ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Δολοφονία

Από εχθές το βράδυ όταν η επίσημη προπαγάνδα μιλούσε για άμυνα του αστυνομικού, για επίθεση που δέχθηκε και για πυροβολισμούς στον αέρα και εξοστρακισμό της σφαίρας ήθελα να γράψω ένα σχόλιο αλλά δεν μπορούσα... δεν πήγαινε το χέρι μου, είχε δηλώσει άρνηση! Τυχαίνει να μένω στην πολεμική ζώνη των Εξαρχείων και πριν ακόμα ακουστούν οι μαρτυρίες στα ΜΜΕ είχα πληροφορηθεί την αλήθεια του γεγονότος... της ψυχρής δολοφονίας ενός παιδιού.
Ο κύριος Παυλόπουλος μίλησε για περιστατικό... η δολοφονία εν ψυχρώ ένα περιστατικό!!! Και παραιτήθηκε... στα λόγια.
Βγήκε ο Λιακόπουλος και είπε ότι οι ατυνομικοί είχαν εντολή να μην επέμβουν... τότε τι στο διάολο ήταν όλα αυτά τα καρκινογόνα δακρυγόνα που μας έχουν πνίξει από εχθές το βράδυ. Μόνα τους έπεσαν; Το ντου που έκαναν στην πλατεία ήταν οθφαλμαπάτη;
Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Η εξουσία είστε εσείς τους είχε πει ο επίτιμος, οι πραίτωρες του Πολύδωρα βάλθηκαν να δείξουν την μαγκιά τους. Η αστυνομία διαχρονικά λειτουργεί με φασιστικό τρόπο. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι αστυνομικοί είναι παιδιά φτωχών οικογενειών μπορέι να καταλάβει κανείς το τι πλύση εγκεφάλου τρώνε ώστε να αντιμετωπίζουν ως εχθρούς όλους τους πολίτες. Χτυπάνε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές... για να υπερασπιστούν τι; Τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα... τις εξουσίες. Η αστυνομία δεν είναι στο πλάι του λαού, ας αφήσουμε το παραμύθι, είναι ενάντια στον λαό.
Και για τις καταστροφές... Μου έσπασαν το παρμπριζ του αυτοκινήτου. Αλλά δεν ήταν στόχος το αυτοκίνητο μου, ούτε η βιτρίνα του καταστήματος. Είναι παράπλευρες συνέπειες. Δεν μπορώ να το επισκευάσω, θέλω ένα μηνιάτικο, αλλά δεν θα κλάψω για αυτό... θα κλάψω για το παιδί που δολοφονήθηκε. Όταν μιλάμε εμείς για υλικές ζημιές κάποιοι κλαίνε τον νεκρό τους.
Οι μπάτσοι μετά από την δολοφονία θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από τα Εξάρχεια. Τι παραπάνω θα είχε γίνει; Θα έσπαγαν το πολύ πολύ καμιά βιτρίνα τράπεζας ή εμπορικού κέντρου, όχι όμως "ασχετες" βιτρίνες. Αυτό έγινε και με την προκλητική παρουσία των ματατζήδων. Και κάτι παραπάνω. Έχουμε δηλητηριαστεί.
Δεν συνεχίζω άλλο... Το κείμενο είναι λιγο ασύνδετο αλλά έτσι βγήκε, έτσι το αφήνω.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο Ιθαγενής

Κλασσική Ελλάδα.
Πέθανε ένας άνθρωπος.
Και ήταν παιδί.
ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Και ενώ το σώμα του κείτεται στο κρεβάτι του νεκροτομείου, περιμένοντας να φύγει όπως και η ψυχή του μακριά από τη σάπια αυτή χώρα, έχουμε:

-πολιτική εκμετάλλευση του νεκρού (η κακιά κυβέρνηση, η καλή κυβέρνηση, το 1985, συμψηφισμοί, παραλληλισμοί, ο Πρόεδρος, ο Κωστάκης , ο Γιωργάκης και ο Τσίπρας να έχουν λογοδιάρροια)
-επαναστάτες αντιεξουσιαστές που εφαρμόζουν το δίκαιο της αυτοδικίας δικαιώνοντας τους μπάτσους
-ανεγκέφαλους αστυνόμους επιπέδου ζαρντινιέρας
-κάψιμο οικιών, στάσεων, καταστημάτων, αυτοκινήτων και λεηλασίες
-πανεπιστημιακό άσυλο
-ανεγκέφαλους πιθήκους που πετροβολούν την Πυροσβεστική που πάει να σβήσει φωτιές (τίποτα δεν μάθαμε το 2007)

Ενα έχω να πω:

Αντίο παιδί μου καλό ταξίδι .
Κουράγιο στους γονείς που θα θάψουν τη ψυχή τους για να έχεις παρέα στο ταξίδι.
Συλλυπητήρια σε όλους εμάς τους υπόλοιπους που απλά επιβιώνουμε και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας αυτή την χώρα.

ΥΓ

Απλά να θυμάστε

μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φωκίωνα, αν μη τι άλλο έχεις από "πρώτο χέρι" άποψη για το τι εξελιχθηκε χθες. Καλή υπομονή, γιατί με τόσα (κι άλλα περισσότερα που έπονται) που βλέπουν τα ματάκια μας, δεν ξέρω μέχρι πότε ο εγκέφαλός μας θα μπορεί να διατηρεί αντικειμενική αντίληψη & αποτελεσματική επεξεργασία...
Έχω αναφερθεί πολλάκις σήμερα στο ότι, τα δεδομένα είναι δυο:
1) Ένα ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ έφυγε αναίτια από τη ζωή (δε νομίζω να μπερδεύτηκε ο "καταστολέας" με κάποιον κινηματογραφικό "serial killer")!
2) Έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ την κοινωνία που μας αξίζει!
Τους πολιτικούς που μας αξίζουν (μόνιμους, έτσι;), τα "σώματα ασφαλείας" που μας αξίζουν (των οποίων το μοναδικό καθήκον για το οποίο ελέγχονται είναι το "ντάντεμα" των παραπάνω πολιτικών), το νομικό σύστημα που μας αξίζει (και δε στέλνει κανένα στη "μπουζού"), και όλα προκύπτουν από την Παιδεία που μας αξίζει και αφήνει απαίδευτα & "ανοχύρωτα" όλα αυτά τα "ακατέργαστα" εφηβικά μυαλά...
Κάτι τελευταίο.
Προς πάντες υπεύθυνους: Πάλι "βόλεψαν" οι ταραχές, έτσι δεν είναι; Είστε όμως άτυχοι (ή μάλλον ανίκανοι με τέτοιες επιλογές), πολύ απλά γιατί χθες είχαμε νεκρό & μάλιστα ΑΝΗΛΙΚΟ!!!
Να σας δω τώρα πως θα προσπαθήσετε να κάνετε το άσπρο-μαύρο...

ασημωνης είπε...

Μια χαρα τα ειπες Φωκιωνα, καθολου ασυνδετο δεν ηταν το κειμενο σου. Η δολοφονια του αλεξανδρου ηταν η αφορμη και να ξεσπασει η οργη του κοσμου. Και θα παρει πολλους στο περασμα της να εισαι σιγουρος...

Ανώνυμος είπε...

Μια ψύχραιμη και νηφάλια θεώρηση των πραγμάτων , με έντονη δόση αυτοκριτικής , την βρήκα στο ​​​​​politis-gr​​​​​

tzonakos είπε...

Ωχ εκει μένεις ;
Δηλητηριαστήκαμε, ακριβως !
Οσο γι αυτο που λες οτι δεν σου βγαίνει να γράψεις, απόλυτα κατανοητό, οι περισσότεροι δύσκολα έγραψαν κάτι.
Την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και τρία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος της εκλεγμένης από 4.000.000 Έλληνες κυβέρνησης και της αμερικανικής κυβέρνησης.
Τα λεφτά που ξοδεύονται είναι όσα και τα αμερικανικά συμφέροντα, πολλά, πάρα πολλά.
Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα.
Το διακύβευμα είναι το όνομα των Σκοπίων, η Κύπρος και οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου.
1. Η αμερικανική βάση στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό που έρχεται από την Τουρκία.
Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά και γιαυτό συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό.
Τα κτυπήματά τους όμως είναι κάτω από τη μέση και συνεχή. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων. Για να ελέγξουν την κατάσταση πρέπει να τοποθετήσουν ένα πρωθυπουργό που λέει ναι.
Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.
Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τρία αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.

ασημωνης είπε...

Δε γαμιεσαι ρε ανωνυμε...

mikros fokion είπε...

@ συμπλογκιτες μου
οπως καταλαβαινετε δεν εχω διαθεση να γραψω πολλα πολλα, οσο για τα Μικρα Μεγαλα Εγκληματα θα περιμενω να καταλαγιασει μεσα μου το Μεγαλο Εγκλημα διαρκειας.
ομως θα ανεβασω ενα κειμενο στο "φτανει πια"
υγ. ανωνυμε συμφωνω απολυτα με τον ασημωνη... και δεν διαγραφω το σχολιο σου για να υπαρχει το επιπεδο σου και η ξεφτιλα σου (δεν εχω χρησιμοποιησει αλλη φορα τετοιους χαρακτηρισμους αλλα αυτη τη φορα πολυ ηπια τα λεω)

Πολιτική σάτιρα