ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Κάτω τα χέρια απ΄ τον Φλεβάρη

Κουτσοφλέβαρος από σήμερα και ας απολαύσουμε τον τελευταίο Φλεβάρη με την μορφή που τον ξέρουμε ως τώρα.

Η Μέρκελ απαιτεί ο Φλεβάρης να έχει πλέον 30 ημέρες γιατί θεωρεί ότι είναι μαϊμού κουτσός και παίρνει παράνομα σύνταξη αναπήρου.

Μάλιστα ζητάει η σχετική πρόβλεψη να είναι στο αναθεωρημένο σύνταγμα.

Με την ευκαιρία της αλλαγής του συντάγματος ας βάλουμε και ένα αρθράκι που να λέει ότι μόνο ο Ολυμπιακός θα παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αφού έτσι κι αλλιώς ο γαύρος παίρνει τα πρωταθλήματα…γιατί να κουράζεται η ομάδα παίζοντας αυτό το κάτι σαν ποδόσφαιρο, που είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ομάδες ολικά ανύπαρκτες;

Οι αντιδράσεις στην Κερατέα είναι συνεχόμενες αλλά επικοινωνιακά χαλάει την σούπα της κυβέρνησης οπότε τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια «ποιούν τη νήσσα».

Επέστρεψαν και οι ειδήσεις στην ΕΡΤ. Από πού επέστρεψαν; Από το κομμωτήριο της Ιπποκράτους όπου είχαν πάει να σουλουπωθούν λιγάκι.

Κατά τον πατέρα της Ντόρας Κούβελου που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Μπακογιάννη δεν είναι κακό μια εταιρεία, όπως η Siemens, να ενισχύει τα κόμματα για να βοηθήσει στην πολιτιστική τους δραστηριότητα.

Η δραστηριότητα αυτή είναι φυσικά θεατρική. Και μάλιστα στο θέατρο σκιών. Οι ηθοποιοί βέβαια που παριστάνουν τους σωτήρες του λαού και κυκλοφορούν με το ψευδώνυμο βουλευτής ή πολιτικός είναι εντελώς ατάλαντοι.

Αλλά η εταιρεία δεν είναι για να κρίνει το πολιτιστικό αποτέλεσμα. Είναι απλά για την συνδρομή. Αυτή που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο «μίζα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι έχει επικοινωνιακό έλλειμμα. Σε τούτη την χώρα έχουμε κυβερνήτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν η προπαγάνδα κάνει καλά την δουλειά της.

Το ίδιο πρόβλημα απασχολούσε και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μας λένε δηλαδή ότι τα κάνουν όλα τέλεια αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνει ο λαός επειδή δεν τα πάνε καλά στην επικοινωνία των θετικών τους έργων.

Αυτό που δεν λεν να καταλάβουν είναι ότι η προπαγάνδα μέχρι ενός ορίου δουλεύει. Όταν κάθε οικογένεια έχει και τουλάχιστον έναν άνεργο, όσοι δουλεύουν παίρνουν μειωμένο μισθό και η ακρίβεια καλά κρατεί ότι και αν μας πει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της την αλήθεια την βιώνουμε στο πετσί μας.

Και μέρος αυτής της αλήθειας είναι το μνημόνιο νούμερο 4 που θα μας το φορέσουν το προσεχές διάστημα.

Σου λένε οι τροικανοί και οι υπηρέτες τους που παριστάνουν τους κυβερνήτες της Ελλάδας: Ετούτοι εδώ ότι και αν τους κάνουμε δεν αντιδρούν στα σοβαρά. Άντε να κάνουν καμιά γενική 24ωρη απεργία να ξεχαρμανιάσουν και μετά πάλι στο κλουβί τους θα μπουν.

Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, αν και μας έχουν πάρει μέχρι και τα σώβρακα, αντίδραση της προκοπής δεν υπήρχε.

Ίσως γιατί δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι μας κάνουν, ίσως γιατί οι περισσότεροι έχουν κάποια μικρή ή μεγάλη καβάντζα και επιβιώνουν ακόμα, ίσως για κάποιους άλλους λόγους.

Όμως αυτή η ιστορία έχει βάθος. Δεν θα τελειώσει σε ένα χρόνο. Είτε πτωχεύσουμε, είτε κάνουμε αναδιάρθρωση και επιμήκυνση με παράλληλο κούρεμα, είτε γίνει πράξη το σχέδιο της Γερμανίας είτε όχι… το αγγούρι θα το έχουμε μέσα μας τουλάχιστον για 30 χρόνια.

Τα οποία μπορεί να γίνουν και πενήντα. Σκέψου ότι πέρυσι μας έλεγαν για 2-3 χρόνια (ως το 2013), μετά το ανέβασαν στα 8 χρόνια (ως το 2018) μετά στα 12 χρόνια και τώρα μας λένε για 30 χρόνια.

Οπότε τα έτοιμα θα τελειώσουν, ανάπτυξη δεν ξέρω πότε μπορεί να δούμε, η ανεργία καλπάζει, η ακρίβεια επίσης… μια αφορμή θα χρειαστεί και θα γίνει της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Ένας – ένας οι σοσιαλιστές τύπου Γιωργάκη θα παίρνουν το ελικόπτερο και θα φεύγουν νύχτα.

Σε λίγο καιρό μια μικρή, μια τοσοδούλα αφορμούλα θα χρειαστεί. Και δεν του σώζει ούτε η προπαγάνδα ούτε τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ 1821 δεν το είδα οπότε δεν έχω προσωπική άποψη για το θέμα. Όμως ως κανονικός Έλληνας θα πω την γνώμη μου, η οποία φυσικά είναι και η μόνη σωστή.

Διαβάζοντας λοιπόν ένα σχόλιο αντίθετο προς το ντοκιμαντέρ που έλεγε ότι παρουσιάζει ψεύδη καθώς υποστηρίζει πως κατά την τουρκοκρατία υπήρχε ανεξιθρησκία τείνω να πιστέψω ότι πρόκειται για ένα καλό ντοκιμαντέρ που λέει αλήθειες.

Γιατί πράγματι υπήρχε ανεξιθρησκία. Εκτός και αν το πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν εκτός νόμου… αλλά από ότι μας είχαν μάθει στο σχολείο μια χαρά λειτουργούσε το Πατριαρχείο. Και μάλιστα στην αρχή ήταν ενάντια στην επανάσταση.

Οπότε καλό θα είναι το ντοκιμαντέρ…

Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Black είπε...

Δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση της προκοπής γιατί από ότι φαίνεται και από τις συνεχείς μειώσεις των τραπεζιτικών καταθέσεων, υπάρχουν σε αρκετούς μικρές καβάντζες. Ομως σε λίγο και αυτές τελειώνουν και η Αίγυπτος δεν είναι και τόσο μακριά.