ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Σιγά, στάζει η ουρά!
(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Το πασοκ δεν είναι ουρά της ΝΔ…
Αυτό βέβαια ισχύει για όσο η ΝΔ είναι αντιπολίτευση. Αν η ΝΔ κυβερνά μια χαρά ουρά είναι το Πασοκ. Και κουνιέται μάλιστα με σοσιαλιστική χάρη.
Εκτός και αν με τον Κυριάκο της οικογένειας θεωρεί το πασόκ ότι η ΝΔ δεν είναι τόσο ακροδεξιά όπως με τον Αντωνάκη για να της ταιριάζει.
@Συναντήθηκε ο Κυριάκος της οικογένειας με την Ντόρα. Και είπαν οι μεγαλοπροπαγανδιστές ότι δεν συνάντησε την αδερφή του αλλά ένα μεγάλο στέλεχος της ΝΔ.
Τόσο μεγάλο που έκανε δικό της κόμμα, που ούτε ο αδερφός της δεν το καταδέχθηκε και  το οποίο πήγε χειρότερα και από το  "Χαρίζω οικόπεδα"
Άμα είσαι μεγάλο στέλεχος φαίνεται….
Ο Κυριάκος της οικογένειας έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Τόσα χρόνια μας δουλεύει.
@Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης είχε πει για τον Παπασταύρου: Μακάρι η Ελλάδα να είχε χιλιάδες σαν το Παπασταύρου.
Ο οποίος Παπασταύρου καλείται να πληρώσει 3,3 εκατομμύρια για τον λογαριασμό του στην Ελβετία.
Κάντε τώρα τον πολλαπλασιασμό: 3,3 εκατομμύρια επί χιλιάδες Παπασταύρου…. το ξοφλήσαμε το χρέος της Ελλάδας.
Πράγματι είχε δίκιο ο Αντωνάκης.
@Για να βάλει τα γέλια η ιστορία πρέπει ή να γίνει υπουργός σε κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Παπανδρέου ή να γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη και να την ρίξει ο Σαμαράς.
Ίσως γι΄ αυτό ο Σαμαράς να στήριξε Μητσοτάκη.
@Μεγάλο κεφάλαιο ο Κωστάκης… εδώ τον έχουν γραμμένο οι νεοδημοκράτες θα παίξει εθνικό ρόλο;
Εκτός και αν ο εθνικός ρόλος βγει και σε play station
@Το 2016 θα έρθει η αριστερή ανάπτυξη. για να συμπληρώσει την ανάπτυξη του πασοκ και της νδ.
Μόνο να έρχεται λίγη λίγη μην βαρυστομαχιάσουμε.
@Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το μνημόνιο κατά γράμμα. Ο Κυριάκος της οικογένειας θέλει να εφαρμόζεται το μνημόνιο κατά γράμμα.
Που θα διαφωνήσουν;
@Πολύς λόγος για το σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε ο Κατρούγκαλος. Βέβαια δυο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα. Αλλά ας δούμε λίγο και την κριτική κάποιων όψιμων φίλων των ελεύθερων επαγγελματιών, ιδιαίτερα των φτωχότερων.
Λέει λοιπόν το ποτάμι που κινδυνεύει να το πιει όλο ο Κυριάκος της οικογένειας:
Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ένας μηχανικός με την ελάχιστη τεκμαρτή είσπραξη (586,08 ευρώ το μήνα επί 12 μήνες)  7032,96 ευρώ το έτος αν καταβάλλει :
τις εισφορές Κατρούγκαλου, το φόρο εισοδήματος, την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης  τότε το καθαρό εναπομείναν ετήσιο εισόδημα μετά από φόρους και εισφορές είναι:1370,20 ευρώ δηλαδή 114,18 ευρώ το μήνα!
Ο ίδιος μηχανικός αν δεν έμενε σε παγκάκι με το υπάρχων σύστημα, αυτό το καλό της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ που εγκρίνει το ποτάμι, έχει τεκμαρτό εισόδημα το λιγότερο 9000. Άρα φορολογείται με 26% και προκαταβολή που μας κάνει  4095. Σε αυτό ας προσθέσουμε το τέλος 650 ευρώ. Η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει ούτε στο δικό μας παράδειγμα ούτε στου ποταμιού μιας και επιβάλλεται για πάνω από 12000. Σύνολο μέχρι εδώ 4745. Πληρώνει και ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ που λέγαμε: αν είναι ας
πούμε στο επάγγελμα καμιά 10αριά χρόνια πληρώνει κάπου 700 το δίμηνο άρα 4200 το χρόνο. Οπότε 8945. Το εναπομείναν ετήσιο εισόδημα είναι 55 ευρώ!!! Άρα 4,58 το μήνα….
Άρα πολύ καλύτερα με τον Κατρούγκαλο!!!! Α, ρε ποτάμι τι με αναγκάζεις να κάνω… να υπερασπίζομαι την πρώτη φορά αριστερά!!!

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: