ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Σοσιαλιστικός προϋπολογισμός

Κατατέθηκε και ο προϋπολογισμός για το 2011. Είναι ο πιο σοσιαλιστικός προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί ποτέ.

Ο επόμενος πιο σοσιαλιστικός θα είναι την επόμενη χρονιά.

Τα μέτρα που προβλέπει τα ξέραμε ή τα υποψιαζόμασταν. Υπήρχαν βέβαια και οι ευκολόπιστοι που περίμεναν κάτι καλύτερο.

Το καλύτερο θα έρθει κατά τον Μάρτη. Μπορεί και νωρίτερα. Πάλι έξω θα πέσουν και πάλι νέα μέτρα θα μας πάρουν.

Κινέζικο βασανιστήριο έχει καταντήσει η ιστορία. Απορώ γιατί δεν ανοίγουν ομαδικούς τάφους να μας χώσουν μέσα, να ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί.

Αλλά δεν τους συμφέρει. Ποιος θα δουλεύει τσάμπα μετά για να κερδίζουν;

Στο 14,6% θα φτάσει η ανεργία (η επίσημη, μην ξεχνιόμαστε) σύμφωνα με τις προβλέψεις των φωστήρων της τρόικας και της κυβέρνησης.

Αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι προβλέψεις τους μέχρι τώρα έχουν αποτύχει τότε ας ετοιμαστούμε για ένα 18% επίσημη ανεργία. Και 25% ανεπίσημη.

Και μιας και ανέφερα την επιτυχία των προβλέψεων τους σκέφτομαι να τους συμβουλευόμαστε και για το στοίχημα.

Οι ικανότητες του συγχωρεμένου χταποδιού ωχριούν μπροστά στις δικές τους.

Την περίπτωση να ξέρουν ότι προβλέπουν αρλούμπες και το κάνουν για να μας δουλέψουν ψιλό γαζί το αποκλείω.

Σοβαροί άνθρωποι, με κοστούμια και γραβάτες…. δεν κάνουν τέτοια πράγματα.

Ο εργατοπατέρας (τι πατέρας… κακός πατριός είναι) Παναγόπουλος σήκωσε ανάστημα και είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν. Μάλλον θα εγκρίνει πιο αντεργατικά μέτρα.

Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων. Απλά θα αυξηθεί ο φόρος που πληρώνουμε γι΄ αυτά.

Και όπως έλεγε και ο Γιωργάκης δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ. Εννοούσε βέβαια για την συγκεκριμένη ημέρα που έκανε την δήλωση. Εμείς δεν το αντιληφθήκαμε αλλά δεν φταίει αυτός για την νοητική μας καθυστέρηση.

Ο Παπακωνσταντίνου λίγο καιρό πριν έλεγε με έμφαση: Αν χρειαστεί να πάρω επιπλέον μέτρα θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει.

Και όπως όλοι οι αποτυχημένοι παραμένει στην θέση του για να συνεχίσει το αποτυχημένο έργο του.

Έχουμε και εμείς σαν λαός το βίτσιο να στηρίζουμε τους αποτυχημένους. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να γυρίσει σαν μεσσίας ο κουρασμένος της Ραφήνας.

Την ώρα που ο υπάλληλος της τρόικας Παπακωνσταντίνου παρέδιδε τον προϋπολογισμό στον πρόεδρο της βουλής (που δεν ντράπηκε να το πάρει στα χέρια του) οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησαν. Τελικά αυτοί οι πολιτικοί είναι απίστευτοι σαδιστές.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε.

Δεν θα κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα, μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Όπως μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για την σύνταξη, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα βάλουν χέρι στους μισθούς, δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ… και άλλα πράσινα παραμύθια για μπλε δράκους και πορτοκαλί ανάπτυξη.

Το θαύμα και το καλό παράδειγμα της παγκόσμιας οικονομίας θα έρθει κατά πως φαίνεται στην ζεστή αγκαλιά της τρόικας. Μετά έχουν σειρά η Πορτογαλία και η Ισπανία. Να γίνουμε πολλές που θα έλεγε και ο εκλεκτός του Νικήτα.

Η κρίση μεγαλώνει και αυτό οφείλεται στην απληστία του συστήματος. Ο καπιταλιστής είναι ικανός να σου πουλήσει το σκοινί με το οποίο θα τον κρεμάσεις.

Και αυτή η ιστορία δεν μπορεί να λήξει αναίμακτα. Το θέμα είναι ποιος θα προλάβει. Οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο με έναν πόλεμο ή οι εργαζόμενοι με μια επανάσταση;

Πολύ φοβάμαι ότι θα έρθουμε δεύτεροι. Δεν θα προλάβουμε να επαναστατήσουμε γιατί θα βλέπουμε στην Tv να μαγειρεύουν φαγητά και προπαγάνδα. Και επειδή από το γυαλί δεν μπορούμε να φάμε τα φαγητά τρώμε την προπαγάνδα.

Την Κυριακή το νέο αίμα στην πολιτική θα ανακοινώσει το κόμμα που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Στα στιβαρά χέρια της Ντόρας, του Κιλτίδη, του Νικήτα (κατά εκεί δεν πάει;) και του Μαρκογιαννάκη θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για την μεγάλη ανατροπή.

Την ανατροπή του Πρετεντέρη, φυσικά. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Μείωσε τον ΦΠΑ στα φάρμακα η κυβέρνηση. Για να της έρχεται πιο φθηνό το φαρμάκι που μας δίνει. Και για να μπορούμε με τα ψιλά που θα μας μείνουν να αγοράσουμε ψυχοφάρμακα για να αντέξουμε μέχρι το επόμενο πακέτο μέτρων.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: