ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο αλλοδαπός και ο καναπές

Ένα καφεδάκι πίνουν οι υπουργοί στο αεροδρόμιο πριν ταξιδέψουν και τα 20 – 30 ευρώ που ξοδεύουν το χρεώνουν στο ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή αυτοί πίνουν και όλοι μαζί πληρώνουμε. Θα μου πεις ότι λαϊκίζω τώρα. Ναι, λαϊκίζω και μπορώ να το κάνω και χειρότερα.
Να τους υπερασπιστώ.

Διότι σε αυτήν την εποχή της κρίσης, το βασικότερο είναι να σταματήσουν οι σπατάλες και τα αλόγιστα έξοδα. Αυτό όπως καταλαβαίνει ο καθένας θα εφαρμοστεί από τους υπουργούς, σε πρώτη φάση.


Οπότε για να μάθουν πως γίνεται η οικονομία ξεκινάν από τα δικά τους οικονομικά. Μαθαίνουν λοιπόν να έχουν λιγότερα έξοδα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και κατά συνέπεια αφού μάθουν την τεχνική θα την εφαρμόσουν και στον κρατικό προϋπολογισμό.

 Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι οι υπουργοί ως δημόσιοι λειτουργοί είχαν σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματα τους. Μάλιστα η Κατσέλη είχε προσδιορίσει την οικογενειακή της χασούρα σε 20000 ευρώ, καθώς η ίδια και ο σύζυγος της αμείβονται από το κράτος.

 Είναι λοιπόν απαράδεκτο ο μισθωτός του δημοσίου των 1000 ευρώ, ο οποίος θα χάσει μόνο 300 ευρώ το μήνα ή ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα των 740 ευρώ που θα χάσει 250 ευρώ το μήνα, να διαμαρτύρονται. Που να χάνεις 4000 το χρόνο, που 20000!

Όμως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι επειδή δεν θα χαθεί ο 13ος μισθός. Και η καλή μας, φιλολαϊκή και άκρως σοσιαλιστική κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην χαθεί αυτός ο μισθός ορόσημο.

 Στην αρχή κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις αλλά έσωσε το δώρο. Μετά κατήργησε (σχεδόν) τις αποζημιώσεις αλλά έσωσε το δώρο. Στην συνέχεια μείωσε τον μισθό στα 590 ευρώ αλλά έσωσε το δώρο. Τώρα θα καταργήσει κάτι βλακείες που λέγονται επιδόματα, υπερωρίες κλπ αλλά θα σώσει το δώρο. Με το επόμενο πακέτο μέτρων θα καταργήσει τους 12 μισθούς (ότι θα έχει απομείνει από αυτούς τέλος πάντων) αλλά ο 13ος μισθός θα είναι εκεί να μας περιμένει.

Και να φανταστείς ότι από την τρόικα δεν έχει τεθεί στα σοβαρά ζήτημα 13ου μισθού…

Έξυπνα έπαιξαν το παιχνίδι με τα διόδια οι πασόκοι. Είδαν ότι όπως πήγαινε το πράγμα στο τέλος δεν θα πλήρωνε κανείς διόδια και τα «βρήκαν» με τους εργολάβους και θα κάνουν μειώσεις ώστε να αποτρέψουν την δυναμική που είχε αρχίσει να δημιουργείται. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο και με την βοήθεια από διάφορα παπαγαλάκια θα προσπαθήσει να διαβάλλει αυτό το κίνημα με απώτερο στόχο να μην δημιουργηθούν και άλλα κινήματα. Όμως όσο η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη τα κινήματα θα αυξάνονται.

Ακόμα όμως στους δρόμους κατεβαίνουμε για να χειροκροτήσουμε τίποτα νικητές του bigbrother αρνούμενοι να δούμε το bigαγγούρι που έχουν ετοιμάσει σπέσιαλ για εμάς.

 Αλήθεια, τώρα που οι δουλειές πάνε κατά διαόλου και δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους αλλοδαπούς, πριν τους διώξει η κυβέρνηση, γιατί δεν τους προσλαμβάνουμε να μας προσέχουν τον καναπέ και να βγούμε στους δρόμους

Μικρός Φωκίων (εκ του protagon προερχόμενο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: