ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η εποχή της κωλοτούμπας

Το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι νομίζω πως το ξέρετε. Είναι αυτό που ο λαγός πουλάει εξυπνάδες λέγοντας στα άλλα ζώα πως αν πετύχει πουθενά το λιοντάρι θα το σαπίσει στο ξύλο και όταν το λιοντάρι πάει και τον βρίσκει για να του ζητήσει εξηγήσεις ο λαγός του απαντάει φυσιολογικά «Έλα μωρέ, λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα!»

Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν τον λαγό μέσα τους. Και λέω οι περισσότεροι και όχι όλοι για την περίπτωση που υπάρχει έστω ένας που δεν είναι λαγός.

Ένας τέτοιος είναι και γίγαντας με τα πήλινα πόδια. Ο Πάγκαλος. Πετάει την εξυπνάδα του και όταν κάποιος του ζητήσει τον λόγο την κάνει γυριστή.

Έτσι και τώρα. Από το καπέλωμα που δεν δέχεται έφτασε στο «καλή συνεργασία».

Αλλά πώς να μην είναι λαγοί οι πολιτικοί όταν οι ψηφοφόροι τους δίνουν το καλό παράδειγμα. Όλο τον καιρό απειλούν ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουν, κόβουν και τα δυο τους χέρια σύριζα και μόλις έρθει η ώρα της κάλπης αναφωνούν «Λέγαμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα» και την κάνουν την κουτσουκέλα τους.

Ένας άλλος λαγός είναι ο Νομάρχης. Αλλά αυτόν δεν τον παρεξηγώ. Τόσους ρόλους έχει παίξει, ένας πάνω ένας κάτω δεν τρέχει και τίποτα.

Και τι έκανε ο καημένος; Έβαλε τον αδερφούλη του στο ψηφοδέλτιο. Άμα είναι άξιος, όπως και ο Νομάρχης, να τον άφηνε απέξω;

Εξάλλου τόσα μπουκάλια νερό με την φάτσα του Νομάρχη έχει μοιράσει, να μην αμειφτεί;

Αλλά εκεί που περίμενες να επιμείνει και να πει στον Σαμαρά «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Τολμάς και μιλάς στον Νομάρχη έτσι;» είπε ότι «κάνουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα» και τον απέσυρε τον καημενούλη τον αδερφούλη.

Καλά άμα γίνει περιφερειάρχης όλο και κάπου θα βρει να τον βολέψει. Ο Νομάρχης δεν πουλάει ποτέ ούτε τους φίλους (ακόμα και αν είναι τρόφιμοι Κορυδαλλού) ούτε τους συγγενείς του.

Αλλά εκεί που θα πάγωσε το χαμόγελο του αδερφοχωρίστρα Αντωνάκη θα ήταν στην αντικατάσταση του αδερφού. Ο Νομάρχης έβαλε έναν Ντορικό…

Κατά τα άλλα το μαρτύριο με την σταγόνα συνεχίζεται. Κάθε μέρα όλο και κάποιο μέτρο μας παίρνουν. Ή μας προετοιμάζουν για να μας το πάρουν.

Και έρχεται και η δημοσκόπηση και βλέπεις ότι η πλύση εγκεφάλου έπιασε. Αναγκαία τα μέτρα πιστεύουν πολλοί συμπολίτες μας.

Αναγκαία ναι αλλά για ποιους; Για τις τράπεζες και τους δανειστές μας που θέλουν να μας πάρουν εκτός από τα δανεικά που μας έχουν δώσει και τα σώβρακα….

Και μας τα έχουν πάρει.

Αλλά δεν πειράζει. Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής (δηλαδή ο έχων εκχωρήσει την εξουσία του στην τρόικα) είναι καταλληλότερος.

Τόσα χρόνια γι΄αυτό πάλευε; Για να γίνει Κινέζος και Κουρασμένος;

Από καταλληλότερους έχουμε χορτάσει. Οι πολιτικοί που θα δουλεύουν προς το συμφέρον των πολιτών μας λείπουν.

Όμως οσονούπω θα έχουμε νέες υποσχέσεις. Πάλι θα ακούσουμε ωραίες λέξεις όπως δικαιοσύνη, πατρίδα, όραμα…

Μπήκε λοιπόν ο Σεπτέμβρης. Αν δείτε ότι από το πορτοφόλι σας λείπουν λεφτά μην ψάξετε για κανέναν μικρολωποδυτάκο.

Τα λεφτά τα πήραν κάτι περίεργοι τύποι που τα έψαχναν από πέρυσι τέτοιο καιρό σε συνεργασία με κάτι αλλοδαπούς κουστουμαρισμένους και με ξινισμένη μούρη.

Όσο για το που τα πήγαν; Κάτι δις σε τράπεζες, κάτι δις σε άλλες τράπεζες και τα υπόλοιπα δις σε τράπεζες που μας έχουν δανείσει.

Η ΝΔ αποχώρησε από την εξεταστική για το Βατοπέδι. Τελικά είναι δύσκολο σε αυτό το κόμμα να ξεπεράσει τις πρακτικές του κουρασμένου.

Εκτός και αν ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης είδε κανένα όραμα με τον Εφραίμ και τον Αρσένιο και πίστεψε ότι όλα έγιναν με την θεία φώτιση. Και με τον Θεό δεν τα βάζεις.

Μετά την πετυχημένη απόπειρα του καγκελάριου Αβραμό να μας κόψει το τσιγάρο έρχεται και η Ξενογιαννακοπούλου να συνεχίσει το έργο του.

Η Μαριλίζα πρέπει να τον θαυμάζει πολύ τον Αβραμό. Συνέχισε το έργο του με τα εμβόλια για την νέα όμορφη και πλούσια (για κάποιους) γρίπη και τώρα συνεχίζει το αντικαπνιστικό του έργο.

Τέλος εδώ, πάω για τσιγάρο στην αυλή…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: