτε τα κανάλια που φώναζαν προ ημερών για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα 50 δις να πανηγυρίζουν για την αξιοποίηση τότε μπορείτε άνετα να ανησυχήσετε.

Το άλλο το καλό είναι ότι η χώρα μας δεσμεύτηκε να μειώνει κατά 20 δις το χρόνο τα χρέη της.

Μόνο που πρέπει να βγάλουμε από υπουργό τον Παπακωνσταντίνου και στην θέση του να βάλουμε τον Ιησού Χριστό. Μετά το θαύμα που πολλαπλασίασε τα ψάρια ώστε να χορτάσουν όλα θα κάνει και το απόλυτο θαύμα. Όχι μόνο θα μειώσουμε τα ελλείμματα αλλά θα καταφέρουμε (με την ύφεση στο κόκκινο) να έχουμε και πλεόνασμα ώστε να μειώνουμε και τα χρέη.

Τώρα το σενάριο που λέει ότι θα γίνει ανασχηματισμός και θα φύγει ο Παπακωνσταντίνου είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα δελτία προπαγάνδας για δύο το πολύ μέρες και τους πολίτες για κανένα πεντάλεπτο.

Διότι μετά θα δουν την τσέπη τους και θα επιστρέψουν στην πραγματικότητα.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου. Είναι η πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Και αυτή δεν θα αλλάξει.

Αν το μνημόνιο σας έχει κάτσει βαρύ και θα θέλατε κάτι πιο light να σας πληροφορήσω ότι δεν θα σας το προσφέρει ο Αντωνάκης, ο τιμών τις υπογραφές.


Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να επιμείνω σ' ένα μόνο σημείο:
Όλοι εμείς που δεν ψηφίσαμε (ποτέ) γαλαζοπράσινα λαμόγια, δεν κλέψαμε φόρους ενώ ανέκαθεν μας έγδερνε η εφορία. Πως πρέπει ν' αντιδράσουμε; Πόση αγανάκτηση να χωρέσει ένας άνθρωπος; Και με ποιον τρόπο να την εκδηλώσει;

Ανώνυμος είπε...

Ανεργε (πρώην)Υπάλληλε της μέσης ελληνικής επιχείρησης,

Οι κρατικοδίαιτοι συνδικ-αλήτες και τα λαμόγια του δημοσίου τομέα εχουν πλέον καταφέρει να πληρώνονται κατευθείαν απο σένα. Το επόμενο στάδιο θα ειναι να τους μεταβιβάσεις με δικά σου συμβολαιογραφικά ακίνητα και σπίτια (δες Καβαλιεράτος)
Η θυσία της εργασίας σου ηρθε ως απευθείας συνέπεια των εκτακτων εισφορών της σκανδαλοκυβέρνησης η οποία δεν στεναχώρησε κανένα υπαλληλάκι του χρεωκοπημένου δημοσίου - ακόμα και αυτούς που δεν πατάνε στην «δουλειά» τους

Οι κρατικοδιαιτοι τεμπέληδες ειναι αυτοί που ορύονται για το ξεπούλημα της Ελλάδας και ριχνουν ευθύνες στους πάντες εκτός απο τον εαυτό τους .
Η πιθανη χρεωκοπία θα ερθει μετά το τελος του μνημονίου και θα οφείλεται στην γενιά των διορισμένων κοπρόσκυλων , ψευτοαριστερών και συνδικαλητών.

Οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα αντιδρούμε και δεν καταθετουμε φορολογικές δηλώσεις

 Απόλυση «εξαφανισμένων Καβαλιεράτων» του δημοσίου τωρα και χωρίς αποζημίωση
 Αμοιβές του δημοσίου συμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οτιδηποτε αλλο αφορά παραβίαση του συντάγματος και Διάκριση
 Κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ – Οχι στα Κρατικά Μονοπώλια
 Στην φυλακή για εφαρμογή πολιτικής διακρίσεων οι πρωθυπουργοί που οδήγησαν στο σκλαβοπάζαρο και την ανεργία την μισή Ελλάδα και σε αργομισθία την υπόλοιπη