ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Βρήκαμε τον επόμενο πρωθυπουργό

Είχαμε κάποια ελπίδα ότι θα άλλαζε το πολιτικό σκηνικό αλλά ήρθε ο επίτιμος και μας έκοψε την χαρά στην μέση.

Δεν θα γίνει πρωθυπουργός, μας είπε, ο Σαμαράς. Αν θυμηθούμε την πρόβλεψη του και για τον Γιωργάκη μπορούμε πλέον αν είμαστε σίγουροι.

Ο Αντώνης ο σφουγγαράκης θα είναι ο επόμενος σωτήρας μας.

Η ΝΔ τώρα μας λέει ότι ο Μητσοτάκης έγινε σωματοφύλακας του ΠΑΣΟΚ. Λάθος κάνουν. Δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πήγε στον Μητσοτάκη.

Ο Σαμαράς λοιπόν θα γίνει πρωθυπουργός. Μόνο που ο ίδιος, αν και θέλει να μας σώσει, δεν θέλει να το κάνει άμεσα.

Ετοίμασε ήδη την δικαιολογία της αποτυχίας του. Μας έχει πει ότι με το δικό του πρόγραμμα μέσα στο 2011 θα έχουμε μηδενίσει το έλλειμμα. Επίσης ο κατώτερος μισθός θα φτάσει το 1250 ευρώ, η σύνταξη θα φτάσει στα 1000 ευρώ, οι τιμές των προϊόντων θα μειωθούν κατά 70% και ο ήλιος θα ανατέλλει τα μεσάνυχτα.

Όμως όλα αυτά θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2011. Αν λοιπόν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός το 2012 θα μας πει ότι το πρόγραμμα του ίσχυε για το 2011. Μετά λήγει. Σαν τα γιαουρτάκια. Που αδίκως κάθονται ακόμα στα ψυγεία.

Ο Καρατζαφέρης είπε ότι τα ψέματα είναι θεμιτά αν λέγονται για πατριωτικούς λόγους. Δίνει έτσι επιχειρήματα στον Γιωργάκη.

Για πατριωτικούς λόγους μας έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά. Και για πατριωτικούς λόγους μας λέει ότι τα μέτρα που μας παίρνει είναι για το καλό μας.

Ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν φταίει αυτός για την απάντηση που έδωσε φωτογραφίζοντας τον Κωστάκη ως τον πρωθυπουργό που είπε ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο κράτος.

Έφταιγε η λάθος ερώτηση. Από εδώ και πέρα καλό θα ήταν οι πολιτικοί να δίνουν τις σωστές ερωτήσεις στους δημοσιογράφους ώστε να μην γίνονται τέτοιου είδους παρεξηγήσεις.

Ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει ότι δεν θα μπορούσε να το πει ο Κωστάκης αυτό. Σύμφωνα με το παρελθόν του χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία πρωθυπουργίας για να αντιληφθεί ότι πράγματι κυβερνά ένα διεφθαρμένο κράτος.

Αλλά ας κοιμόμαστε ήσυχοι. Υπάρχουν πολλοί που περιμένουν τον Κωστάκη να μας σώσει. Μια και καλή.

Για επιμήκυνση του χρέους συζητά η τρόικα με την κυβέρνηση. Μάλλον για επιμήκυνση του αγγουριού το πάνε.

Όμως εμείς για πατριωτικούς λόγους θα το δεχθούμε με χαρά. Πρέπει και οι τράπεζες να σωθούν και οι δανειστές μας να πάρουν πίσω τα δανεικά με τα οποία τους ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια.

Όταν κηρύξουμε και την πτώχευση θα βγει ο Γιούνκερ και θα μας πει: Έχει ευθύνη και η τρόικα με τις τράπεζες της γιατί σας δάνειζαν για να έχετε την δυνατότητα να ξεπληρώνεται τα προηγούμενα δανεικά.

Και εμείς για άλλη μια φορά θα πέσουμε από τα σύννεφα.

Αλλά είμαστε τόσο «αμόρφωτοι» που πανηγυρίσαμε για τα 110 δις λες και ήταν λεφτά που μας τα χάριζαν. Βέβαια από την άλλη έτσι μας είχαν παραμυθιάσει.

Πλησιάζουν και οι εκλογές. Η αποχή δεν μοιάζει ως λύση. Οι πολιτικοί κάνουν πως δεν την βλέπουν. Η λύση είναι να μην δεχθούμε να μας παραμυθιάσουν με την αναγκαιότητα του μνημονίου ούτε με τις μαγικές λύσεις της αντιπολίτευσης.

Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι μαγικές λύσεις είχαν τις δοκίμασαν. Τόσα χρόνια. Και με έναν πράγματι μαγικό τρόπο μας έχουν εξαφανίσει.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: