ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Η super Τζούλια θα μας σώσει


Κόκκινη γραμμή βάζει ο Γιωργάκης στο ΔΝΤ. Είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι να βάλει νερό στο κρασί του και το τρίτο είναι να μας στείλει τον λογαριασμό.

Τι χρώμα έχει όμως η κόκκινη γραμμή του Γιωργάκη; Φυσικά πράσινη. Όπως η πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα.

Λαμβάνοντας υπόψη την αναξιοπιστία των πολιτικών μπορούμε να παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες και να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε επιπλέον μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, θα κόψουν κάτι σαχλαμάρες που λέγονται επιδόματα άδειας και δώρα Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, θα σταματήσει ο αναχρονιστικός θεσμός των συλλογικών συμβάσεων…

Ευτυχώς που υπάρχει και η Τζούλια, το φωτεινό παράδειγμα της εποχής μας. Στα χέρια της (;) βρίσκεται η τύχη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του πλανήτη.

Από την μια λες κοίτα κατάντια να το παίζει πολιτικός παράγοντας η Τζούλια και από την άλλη βλέπεις κάποιους που «κοσμούν» το κοινοβούλιο και σκέφτεσαι ότι η Τζούλια αναβάθμιση θα προσφέρει.

Άσε που ανεβαίνει και η λίμπιντο.

Φοβεροί υπάλληλοι αυτοί που έπαιρναν μέσω ταχυδρομείου τις μίζες τους. Πλεονέκτες… έπαιρναν ταυτόχρονα και μίζα και φακελάκι.

Ο Βαρβιτσιώτης, ο γηραιότερος, μας πληροφόρησε ότι η Ελλάδα από το 1946 έχει αλλάξει πολύ. Και επειδή δεν έχουμε εκτιμήσει τις προσπάθειες των πολιτικών για αυτή τη πρόοδο θέλουν τώρα να μας γυρίσουν στα τότε επίπεδα διαβίωσης για να «μάθουμε».

Βέβαια κατά τον Βαρβιτσιώτη όλοι οι Έλληνες έχουν και ένα δεύτερο σπιτάκι. Ή ο πολιτικός θεωρεί ότι το σύνολο του ελληνικού λαού αποτελείτε από τους δικούς του γνωστούς ή είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Να μην του το πούμε απότομα και του έρθει ξαφνικό. Υπάρχουν και Έλληνες που δεν έχουν ούτε το πρώτο σπιτάκι.

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Απλά θα καταργηθούν οι θέσεις. Πασοκοκουβέντες…

Ιδιώτες θα εισπράττουν τις οφειλές στο δημόσιο. Δηλαδή δεν θα δίνουμε μόνο στους εφοριακούς φακελάκι αλλά και στον κάθε ιδιώτη.

Όταν το κράτος ομολογεί με τέτοιο τρόπο την ανικανότητα του τι να πει κανείς…
Και εδώ όταν λέμε κράτος εννοούμε κυβέρνηση.


Ο Φλωρίδης ομολόγησε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελεί την ήττα του πολιτικού συστήματος. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ευθύνη που βαραίνει δυο πλευρές. Την πλευρά των πολιτικών που δεν έχουν την τσίπα να εξαφανιστούν από προσώπου γης και από την πλευρά των πολιτών που τους ψηφίζουν.

21 Απριλίου. Η Ελλάδα μπαίνει στο γύψο. Και επειδή δεν έχει λεφτά να δώσει φακελάκι την βλέπω να μένει μονίμως κουτσή. Αν επιζήσει.

Μικρός Φωκίων


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιθαγενής
Εάν ζητηθεί η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, υπάρχει ελπίδα να απομακρυνθεί η κυβέρνηση;

;-)