ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Φως που σπαει κοκαλα

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης. Να ελεγχτούν τα «Πόθεν έσχες» όλων όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974.Όσοι λένε ότι η πρόταση αυτή είναι ένα λαϊκίστικο πυροτέχνημα να θυμηθούν ότι στην Ελλάδα οι έρευνες που έχουν να κάνουν με πολιτικούς έχουν πραγματικά αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.Να φανταστείς ότι σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταστραφεί δεκάδες μαχαίρια, είτε επειδή στράβωσαν καθώς έμπαιναν στα διάφορα κόκαλα, είτε έλιωναν από την υψηλή θερμότητα του άπλετου φωτός.Εκ του ασφαλούς λοιπόν ο Αντωνάκης προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Όπως κάνει εξάλλου και ο Γιωργάκης. Εκτός και αν δούμε την “ω - αγαπημένη εταιρεία!” του κάθε λαμόγιου, την Siemensνα σκάει στο ελληνικό δημόσιο 2 δις ευρώ. Όμως και να μην πάρουμε αυτά τα λεφτά θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς δεκάδες υπουργοί, υφυπουργοί και λαμόγια που είναι τριγύρω θα σαπίσουν στις ελληνικές φυλακές και η παράνομα αποκτήσασα περιουσία τους θα δημευθεί. Μετά από τα πορίσματα για την Siemensκαι οι τελευταίες αμφιβολίες έχουν καμφθεί.

Η Ντόρα η παρθένος δήλωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Ακούς αυτήν την είδηση και τρελαίνεσαι. Και είναι και κλειστά τα φαρμακεία να πάρεις κανένα ψυχοφάρμακο για να αντέξεις αυτήν την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Αλλά και της μνήμης μας. Ας μου θυμίσει κάποιος. Αυτή η Ντόρα, όταν δεν ταξίδευε, κάτι δεν έκανε και στην Ελλάδα; Σαν υπουργός, ένα πράγμα. Η οποία φιλοδοξούσε, αν πάλι δεν κάνω λάθος, να ηγηθεί του ενός από τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα; (Για να την σώσει, βεβαίως και προφανώς).

Έρχεται ξανά η τρόικα για να μας φορέσει το νέο κοστουμάκι μέτρων. Αυτοί θα νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν το χάρισμα του Χριστού. Να αμείβονται με ένα ευρώ και να μπαίνουν στις τσέπες τους 12 ευρώ. Όχι, αυτό το θαύμα δεν γίνεται- τουλάχιστον όχι για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Αλλά αν ρίξει κανείς μια ματιά προς κάποιους πολιτικούς, ας πούμε, θα δει ότι κατάφεραν με ένα μισθό να αγοράσουν 60 σπίτια… Αλλά στους κανονικούς πολίτες δεν συμβαίνουν αυτά. Ο κανονικός πολίτης θα πρέπει να πληρώσει κανονικά λεφτά για να αγοράσει οτιδήποτε – όχι 60 σπίτια. Ο στόχος της τρόικας ήταν τα εισοδήματα των Ελλήνων να μειωθούν κατά 30%. Μόνο που ο Γιωργάκης δεν το κατάλαβε καλά και θέλει να μας τα μειώσει στο 30%. Μια λεξούλα αλλάζει μωρέ, πως κάνετε έτσι; Το «κατά» έγινε «στο»…

Ο Πάγκαλος είπε ότι και αυτός αγανακτεί επειδή πληρώνει διόδια χωρίς να έχουν φτιαχτεί οι δρόμοι. Οπότε η επόμενη ατάκα του θα είναι «Μαζί δεν πληρώσαμε».

Η Ελλάδα οδεύει προς αναδιάρθρωση του χρέους, επιμήκυνση, κούρεμα, αγορά ομολόγων από την δευτερογενή αγορά- πώς να το διατυπώσεις τώρα αυτό ώστε να μην προκαλέσεις νευρικότητα στις αγορές;

Ας μην το φωνάζουμε. Αναγνώστη σκύψε λίγο να σου πω στο αυτί: Δεν βγαίνουμε πατριώτη : Πάμε για κήρυξη στάσης πληρωμών.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει επιτέλους να προετοιμαστούμε. Στην αρχή πιστεύαμε (έτσι μας έλεγαν) ότι δυο χρόνια είναι το ζόρι και το 2013 θα επιστρέψουμε σε μια Ελλάδα υγιέστατη και θα αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς των θυσιών μας.

Στην συνέχεια άρχισαν να λένε ότι το αγγούρι θα το έχουμε μέχρι το 2018, στην συνέχεια μέχρι το 2024 και τώρα αρχίζουν να λένε ότι η τρόικα θα μας κάτσει στο σβέρκο για αρκετές δεκαετίες,

Ή λίγους αιώνες τελοσπάντων!

Μικρος Φωκιων (εκ του protagon προερχομενο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: