ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Συριζαίος Άδωνις


 (Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)@Επιτροπή αλήθειας για το χρέος; Αλήθεια και συριζα; Δουλευόμαστε;
Την απόλυτη επιτυχία σημείωσε η απεργία στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Δεν κινήθηκε ούτε κουνούπι.
@Η ΓΣΕΕ τελικά είναι κάτι υπαρκτό; Δεν είναι αστικός μύθος;
@Κατά τον Τσακαλώτο η ελληνική κυβέρνηση έπεσε θύμα της μεγάλης της επιτυχίας. Και με την επιτυχία πήραν τα πάνω τους και με περίσσια δύναμη θα εξαφανίσουν εντελώς τις συντάξεις.
@Οι συντάξεις είναι άχρηστες και επικίνδυνες καθώς εγκλωβίζουν τον άνθρωπο στην απραξία.
@Και η πρώτη οικία είναι ανόητο να προστατεύεται. Γιατί παραπέμπει στο "ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου". Αλλά το κεραμίδι βαραίνει το κεφάλι άρα και τον εγκέφαλο. Μας κάνει δυσκίνητους. Σχεδόν συνταξιούχους.
Οπότε για να έχουμε πολίτες σε εγρήγορση πάπαλα οι συντάξεις και η πρώτη κατοικία. Και οι μισθοί. Γιατί και οι μισθοί εμπεριέχουν μια δεξιά νοοτροπία και εμείς είμαστε αριστεροί.
@Τι θα γίνει με το χρέος; Θα το πλερώσουμε γιατί εμείς έχουμε μέτωπο. Τι ερωτήσεις είναι αυτές. Και αν δεν μπορούμε θα πάρουμε νέο δάνειο αργότερα.
@Τι όμορφα που μυρίζουν τα αριστερά δακρυγόνα…. και σου κάνουν ένα μάτι!
@Το κόλπο της τρόικας είναι απλό. Απαιτεί τα πάντα. Και όταν βλέπει κόκκινες γραμμές ενεργεί ως ταύρος. Ερεθίζεται.
Και θέλει να ξεφτιλίσει τελείως τους κοκκινόγραμμους. Και οι κοκκινόγραμμοι κάνουν τις γραμμές αφιλότιμο και παραδίδουν τελικώς χώρα και κατοίκους.
Ο πασοκοσυριζα από την στιγμή που έγινε μνημονιακός αποφάσισε να δεχθεί αμαχητί τα πάντα. Ήθελε όμως ένα πρόσχημα διαπραγμάτευσης.
Αλλά οι τροϊκανοί δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη μια τσιπριάδα. Και το πέρασαν για κόκκινη γραμμή. Και είπαμε τι παθαίνουν…. ερεθίζονται.
@Η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει το αόρατο 20ευρώ. Εδώ στην Ελλάδα αυτό το έχουμε πετύχει εδώ και πέντε χρόνια. Και όχι μόνο με το 20ευρώ αλλά με όλα τα ευρώ.
Μόνο κάτι πεντάλεπτα είναι ορατά. Και όχι σε όλους.
@Τελικά εκεί στον σύριζα έχουν πολλά ταλέντα. Τι να σου κάνει και η ΝΔ με έναν μαγκάκο και έναν μπουμπούκο;
@Βουλευτής του συριζα είπε ότι ακόμα και αν δεν είχαμε μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε. Και ο Άδωνις λογικά βρίσκεται σε νευρικό παροξυσμό.
Εντάξει, λέει στο σποτάκι του ότι όλοι είναι Άδωνις, αλλά που να το φανταστεί ότι οι Άδωνις είναι οι συριζαίοι.
@Ο Παπαδημούλης βλέπει θετικά την συμμαχία στην Πορτογαλία.  Βρε λες να έχει δίκιο το ΚΚΕ;
@Το οποίο ΚΚΕ είναι το μοναδικό αλάθητο κομμουνιστικό κόμμα στην γη. Που δεν πράττει τίποτα γιατί δεν θέλει να βοηθήσει να
ορθοποδήσει ο καπιταλισμός.
@Ευρώ πάση θυσία, ευρώ πάση θυσία, ευρώ πάση θυσία. Πάνε τα λιμάνια, πάνε τα αεροδρόμια, πάει ο ορυκτός πλούτος.
Αλλά επιμένουμε. Ευρώ πάση θυσία, ευρώ πάση θυσία, ευρώ πάση θυσία. Πάνε οι επικουρικές, πάνε οι κύριες συντάξεις, πάνε οι μισθοί.
Εκεί εμείς. Ευρώ πάση θυσία, ευρώ πάση θυσία, ευρώ πάση θυσιά. Στα ύψη η ανεργία, πάνε τα νοσοκομεία, πάει η παιδεία/
Αλλά είμαστε στο ευρώ.


Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: