ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Ο στόκος και ο στοχαστής

Ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους στοχαστές είναι ο Γιωργάκης. Προφανώς αυτοί που τον επέλεξαν δεν ήξεραν τον Κωστάκη.

Αλλά κάτι μου λέει ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα. Λειτούργησε δηλαδή σαν χαλασμένο τηλέφωνο. Είναι μέσα στους 100 στόκους είπε κάποιος. Στόχος άκουσε ο επόμενος και κατέληξε στοχαστής.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες για να καταφέρει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας του και ταυτόχρονα να την υποθηκεύσει στους τραπεζίτες.

Θέλει ιδιαίτερη σύλληψη για να χρεώνεις τους πολίτες για να σώσεις τις τράπεζες και μετά αφού δεν θα μπορούν πλέον οι πολίτες να ξεπληρώνουν τα δανεικά να τους κάνουν κατάσχεση την χώρα.

Αλλά ας μην γκρινιάζω. Οι καλοί άνθρωποι της τρόικας μας έδωσαν παράταση για να ξεπληρώσουμε το δάνειο. Λες και υπήρχε περίπτωση τα 110 δις να τα δώσουμε μέσα σε τρία χρόνια όπως ήταν το αρχικό μαϊμουδένιο σχέδιο.

Οπότε μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Αντί να έχουμε λιτότητα, όπως μέχρι πρότινος μας παραμύθιαζαν, μέχρι το 2013 θα έχουμε μέχρι το 2024.

Καλά μην το δένετε και κόμπο αυτό. Μπορεί να πάμε μέχρι το 2034 ή το 2044. Επίσης μπορεί να κηρύξουμε πτώχευση.

Ή να ευθυγραμμιστούμε με την πτώχευση της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας ή του Ευρώ.

Η Ντόρα είπε ότι ήταν ζόμπι την πρώτη φορά που έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής. Και βγήκε λόγω Μπακογιάννη.

Το ζόμπι είναι το πρώτο αυτονόητο. Με μπαμπά βρικόλακα τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Και το δεύτερο αυτονόητο… φυσικά και εκλέχθηκε λόγω Μπακογιάννη. Αν περίμενε να εκλεγεί λόγω Μητσοτάκη…

Η Ελλάδα λοιπόν θα μπορέσει να ανασάνει μετά από 10 χρόνια, είπε ο σύμβουλος του μεγάλου στοχαστή, Σκιόπα.

Βέβαια τότε δεν θα υπάρχουν Έλληνες για να το καταλάβουν. Οπότε και αργότερα να έρθει η σωτηρία ποιος θα του ζητήσει τον λόγο;

Ο τραπεζίτης Γεννηματάς είπε ότι θα έχουμε 1 εκατομμύριο ανέργους. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. Το οποίο βέβαια είναι πολύ διαφορετικό από τις προβλέψεις της Κομισιόν που μιλάει για 750000 ανέργους.

Οι υπόλοιποι θα εργάζονται αλλά δεν θα αμείβονται. Μην τα θέλουν και όλα δικά τους. Και δουλειά και λεφτά. Ας σκεφτούν ότι υπάρχουν και χειρότερα. Ούτε δουλειά, ούτε λεφτά.

Δεν θα μας πάρει άλλα μέτρα λέει ο Παπακωνσταντίνου. Πρέπει κάποιος να του πει ότι το ίδιο ψέμα πιάνει μόνο αν το λέει τρεις φορές το μήνα.

Εκτός και αν το κάνει για να μας προετοιμάσει. Σου λέει με έχουν καταλάβει. Κάθε φορά που λέω ότι δεν θα πάρω νέα μέτρα μετά από λίγες μέρες τους ρίχνω ένα πακέτο στο κεφάλι. Οπότε πριν το νέο πακέτο ας πω το ποιηματάκι μου.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: