ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Προβλέψεις εποχής παγετώνων

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο πρωθυπουργός μετά την μεγάλη επιτυχία των ευρωεκλογών φεύγει για τρίμηνες διακοπές. Ο Αλογοσκούφης συνεχίζει το πετυχημένο του έργο με αποτέλεσμα να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις ενώ το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει σχέδιο για να βγει από την κρίση η οικονομία. Ένα από τα μέτρα είναι η παρακράτηση των μισθών και των δώρων άδειας, η αύξηση των φόρων και η ανάθεση της διαχείρισης στον Εφραίμ. Το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτείται κάνοντας μια νέα αρχή. Στο στενό επιτελείο του Γιωργάκη είναι ο Σημίτης, ο Χριστοδουλάκης, ο Παπαιωάννου, ο Λαλιώτης, ο Κουλούρης, ο Πάγκαλος και άλλα νέα στελέχη. Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα άλλα κόμματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ την προεδρία την αναλαμβάνει ο Αλαβάνος, στο ΚΚΕ την θέση της γενικής γραμματέως αναλαμβάνει η Παπαρήγα και ο ΛΑΟΣ την τηλεοπτική εκπομπή «ξεφτιλιστείτε μαζί μας». Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου πέφτει στα 12 δολάρια με αποτέλεσμα η τιμή της βενζίνης να ανέβει στο 1,65 το λίτρο και τα τρόφιμα να ανατιμηθούν κατά 140%. Ο υπουργός τουρισμού δηλώνει αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση. Την επόμενη μέρα της δήλωσης επιβεβαιώθηκε. Τουρίστας από την Αλβανία ήρθε για ολιγοήμερες διακοπές με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η κυβέρνηση διοργάνωσε ειδική τελετή για το σπουδαίο αυτό γεγονός.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μεγάλες πυρκαγιές καίνε ότι είχε μείνει από το 2007. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει αμέσως (μετά από μια εβδομάδα, δηλαδή) από τις διακοπές του και κάνει μια σειρά από κινήσεις. Επαναφέρει στην κυβέρνηση τον Πολύδωρα και τον Βουλγαράκη που είχαν μια πετυχημένη πορεία προ διετίας, προκηρύσσει εκλογές για τα μέσα Σεπτέμβρη, διαγράφει τον Τατούλη, φοράει κουκούλα και τζάκετ και πάει στην παραλία της Ραφήνας και αρχίζει να βλέπει μανιωδώς πολύ (μα πάρα πολύ) τηλεόραση. Ο Πολύδωρας συλλαμβάνει τον στρατηγό άνεμο ο οποίος παραδέχεται ότι είναι δάκτυλος των αμερικάνων και ο Βουλγαράκης συλλαμβάνει 18 Πακιστανούς οι οποίοι παραδέχονται ότι είναι δάκτυλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λέει ότι φταίνε οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ότι βρωμάει η αναπνοή του Αλαβάνου και ο ΛΑΟΣ αναρωτιέται που είναι τα άλλα δυο δάκτυλα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


Στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κάνει μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Καλύπτει τον Ρουσόπουλο, τον Βουλγαράκη, τον Πολύδωρα, τον Παυλόπουλο, τον Αλογοσκούφη, τον Δούκα, τον Μπασιάκο, τον Κεφαλογιάννη, τον Ανδριανό, τον Σταύρου, τον Στυλιανίδη, τον Μαγγίνα, τον Τσιτουρίδη, τον Κλαδά, τον Εφραίμ, τον Αρσένιο, την Νατάσα, τους κουμπάρους, τα ξαδέρφια, τους θείους και τις θείες, τα ανίψια του Σκρουτζ, τους Ντάλτον και κάνει επίτιμο μέλος τον Ραταπλάν. Ανακοινώνει την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, επιδόματος βλακείας και επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όσους παίζουν play station. Ερωτήσεις δεν δέχθηκε γιατί έτσι κι αλλιώς τα ίδια θα έλεγε ξανά. Μετά από αυτήν την καταπληκτική εμφάνιση τα γκάλοπ έδειξαν ότι τα ποσοστά της ΝΔ επανήλθαν στα φυσιολογικά ποσοστά του 17%. Ο Γιωργάκης από το ίδιο βήμα ζήτησε πρόωρες εκλογές ξεχνώντας ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Οι κύκλοι του έγιναν τρίγωνα λέγοντας ότι ο πρόεδρος εννοούσε για την διεθνή σοσιαλιστική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήρθε για άλλη μια φορά το τέλος του δικομματισμού. Το ΚΚΕ είπε ότι ήρθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΛΑΟΣ είπε ότι ήρθε το τέλος της κυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή του. Ο Καραμανλής αναρωτήθηκε πότε ήρθε το τέλος της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα