ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Είχε αγώνα εχθές


Η επόμενη μέρα είναι συνήθως πιο δύσκολη. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά.

Και μόνο όσοι έχουν συνηθίσει να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες μιλάνε. Και μάλιστα πολύ. Είτε από τα έδρανα της βουλής, είτε από την τηλεόραση, είτε από κάποιο μπαλκόνι.

Πόσο δύσκολο άραγε θα ήταν στην χθεσινή συνεδρίαση της βουλής να ψελλίσουν ένα συγγνώμη και να αναβάλλουν την συζήτηση για την παιδεία.

Τόσα χρόνια του πεταματού είναι η παιδεία ας έπαιρνε μια αναβολή η σωτηρία της. Να έδειχναν ότι ξέρουν να παριστάνουν τους θλιμμένους.

Αλλά τι να πεις…

Άρχισαν όμως να προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά οφέλη… μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι πλέον στα μάτια των πολιτών αυτά μοιάζουν σαν κακοπαιγμένη παράσταση άλλων εποχών.

Παρόμοια κακοπαιγμένη παράσταση είναι και η προσπάθεια που κάνουν μαζί με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να κατηγορήσουν τα κόμματα της αριστεράς, πότε το ΣΥΡΙΖΑ πότε το ΚΚΕ, για τις μολότοφ.

Ο στόχος είναι προφανέστατος. Να επιβληθεί εθνική σιωπή.

Αλλά ας μην είμαστε κακόψυχοι. Ο Γιωργάκης μας καταλαβαίνει και μας συμπονάει. Και αν κάποτε γίνει πρωθυπουργός θα άρει τις αδικίες που έχει επιβάλλει ετούτη η κυβέρνηση.

Και θα απολαύσουμε την πράσινη ανάπτυξη και τον σοσιαλισμό.

Πρόταση έκανε ο Σαμαράς να γίνουν 200 οι βουλευτές. Σου λέει μπορεί μέσα στους 100 λιγότερους να είναι και η Ντόρα.

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα σωθεί η Ελλάδα; Ότι δεν θα πτωχεύσουμε (και επισήμως);

Αν υπάρχει ας το ξανασκεφτεί. Το είπε ο ίδιος ο υπουργός. Τι είπε; Σε ένα από τα κανάλια που έδωσε συνέντευξη είπε το εξής: «Πολλοί λένε ότι με τα μέτρα αυτά η Ελλάδα το μόνο που θα πετύχει είναι να αναβάλλει την πτώχευση για τρία χρόνια. Δηλαδή τι θέλουν αυτοί; Να πτωχεύσουμε τώρα;».

Δεν είπε τι μ…..ς λέτε. Με τον μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα εξασφάλισε την σωτηρία της και όλα θα είναι μια χαρά μετά από 3, 5 χρόνια. Αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι σε τρία χρόνια πάμε για φούντο.

Και λογικό είναι. Η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια και για μια τριετία θα θέλει περίπου 200 δις για να ξεχρεώσει το τωρινό δάνειο και κάτι προηγούμενα. Που θα τα βρει;

Αλί, αλί και τρισαλί…

Το δίλημμα κύριοι είναι ξεκάθαρο. Θέλετε να πεθάνετε με τυφεκισμό ή από ασιτία;

Εχθές στα Εξάρχεια η αστυνομική βία και αυθαιρεσία ήταν απίστευτη. Μέχρι και σε σπίτια μπήκαν και πλάκωναν γυναίκες στο ξύλο. Όπως έγινε με την γυναίκα του μουσικού. Αν δεν κάνω λάθος είχε δημιουργήσει μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο τους «Συνήθεις ύποπτους». Οπότε να μην πάνε στο σπίτι του;

Κάποιοι προπαγανδιστές προσπαθούν να περάσουν μια παράλογη λογική. Λένε ότι χθες είχαμε νεκρούς η αυθαιρεσία και η βία των αστυνομικών μας πείραξε;

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Πώς να το κάνουμε; Και το να ψάχνεις τους ένοχους είναι άλλο από το να σπας πόρτες κατοίκων και να σπας χέρια γυναικών.
Μην εκμεταλλευόμαστε τις καταστάσεις για να τα ισοπεδώσουμε όλα.

28000 για κουρτίνες πλήρωσε υπουργός του κόμματος των νοικοκυραίων. Προφανώς τον ενοχλούσε το άπλετο φως που έπεφτε στα σκάνδαλα.

Θα διαγράψει ο Αντώνης την Ντόρα που είναι στρατιώτης του κόμματος;
Αν δεν το μάθω δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: