ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Σιγή Κωστάκη
(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)@Εδώ και έξι χρόνια οι καημένοι οι νεοδημοκράτες περιμένουν τον Κωστάκη να έρθει πάνω σε ένα άσπρο άλογο για να σώσει την ΝΔ και την χώρα.
Ξεχνώντας ότι βαριόταν αφόρητα να παριστάνει τον πρωθυπουργό και την έκανε την κατάλληλη στιγμή ρίχνοντας την καυτή πατάτα στον Γιωργάκη.
Και ο Κωστάκης ενώ γίνεται ο χαμός ανάμεσα στους υποψήφιους πρόεδρους τηρεί σιγή Κωστάκη.
Σιγά μην χαλάσει την ζαχαρένια του για να ασχοληθεί με την ΝΔ. Να τον κάνουν μες στην αναμπουμπούλα ξανά πρόεδρο και να πάει πίσω το play station.
@Ο Γιωργάκης και ο Αλέξης βιαζόντουσαν να πάρουν την εξουσία. Ενώ και οι δύο ήξεραν ότι η πρωθυπουργία τους θα ήταν καταστροφική σε ατομικό πολιτικό επίπεδο.
Ο Γιωργάκης ήξερε ότι η χώρα πήγαινε για φούντο. Και ανέλαβε να την πάει αυτός.
Και πήρε μέτρα νεοφιλελεύθερα, τέτοια που η ΝΔ δεν θα μπορούσε να πάρει  χωρίς να έρθει η απόλυτη εξέγερση.
Το 2009 είχε ήδη φάει όλο το πολιτικό της κεφάλαιο η ΝΔ, ο κόσμος είχε όχι απλώς κουραστεί αλλά είχε αγανακτήσει.
Οπότε αν τολμούσε να πάρει μέτρα σαν του Γιωργάκη δεν θα είχαν καμιά ελπίδα. Έτσι ανέλαβε το δήθεν κεντροαριστερό πασοκ να πάρει τα δεξιά μέτρα.
@Έτσι και τώρα. Ο Αλέξης ήξερε ότι το πλάνο των δανειστών ήταν το καλοκαίρι του 2015 να έρθουν έτσι τα πράγματα που η χώρα να έπρεπε να υποκύψει σε ένα τρίτο μνημόνιο για να ολοκληρωθεί η καταστροφή.
Αν έφτανε η ΝΔ μέχρι το καλοκαίρι και τολμούσε να υπογράψει νέο μνημόνιο θα είχαμε εξέγερση.
Έτσι αυτό το έργο το ανέλαβε ο Αλέξης. Ο δήθεν αριστερός.
@Ο Γιωργάκης προσπάθησε αφού ξεκίνησε την βρώμικη δουλειά να βάλει στο παιχνίδι και τους υπόλοιπους πολιτικούς και βασικά αυτόν που θεωρούσε τότε ότι στηρίζεται από μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων. Τον Αντωνάκη δηλαδή.
Ποιος δεν θυμάται την μια μέρα χωρίς πρωθυπουργό;
Δεν τα κατάφερα καθώς ο Αντωνάκης ήθελε να είναι μόνος για να εφαρμόσει το μνημόνιο. Άσχετα αν τελικώς το εφάρμοσε μαζί με το πασοκ. Τότε έλπιζε.
Τώρα ο Αλέξης εκμεταλλευόμενος την κατάσταση κατάφερε να τους κάνει να ψηφίσουν όλοι μαζί το τρίτο μνημόνιο και τώρα θέλει να τους χώσει να το εφαρμόσουν μαζί.
@Το ωραίο είναι ότι οι άκρως μνημονιακοί νδ, πασοκ, ποταμι και άλλα φυντάνια, λένε ότι δεν θα ψηφίσουν μειώσεις συντάξεων…
Δηλαδή δεν θα κάνουν αυτά που έκαναν όταν κυβερνούσαν. Πόση γελοιότητα πια χωράει σε τούτη τη χώρα;
Αλλά να μην κάνουν το λαϊκίστικο κομμάτι τους τώρα που
είναι στην αντιπολίτευση;
@Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το πήρε η συγκυβέρνηση της Πορτογαλίας. Για να δούμε εκεί θα έχει τύχη ή θα γίνει και εκεί πρόγραμμα Σόιμπλε;

@Έχεις παρατηρήσει ότι πλέον κανείς από τους δανειστές μας δεν ασχολείται με την ανυπαρξία γραβάτας του Αλέξη;
Από την αρχή ο στόχος ήταν να του φορέσουν αλυσίδες …. η γραβάτα ήταν για παραπλάνηση.
@Ο σέρβερ δεν έπεσε. Απλά οι νεοδημοκράτες αναγνωρίζοντας τις ευθύνες τους αποφάσισαν να χαρίσουν στον λαό διασκέδαση και θέαμα.
Έτσι είπαν να παρατείνουν την προεκλογική τους καμπάνια χρησιμοποιώντας ένα τρόπο που και αυτός θα χάριζε ευχάριστες στιγμές.
@Και ο τσεκουράτος ζητάει το αυτονόητο. Σαμαρά για πρωθυπουργό. Για ένα αυθεντικό μνημόνιο.
@Αφού δώσαμε τα πάντα ο Σόιμπλε ζητάει τους κουμπαράδες των παιδιών Είναι εγκληματικό να έχουν κρυφτεί τόσα ευρώ στους κουμπαράδες.
Ή θα του δώσουμε τους κουμπαράδες ή θα βγούμε από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: