ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Μας τάλεγε ο Τάκης


Ένας από τους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας στην Υπατία είπε πως αν υπάρξει κάποιος νεκρός το κρίμα θα βαραίνει τον πρωθυπουργό.

Τώρα συγκινήθηκε ο Γιωργάκης. Εδώ έχει καταφέρει να πεθάνει την Ελλάδα και δεν νιώθει καμιά τύψη, θα νιώσει για έναν άνθρωπο;

Σίγα μην και έχει στεναχωρηθεί και για αυτούς που αυτοκτονούν λόγω της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.

Το μόνο κρίμα που ταιριάζει στον Γιωργάκη είναι το «Κρίμα το παιδί».

Η Ντόρα μας είπε ότι θα εκπλαγούμε με τα ποσοστά του αποκόμματος της. Βέβαια η έκπληξη έχει σχέση και με τους στόχους που βάζεις.

Αν ο στόχος είναι να ξεπεράσει το μλ-ΚΚΕ τότε πράγματι μπορεί να εκπλαγούμε αν τελικώς τα καταφέρει.

Τελικά ο Αβέρωφ δεν είχε δίκιο. Ναι μεν τα πρόβατα τα τρώει ο λύκος αν βγούνε από το μαντρί αλλά κάποιες φορές και τα πρόβατα τρώνε τον λύκο όταν βγει από το μαντρί.

Διότι τα πρόβατα έχουν μάθει να ψηφίζουν αυτόν που έχουν συνηθίσει εντός του μαντριού. Είναι δύσκολο στα πρόβατα να πάρουν πρωτοβουλίες. Έτσι οι νεοδημοκράτες, όσοι είναι οπαδοί, είναι έτοιμοι να ψηφίσουν ακόμα και τον Σαμαρά παρά να ακολουθήσουν την Ντόρα.

Εδώ είχαν ψηφίσει τον Μητσοτάκη, στον Σαμαρά θα κωλώσουν;

Αυτά που δεν μας λένε κατάμουτρα οι υπάλληλοι που το παίζουν υπουργοί μας τα λέει ο υπερυπουργός Όλι Ρεν.

Είναι γνωστό βέβαια ότι από το πρώτο μνημόνιο η κυβέρνηση είχε υπογράψει ότι θα πρέπει να εξοικονομήσει από τον ΟΑΕΔ 500 εκατομμύρια.

Τώρα, που πλησιάζει ο καιρός το θέμα ήρθε στην επιφάνεια. Ο Όλι Ρεν λοιπόν είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας.

Θα αρχίσουν τώρα τα επιχειρήματα, στυλ Καρατζαφέρη, αυτά που λες ότι έχουν λογική βάση και δεν βλέπεις την παγίδα. Θα μας πουν δηλαδή: Είναι λογικό να παίρνει επίδομα ένας που έχει δέκα σπίτια που τα νοικιάζει και έχει και στην τράπεζα 500 χιλιάρικα;

Σαφώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απαράδεκτο να παίρνει ένας τέτοιος άνεργος επίδομα και να το στερηθεί κάποιος με μεγάλες ανάγκες.

Όμως πόσοι είναι οι άνεργοι με τέτοια περιουσία που το επίδομα να είναι το χαρτζιλίκι της ημέρας; Μάλλον κανένας.

Απλά αυτό θα είναι ένα επιχείρημα που σε συνδυασμό με το επίδομα εργασίας θα μας οδηγήσουν στις περικοπές των επιδομάτων ανεργίας.

Εξάλλου δεν πρέπει να είμαστε πλεονέχτες. Δεν φτάνει που με την ανεργία έχουμε αποκτήσει το αγαθό της ελευθερίας του χρόνου θέλουμε να μας πληρώνουνε κιόλας από πάνω;

Βγήκε η Αννούλα του Νταλάρα και σε συνέχεια του Αντώναρου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι Βενιζέλος και Ραγκούσης λένε τα ίδια πράγματα και δεν υπάρχει καμιά διαμάχη μεταξύ τους.

Φυσικά και είναι έτσι. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Τώρα κάτι συζητήσεις που γίνονται για την μεταπαπανδρεϊκή εποχή είναι για να σπείρουν διχόνοια στην κυβέρνηση.

Ο φίλος του Τάκη (αυτός που είναι σε μια διαφήμιση) σίγουρα είναι ΠΑΣΟΚ. Ο Τάκης του λέει ότι έχουμε κρίση και να κάνει οικονομίες και αυτός λέει «δεν νομίζω»…

Όχι μόνο είναι ΠΑΣΟΚ αλλά έχει παραμυθιαστεί τόσο πολύ από τον Γιωργάκη ότι στο τέλος του 2011 θα υπάρξει ανάπτυξη που χαλάει τα λεφτά του σε γκατζετάκια.

Σε κάνα δυο μήνες που θα είσαι στην σειρά του ΟΑΕΔ και θα σου λένε ότι δεν παίρνεις επίδομα λόγω αφέλειας να δω τι θα πεις στον Τάκη…

ΕΚΑΣ έπαιρνε ο Λιάπης ενώ ήταν υπουργός. Άλλο ένα δείγμα για το πόσο κοντά στον λαό θέλουν να είναι οι πολιτικοί. Ήθελε και αυτός να νιώσει τι είναι το ΕΚΑΣ.

Να καταλάβει την χρησιμότητα του βρε αδερφέ. Κακό είναι;

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: