ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Προσοχή στην πανσέληνο

Και το όνομα αυτού Δημοκρατική Συμμαχία. Έχει μεγάλους στόχους η Ντόρα. Γι΄ αυτό κατοχύρωσε την λέξη Συμμαχία.

Για να έχει τον πρώτο λόγο στην κυβέρνηση που θα μας πάει στην πτώχευση. Αν βέβαια στις επόμενες εκλογές πάρει πάνω από 3%.

21 Νοεμβρίου. Πανσέληνος. Την ημέρα που σύμφωνα με τον θρύλο βγαίνουν οι βρικόλακες. Ενίοτε και οι κόρες τους.
Με σύμμαχο την αμνησία.

Η τρόικα η οποία αρέσκεται στα οριζόντια μέτρα από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει. Από τους πολιτικούς. Οριζόντια… όσοι έχουν ανακατευθεί μέχρι τώρα στα κοινά να πάνε στα σπίτια τους. Στην καλύτερη γι΄ αυτούς περίπτωση.

Θα γίνω λιγάκι κουραστικός για τους τακτικούς αναγνώστες αλλά πνίγομαι αν δεν τα ξαναπώ.

Από πέρσι, όταν άρχισαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να λένε για περικοπές στους δημόσιους υπάλληλους δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα είχα επισημάνει ότι δεν πρέπει να χαίρονται οι του ιδιωτικού τομέα που για πρώτη φορά θα πλήρωναν και οι δημόσιοι κάτι.

Ο στόχος δεν είναι να φέρουμε αυτούς που είναι σε καλύτερη μοίρα στα δικά μας επίπεδα αλλά να επιδιώξουμε να ανέβουμε εμείς.

Και όταν αρχίζουν οι περικοπές στους δημόσιους που έχουν περισσότερες δυνατότητες αντίδρασης φαντάσου τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά τα έλεγα πολλούς μήνες πριν. Και τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πλέον ότι δυστυχώς είχα δίκιο.

Οι άνεργοι συνεχώς αυξάνονται για να πιάσουν εντός του έτους τον στόχο που είχε βάλει ο Λοβέρδος, το 20%.

Τόσο κλάμα έχει ρίξει ο άνθρωπος να μην τον δικαιώσουμε;

Και με τόση ανεργία, με την κρίση να μας έχει κατσικωθεί για τα καλά, τα εισοδήματα να είναι ανύπαρκτα και οι συλλογικές συμβάσεις να πνέουν τα λοίσθια όσοι καταφέρουν να βρουν μια δουλειά ή έχουν μια δουλειά θα είναι ευχαριστημένοι ακόμα και αν ο εργοδότης τους δίνει ένα χαρτζιλίκι για πάρουν κανένα κιλό ψωμί.

Την τρίτη δόση θα την πάρουμε. Η τέταρτη παίζεται. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα αποφασίσουν την πτώχευση. Μπορεί να μας την δώσουν ώστε να κερδίσουν χρόνο για να χώσουν στο μηχανισμό διάλυσης των οικονομιών και την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Η Κατσέλη έγραψε ότι η πολιτική του μνημονίου είναι λάθος. Ο Γιωργάκης δεν την έδιωξε. Συμφωνεί με τις απόψεις της. Αλλά θα κάνει το αντίθετο.

Σαν πολύ αντιδραστικός δεν μας βγήκε; Ένα πράγμα να έκανε από αυτά που ο ίδιος θεωρεί σωστά και τι στον κόσμο.

Ένας οικονομολόγος (δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομα του) αναφερόμενος στο δάνειο της τρόικας το περιέγραψε άψογα.

Είπε ότι η Ελλάδα είναι σαν να δανείστηκε από μαφιόζο τοκογλύφο για να ξοφλήσει το δάνειο που είχε από την γιαγιά της.

Με τα δάνεια που είχαμε μπορούσαμε να κάνουμε πτώχευση και το παιχνίδι να το καθόριζε η Ελλάδα. Αυτό που έκανε ο Γιωργάκης ήταν να «αλλάξει» αυτά τα δάνεια με άλλα δάνεια ενυπόθηκα. Άρα δεν μπορούμε πλέον να πούμε για τα δανεικά της τρόικας ότι δεν τα πληρώνουμε… έχουμε βάλει υποθήκη την δημόσια περιουσία.

Και επειδή τελικά την χρεοκοπία δεν την γλυτώνουμε… ας αναρωτηθούμε για τους λόγους που πήγαμε ή μας οδήγησαν στην τρόικα.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: