ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Ο χορός της αλήθειας

Τρεις ηλιακές θύελλες πλησιάζουν την γη. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μπροστά στις θύελλες της τρόικας όλες οι άλλες θύελλες μοιάζουν παιδικό παιχνιδάκι. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, είπε για τους υπουργούς ο Κακλαμάνης. Η αλήθεια είναι ότι τρεις, της τρόικας λαλούν και εκατομμύρια πολίτες χορεύουν. Τον χορό του Ζαλόγγου. Εξάλλου είναι ο μόνος χορός που μπορούμε να χορέψουμε καθώς, όπως είναι γνωστό, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

Επίσης ο πρώην πρόεδρος της βουλής είπε ότι δεν είναι αντίθετος σε πρόωρες εκλογές. Αμέσως, την επόμενη μέρα δηλαδή (για να μην ξεχνάμε και τους χρόνους του ΠΑΣΟΚ) ο Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Την υπομονή μας θα την έχουν εξαντλήσει όλοι αυτοί νωρίτερα. Οπότε με δεδομένη την αξιοπιστία του υπουργού (ο λόγος του συμβόλαιο, ρε παιδάκι μου) ας ετοιμαζόμαστε για τις κάλπες.

Από την 1η Μαρτίου θα μπορούν τα ποδήλατα να μπαίνουν στο μετρό. Αφού φρόντισαν να μας κάνουν την ζωή ποδήλατο τουλάχιστον μας επιτρέπουν να την κυκλοφορούμε. Βέβαια εκεί που έχουν φτάσει τα εισιτήρια λίγο χλωμό το βλέπω να ταξιδεύουμε με το μετρό. Με ορθοπεταλιά θα πηγαίνουμε στον προορισμό μας. Στην δουλειά μας ήθελα να γράψω αλλά πλέον οι μισοί δεν έχουν δουλειά και οι υπόλοιποι μισοί είναι απασχολούμενοι. Ίσα – ίσα να έχουν να κάνουν κάτι να περνάει η ώρα τους.

Αν δεν το γνωρίζετε να σας πληροφορήσω ότι η κυβέρνηση λέει πάντα την αλήθεια. Το είπε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν το πιστεύετε; Ολόκληρος υπουργός το είπε, ψέματα θα έλεγε;

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Κερατέα με καθημερινές μάχες με τα ΜΑΤ. Έχουνε πόλεμο εκεί και η κυβέρνηση με την χρήση χημικών κάνει εγκλήματα πολέμου. Και λέω ότι έχουν πόλεμο γιατί μόνο σε μια πολεμική μάχη απαγορεύεται η χρήση χημικών. Σε περίοδο ειρήνης επιτρέπεται. Όποτε για να φέρουμε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση θα πρέπει να κηρύξουμε επίσημα πόλεμο μπας και γλυτώσουμε από τα δακρυγόνα. Και αυτόν τον καρκίνο τον εισπνέουν μωρά παιδιά. Βλέπεις δεν φτάνει που έχουμε δεσμεύσει και καταστρέψει το μέλλον αυτών των μωρών, τα ραντίζουμε κιόλας με χημικά.

Τα ΜΑΤ είναι παιδιά του λαού, που πληρώνονται από τον λαό, για να δέρνουν τον λαό και να προασπίζονται τα συμφέροντα των ισχυρών. Όπως και να προστατεύουν την κάθε κυβέρνηση που παίρνει αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτός ο πόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και λαού είναι κατά κάποιο τρόπο ένας ταξικός εμφύλιος.

Θυμάστε που ο Κωστάκης δυσφορούσε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά με την κυβέρνηση του; Ε! ο Γιωργάκης δεν δυσφορεί. Θυμώνει. Δεν ξέρω αν πράγματι ο ένας δυσφορούσε και άλλος θυμώνει. Αλλά αν πράγματι συμβαίνει αυτό μπορώ να φανταστώ τον λόγο. Ο μεν Κωστάκης δυσφορούσε επειδή δεν μπορούσε να βγάλει την επόμενη πίστα ο δε Γιωργάκης θυμώνει όταν κολλάει το internetκαι δεν μπορεί να διαβάσει τα email. Αυτά που στέλνει η τρόικα με τις οδηγίες.

Υπάρχει μια κόντρα για όλα αυτά τα μέτρα που μας έχει πάρει και θα συνεχίσει να μας παίρνει ο Γιωργάκης. Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι επιλογή της τρόικας και η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες ως υπάλληλος τρίτης κατηγορίας και άλλοι λένε ότι όλα τα σχεδιάζει η κυβέρνηση και η τρόικα συμφωνεί με τα μέτρα που της προτείνουν.

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα: Τι είναι χειρότερο από τα δύο;

Η ουσία είναι ότι είτε έτσι είτε αλλιώς η επιλογή είναι της κυβέρνησης του Γιωργάκη. Και αυτό δεν αλλάζει. Ας του φορέσουμε όποιο κοστούμι νάναι.

Ούτε το αγγούρι πονάει λιγότερο…

Μικρός Φωκίων (εκ του protagon προερχόμενο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: