ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Άσπρη Δευτέρα


Καθαρά Δευτέρα σήμερα και λέω να συμβάλω και εγώ στην καθαρότητα της μέρας. Δεν θα ανοίξω καθόλου την τηλεόραση.

Εντωμεταξύ από ώρα σε ώρα περιμένουμε να χιονίσει ακόμα και στην Αθήνα. Λένε ότι ο χιονιάς σκοτώνει τα μικρόβια.

Εκτός από το μικρόβιο που ευδοκιμεί στην βουλή. Αυτό της εξουσίας.

Και τα ξαδερφάκια του. Της λαιμαργίας, της λαμογιάς, της συγκάλυψης, της κοινοβιακής πρακτικής να τα «τρώνε μαζί».

Ο Πάγκαλος είπε ότι πίσω από διάφορες κινητοποιήσεις (όπως του κινήματος «δεν πληρώνω») βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τέτοια δυναμική και δύναμη; Και εγώ που νόμιζα ότι είχε εγκλωβιστεί στο να μετράει τις συνιστώσες του…

Άμα ο Πάγκαλος έχει δίκιο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που οργανώνει αντιδράσεις που αναγκάζουν την κυβέρνηση να αναδιπλώνεται ή να δείχνει τον πανικό της, να τον στηρίξουμε.

Όλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν.

Αλλά για να είμαστε λιγάκι σοβαροί. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πράγματι ένα πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ. Οι αναποφάσιστοι και όσοι δηλώνουν αποχή, λευκό κλπ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι σχεδόν το 40%.

Ο Πάγκαλος φοβάται ότι οι Πασόκοι που έχουν αγανακτήσει με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δεν θα επιλέξουν την αποχή θα πάνε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Και ενώ η αποχή ευνοεί το ΠΑΣΟΚ (όπως και την ΝΔ γιατί τα ποσοστά τους θα φαίνονται κατά πολύ υψηλότερα από τα πραγματικά) η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο άλλο κόμμα που θα μπει στην βουλή θα τους κάνει την ζωή πιο δύσκολη.

Σκέψου αν ψηφίζαμε όλοι και αυτό το 40% πήγαινε στα μικρότερα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μετά βίας θα έφταναν στο 45% και οι δυο μαζί.

Κατά τα άλλα η Moody’s μας υποβάθμισε ξανά. Λες και ο βρεγμένος έχει κανέναν λόγο να φοβηθεί την βροχή.

Συναίνεση από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα ζητήσει ο Γιωργάκης. Μα τι την χρειάζεται. Δεν έχει την
στήριξη του ελληνικού λαού;

Πάντως για να καταλάβετε πόσο πρόβατα μας θεωρούν, πιστεύουν πως αν ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης δώσει την συναίνεση του στον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή ο λαός δεν θα αντιδράσει μόλις κατανοήσει τι μέλλον του έχουν ετοιμάσει.

Ο Πάγκαλος είπε ότι υπάρχει ακόμα λίπος στην Ελλάδα. Και έχει δίκιο. Όμως αυτό το λίπος καίγεται. Και όταν θα φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε λίπος και αντιληφθούμε ότι δουλειά δεν υπάρχει, ότι όσοι δουλεύουν παίρνουν τόσα λίγα που δεν βγάζουν ούτε εβδομάδα, ότι οι συντάξεις είναι το χαρτζιλίκι πέντε ημερών και ότι το μέλλον είναι ανύπαρκτο τότε θα αρχίσουν να χάνουν λίπος και οι πολιτικοί. Από το τρέξιμο για να ξεφύγουν.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: