ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Γιατί θα ψηφίσω ΝΔ


Σε δυο μέρες θα πάμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε για το ποιος θα μας κυβερνήσει στο επόμενο διάστημα. Δύο είναι οι μνηστήρες της εξουσίας. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ το αποφάσισα. Θα ψηφίσω ΝΔ. Και να εξηγήσω γιατί.

Είναι ένα κόμμα νέο, άφθαρτο που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ την χώρα. Αφού λοιπόν δοκιμάσαμε τους παλιούς ας δοκιμάσουμε και τους νέους.

Ο Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που έχει ζυμωθεί στην κοινωνία έχοντας στο βιογραφικό του πολλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, από βοηθός σερβιτόρου στις σπουδές του μέχρι διευθυντικό στέλεχος.

Αυτή του η εμπειρία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματα τόσο των εταιριών όσο και των εργαζόμενων.

Έχοντας δουλέψει στο παρελθόν απλήρωτες υπερωρίες και έχοντας κλεμμένα ρεπό από το αφεντικό έχει νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος και μάλιστα σε εποχές με υψηλή ανεργία.

Ο Μητσοτάκης έχει αντιδικτατορική δράση από τριών μηνών και αυτή του η δράση έχει σηματοδοτήσει τις δημοκρατικές του ευαισθησίες και δεν ανέχεται ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα αξιοκρατικό μέσα από τα σπλάχνα του λαού και δεν θα δεις εκεί οικογενειοκρατία ούτε υπάρχουν πολιτικές δυναστείες και τζάκια.

Ποτέ ένας υπουργός της ΝΔ δεν θα απόλυε εργαζόμενους, ποτέ δεν θα έβαζε εισιτήριο στα νοσοκομεία, ποτέ δεν θα εμπλέκονταν σε σκάνδαλα.

Βέβαια είναι λίγο θεωρητικό αυτό μιας και η ΝΔ δεν έχει κυβερνήσει ποτέ.

Και αν κάποιοι διαδίδουν fake news λέγοντας ότι η ΝΔ κυβερνούσε μέχρι πριν πέντε χρόνια να τους πούμε ότι είναι ψέματα.

Τότε κυβερνούσε η Νέα Πασοκρατία. Αυτή είχε φτάσει την ανεργία στο 28%, όχι η ΝΔ. Αυτή είχε μειώσει τις συντάξεις, όχι η ΝΔ. Αυτή είχε φορολογήσει τις επιχειρήσεις όχι η ΝΔ. Επί Νέας Πασοκρατίας η ακραία φτώχεια είχε αυξηθεί και όχι επί ΝΔ.

Όσο για το 3ο μνημόνιο εκτός του ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε και η Νέα Πασοκρατία. Με την δικαιολογία για να σώσει την Ελλάδα. Από την μια το ψήφισε από την άλλη δεν ήθελε την εφαρμογή του.

Αυτό βέβαια θυμίζει λιγάκι και αυτό με το αφορολόγητο. Ψήφισε η Νέα Πασοκρατία να μην μειωθεί και στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι να μην υπάρχει καθόλου αφορολόγητο.

Γιατί άλλο θα ψηφίσω ΝΔ;

Γιατί μόνο αυτή ξέρει πως το πλεόνασμα στα νοσοκομεία θα το κάνει έλλειμμα.

Γιατί μόνο αυτή μπορεί με αξιοπιστία να πάρει τα 37 δις απόθεμα και να τα δώσει στις τράπεζες, τόσο καιρό έχουν οι καημένες οι τράπεζες να πάρουν λεφτουδάκια από το κράτος.

Γιατί μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει ένα νέο μνημόνιο, και το μνημόνιο όπως ξέρουμε είναι ευλογία.

Θα ψηφίσω ΝΔ γιατί είναι η μόνη που μπορεί να μειώσει τους μισθούς ξανά στα 540 ευρώ για να πάρουν μια ανάσα οι επιχειρήσεις και να κάνει τα οχτάμηνα της κοινωφελούς πάλι πεντάμηνα ώστε οι απασχολούμενοι να μην μπορούν να πάρουν ταμείο ανεργίας.

Έτσι προστατεύεται το δημόσιο χρήμα κύριοι…. Άμα είναι να δίνουμε αβέρτα επιδόματα ζήτω που καήκαμε.

Θα ψηφίσω ΝΔ γιατί θα δώσει κίνητρο να παραμείνω μέχρι τα 85 μου στην δουλειά αφού με το σύστημα που προτείνει η τώρα μικρή σύνταξη θα γίνει ανύπαρκτη σύνταξη.

Θα ψηφίσω ΝΔ γιατί είναι ένα σύγχρονο κόμμα που δεν λαϊκίζει με ακροδεξιά ρητορική και όταν λέει ότι θα καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών το εννοεί. Τι όχι; Δηλαδή θα τηρήσει την συμφωνία;

Δεν το πιστεύω, σε λίγο θα μου πεις ότι η ΝΔ δέχεται να τους λένε σκέτο Μακεδονία και στον ΟΗΕ Μακεδονία – Σκόπια.

Ας δώσουμε την ευκαιρία σε ένα νέο κόμμα να κυβερνήσει.

Που θα δώσει την χαρά στον άνεργο ή στον εργαζόμενο της ημιαπασχόλησης να πληρώσει και αυτός φόρο. Γιατί το αφορολόγητο που υπάρχει τώρα δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα σε αυτούς που δεν δίνουν τον οβολό τους στην εφορία.

Να έχεις εισόδημα 3500 το χρόνο και να μην φορολογείσαι; Απαράδεκτο. Πρέπει να διευρύνουμε την φορολογική βάση. Θα πληρώσεις και εσύ. Δηλαδή μόνο ο Μαρινάκης θα πληρώνει;

Θα ψηφίσω την ΝΔ γιατί θα μειώσει τους φόρους άμα έρθει η ανάπτυξη. Και αυτός ξέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη: μειώνοντας τους φόρους.

Ναι θα ψηφίσω ΝΔ γιατί θέλω να δω τον Άδωνη να λέει θα απολύσω γιατρούς για να κλέψω την δόξα του ΔΝΤ.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι (και ψυχιατρικής φύσεως) που θα ψηφίσω ΝΔ. Αλλά μην τα λέμε όλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα