ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Της περαιώσεως

Άμα δεις σε ένα τραπέζι να κάθεται ένας παπάς, ένας δικηγόρος και ένας δικαστικός τι θα πεις; Να μια παρέα; Δεν το λες. Να μια συμμορία θα πεις.

Αν κάθεται και κάποιος πολιτικός τότε περιμένεις να σκάσει το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο.

Για άλλη μια φορά το κράτος με το πλέον επίσημο τρόπο μας διαβεβαιώνει ότι είτε είναι ανίκανο να βρει τους φοροφυγάδες είτε ότι δεν θέλει.

Εκτός και αν είναι το σχέδιο εξόντωσης του μνημονίου. Αφήνουμε το μαύρο χρήμα να κυκλοφορεί και παρόλο που η χώρα θα θεωρείται νεκρή οικονομικά οι κάτοικοι της θα συνεχίζουν να ζουν όπως και πριν.

Όποτε οι τροϊκανοί θα πάθουν την πλάκα της ζωής τους και θα σηκωθούν να φύγουν από μόνοι τους. Για να γλυτώσουν και την ντροπή να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης.

Και βγαίνουν κάποιοι πασόκοι και λένε ότι η περαίωση είναι ένα άδικο μέτρο καθώς οι έντιμοι πολίτες είναι αυτοί που θα την πληρώσουν για άλλη μια φορά.

Άδικο μέτρο λοιπόν. Ενώ τα υπόλοιπα μέτρα που μας έχει πάρει ο Γιωργάκης σφύζουν από δικαιοσύνη.

Μας περαίωσαν μια, μας περαίωσαν δυο, στο τέλος μας έριξαν και μια περαίωση.

Βγήκε σήμερα ο Μαρκόπουλος της ΝΔ και είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κουρασμένος της Ραφήνας για τους λόγους που έφερε η κυβέρνηση του την οικονομία στο χάλι που βλέπουμε.

Τα έχει πει ήδη το κόμμα, μας είπε. Τι να πει ο άλλος, ο χριστιανός;

Όταν σου λέει ότι ο κουρασμένος δεν έχει να πει τίποτα άλλο από αυτό που λέει το κόμμα μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Ή μάλλον τρία.

Δεχόμενοι ότι ουσιαστικά το κόμμα της ΝΔ δεν μας έχει πει τίποτα σημαντικό για το πώς φτάσαμε ως εδώ και για τις ευθύνες της και ότι η οικονομία επί της πενταετίας της επανίδρυσης του κράτους σεμνά και ταπεινά έπεσε στα τάρταρα τότε ή ο Κωστάκης όντως δεν έχει να πει τίποτα γιατί δεν είχε την ικανότητα να καταλαβαίνει τι γίνεται ή όλο το κόμμα ήξερε μαζί με τον Κωστάκη τι γινόταν (άρα η ευθύνη είναι όλων και αυτών που τώρα θα μας σώσουν) ή ότι θεωρούν δεδομένο ότι είμαστε ηλίθιοι οι πολίτες και θα φάμε αμάσητη ότι σαχλαμάρα θα μας πουν.

Κάτι μου λέει ότι ισχύει το τρίτο και ότι υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία που θα έρθει να επιβεβαιώσει αυτό που οι πολιτικοί θεωρούν δεδομένο.

Άχρηστοι είναι ο ένας στους τρεις δημόσιους υπάλληλους, είπε ο Πάγκαλος. Ακόμα και έτσι να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καλύτερα ποσοστά από τους πολιτικούς. Εκεί οι άχρηστοι είναι οι δέκα στους δέκα. Άντε για να είμαι δίκαιος, υπάρχει και ένας πολιτικός που δεν είναι άχρηστος.

Αυτό το τελευταίο (ότι υπάρχει πολιτικός που δεν είναι άχρηστος) μην το δέσετε και κόμπο. Το γράφω για να μην μου πουν ότι τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ότι υπερβάλλω και άλλα τέτοια.

Παρατήρησα στα «πόθεν έσχες» ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα από τους/τις συζύγους.

Ένας ψυχίατρος θα έλεγε ότι αυτός είναι ένας λόγος για να πάσχουν οι πολιτικοί μας από κόμπλεξ κατωτερότητας.

Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας τους κάνει να είναι υπάκουοι στο κόμμα και να λειτουργούν ως πρόβατα καλύπτοντας φυσικά και τα σκάνδαλα.

Μάλιστα όταν αυτό το κόμπλεξ είναι μεγάλο συμμετέχουν και οι ίδιοι στα σκάνδαλα ώστε να νιώσουν ότι είναι κάτι.

Και φυσικά λόγω αυτού του κόμπλεξ δεν αποχωρίζονται ποτέ την καρέκλα της εξουσίας (βουλευτή) ακόμα και αν τελικά φύγουν από το κόμμα με το οποίο είχαν πολιτευτεί.

Τελικά το πρόβλημα με όλα αυτά τα σκάνδαλα και με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική δεν είναι πολιτικό αλλά ψυχολογικό.

Όπως είχε πει και ο θείος που γνώριζε από μέσα την κατάσταση «Όλη η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Και επειδή η δική του Ελλάδα ήταν γύρω από την βουλή και το προεδρικό μέγαρο μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσε.

Μέσα σε όλους αυτούς τους πολιτικούς υπάρχει και ένας από το ΠΑΣΟΚ που δηλώνει μηδενικό προσωπικό εισόδημα ενώ η σύζυγός τους δηλώνει 18 χιλιάδες ευρώ.

Λέγεται Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και έχει ανοιχτεί λογαριασμός βοήθειας γιατί με αυτά τα λεφτά έχει σίγουρα πρόβλημα επιβίωσης. Φαντάζομαι ότι θα πήρε και το επίδομα αλληλεγγύης…

Μικρός Φωκίων

4 σχόλια:

habilis είπε...

Τέλεια η ματιά σου !!!

ili είπε...

Απολαυστικό το κείμενό σου, πραγματικά όμορφο το χιούμορ σου και συμφωνώ απόλυτα με ότι γράφεις. Ίσως φαίνομαι υπερβολικός αλλά πραγματικά είχα καιρό να διαβάσω τόσο ωραίο κείμενο.

mikros fokion είπε...

@habilis, ili

σας ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάγκαλος λέει ότι όλοι οι έλληνες είναι ψεύτες -κλέφτες (μαζί τα φάγαμε)
- Ο Πάγκαλος είναι έλληνας
- Άρα ο Πάγκαλος λέει ψέματα
- Άρα οι έλληνες λένε αλήθεια
- Άρα και ο Πάγκαλος λεει την αλήθεια
- Άρα οι έλληνες είναι ψεύτες-κλέφτες
- Ο Πάγκαλος είναι έλληνας

Κλπ κλπ κλπ

…η κοιλιά μόνο πως δημιουργήθηκε ή μήπως η κοιλιά είναι το πρόβλημα;
Αν δε αναλογιστούμε ότι ο Επιμενίδης κοιμήθηκε για 57 χρόνια, έχουμε χρόνο μέχρι να ξυπνήσει ο Πάγκαλος….