ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Ήρθε το ΔΝΤΓια άλλη μια φορά θα θαυμάσουμε την συνέπεια λόγων και έργων των πολιτικών. Και δεν θα πάμε σε προεκλογικές υποσχέσεις. Ας πούμε ότι είναι το παραμύθι που το αποδεχόμαστε ως τέτοιο για να μπορέσουμε να αποκοιμηθούμε κατά την διάρκεια που ρίχνουμε την ψήφο μας.

Αλλά θα πάμε σε μετεκλογικές δηλώσεις. Όπως αυτές που μας διαβεβαίωναν ότι τα μέτρα που μας πήραν ήταν αρκετά και δεν θα έρχονταν νέα μέτρα ακόμα και αν το ΔΝΤ θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.

Και τώρα άρχισαν ήδη να μιλάνε για κάτι αποπληθωρισμούς που σημαίνει μείωση μισθών, κόψιμο δώρων και επιδομάτων, μείωση συντάξεων… στον ιδιωτικό τομέα, αδέρφια!

Όταν είχε ξεκινήσει η συζήτηση και η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ για τη μείωση δώρων και επιδομάτων των δημοσιών έγραφα ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να λένε «καλά κάνουν» και να χαίρονται. Έρχεται και η σειρά του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αφού έβαλαν χέρι στους δημόσιους (που έχουν περισσότερα όπλα από ότι οι ιδιωτικοί) ήταν ζήτημα χρόνου.

Να λέμε καλά που γλιτώσαμε το δώρο Πάσχα. Για το επίδομα άδειας ας ετοιμάσουμε την κηδεία του…

Η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι στην Ελλάδα είμαστε προνομιούχοι επειδή έχουμε 13ο και 14ο μισθό, κάτι που δεν υπάρχει στις άλλες χώρες.

Ας μας δώσουν λοιπόν τους μισθούς των άλλων χωρών και ας μας κόψουν αυτούς τους δύο. Για να καταλάβετε την διαφορά ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα αν σε αυτόν συνυπολογίσουμε και τους δύο επιπλέον (δηλαδή προσθέσουμε στους 12 και τους άλλους δύο και τους διαιρέσουμε δια 12) είναι 803 ευρώ.

Και φυσικά είμαστε στην τελευταία θέση. Στην προτελευταία είναι η Πορτογαλία με 1400 ευρώ! Και στις υπόλοιπες χώρες είναι από 1400 έως 1900 ευρώ.

Ας υπολογίσουμε ότι η Ελλάδα είναι και η πιο ακριβή χώρα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Μας δουλεύουν κανονικά και μας έχουν χώσει για τα καλά στο μεγάλο πείραμα… πως μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι χωρίς χρήματα.

Τώρα για τα τρία ΔΕΝ του ασφαλιστικού… συμπυκνώθηκαν σε ένα ΔΕΝ. ΔΕΝ θα πάρετε ποτέ συντάξεις.

Ή αν θα πάρετε θα είναι τόσο λίγα τα χρήματα που θα είναι σαν να μην παίρνετε καθόλου σύνταξη.

Σοσιαλιστικά και καθαρά.

Μικρός Φωκίων


1 σχόλιο:

jerri είπε...

Καλά τα λες φιλαράκι. Τα λέω κι εγώ, τα λένε κι άλλοι αλλά...
Το κουτόχορτο πρέπει να είναι πολύ νόστιμο τελικά...