ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Προβλέψεις εποχής νεοδημοκρατικής ανάκαμψης

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη ΚΟ και κάνει την αυτοκριτική του. Μου έδωσαν λάθος χαρτάκι είπε και έτσι στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου έβαλα τους υπουργούς στην θέση που ήταν ήδη. Είμαι ηλίθιος. Ολόκληρη η χώρα χειροκροτούσε για 3 συνεχόμενες ώρες. Αποκαλύπτεται ότι ο Εφραίμ αντάλλαξε τον αέρα της Βιστωνίδας με τον Εθνικό κήπο. Ο Κούγιας δήλωσε ότι ήταν θέλημα Θεού, ο Αλογοσκούφης χάρισε τους φόρους σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 500000 ευρώ το χρόνο επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί φιλολαϊκή πολιτική και ο Σουφλιάς γκρεμίζει το αυθαίρετο σπίτι του γείτονα του γιατί του έκρυβε την θέα από το δικό του αυθαίρετο. Ο Καραμανλής με αφορμή το ΠΑΣΧΑ ανακοινώνει την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει επίδομα γαλοπούλας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να κάνουν κατάληψη τα αμνοερίφια στα σφαγεία, το ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για το φιλί του Ιούδα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κατακλυσμό του Νώε. Ο ΛΑΟΣ ζητάει να απελαθούν άμεσα τα εισαγόμενα αμνοερίφια και ο Τσίπρας. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 18% με 11 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Γιακουμάτος πληροφορεί τον ελληνικό λαό ότι αυτόν τον μήνα έχουμε Πάσχα. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.


ΜΑΙΟΣ

Με αφορμή την πρωτομαγιά ξεσπάει μεγάλη κρίση στην ΝΔ. Ο Αλογοσκούφης ζητάει να είναι εργάσιμη μέρα με διπλό ωράριο για να μπορούν οι καταναλωτές να πάνε στα πολυκαταστήματα να ψωνίσουν, ο κόκκινος Πάνος δηλώνει ότι πρέπει να ακολουθηθεί το κανονικό ωράριο, ο Παυλόπουλος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην αστυνομία, ο Γιακουμάτος στηρίζει τον Καραμανλή και καμιά δεκαριά βουλευτές αντιδρούν έντονα εκφράζοντας την απορία τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα σκάνδαλα των αργιών. Ο Καραμανλής ξαναγράφει τον Τατούλη στην ΚΟ της ΝΔ και στην συνέχεια τον διαγράφει για να δείξει ότι έχει πυγμή και δεν ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Η ΝΔ πέφτει κάτω από το -10% και γίνεται επίτιμο μέλος του Νευροκοπίου. Ο επίτιμος γεμάτος χαρά κάνει διάγγελμα λέγοντας ότι στηρίζει τον Καραμανλή. Εντωμεταξύ η ΔΕΗ κάνει απεργία με αποτέλεσμα να χαθεί το άπλετο φως που έπεφτε στα σκάνδαλα.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο πρωθυπουργός πιέζεται να προκηρύξει εθνικές εκλογές παράλληλα με τις ευρωεκλογές όμως ο Αλογοσκούφης θέτει βέτο υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σκάνδαλα σε εξέλιξη και δεν μπορούν να σταματήσουν. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Καραμανλής κάνει επιτέλους την κίνηση που όλοι περίμεναν. Πάτησε το play στο play station. Στην προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή είπε ότι έχει την ευθύνη γιατί είχε λάθος πληροφόρηση και δεν είχε καταλάβει ότι ήταν κλειστό. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σκίζουν τα ρούχα τους από τον ενθουσιασμό. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του πρωθυπουργού παραιτούνται σύσσωμοι και γράφονται στην ΝΔ. Το ΚΚΕ βγάζει ανακοίνωση όπου αναγνωρίζει στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει άποψη και ο ΛΑΟΣ ζητάει να γίνουν οι κουκούλες το επίσημο αξεσουάρ στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνονται οι εκλογές και η ΝΔ έρχεται πρώτο κόμμα με 67%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 8% (σταθερό κόμμα, σταθερά ποσοστά), ο ΛΑΟΣ με 4,5%, οι οικολόγοι με 4% και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα