ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στο ΝΑΙ

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ. Συνήθως ανεβάζω εδώ τα δημοσιευμένα κείμενα λίγες μέρες αργότερα. Όμως το κείμενο έχει ως αποκλειστικό θέμα το δημοψήφισμα οπότε θα ήταν άκαιρο να ανέβαινε άλλη στιγμή)


@Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Το δημοψήφισμα είναι μια υπόθεση που αφορά τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως του κόμματος που είχε επιλέξει στις εκλογές.
Ο πολίτης κρίνει με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες διαχωρίζοντας τα από την προπαγάνδα και όχι με το τι υποστηρίζει το κόμμα που είχε ψηφίσει.
@Τα κόμματα έχουν συνηθίσει να απευθύνονται σε πρόβατα και ένα δημοψήφισμα προσπαθούν να το κάνουν δημοσκόπηση για την πολιτική τους.
Άρα ο πολίτης εκτός από το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να κρίνει και την προτροπή των κομμάτων για το ναι ή το όχι. Και να πει και στην προτροπή ναι ή όχι.
@Πάμε στο δημοψήφισμα. Έπρεπε να γίνει; Ναι, έπρεπε, αλλά κατά την γνώμη μου όχι έτσι. Αλλά αφού ήρθε έτσι η απάντηση στο ερώτημα πρέπει να δοθεί. Και μάλιστα όχι απέχοντας, ώστε να δοθεί η δυναμική σε μια πλειοψηφία που ίσως δεν θέλεις.
@Τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα έχουν άποψη. Και λένε ΟΧΙ.
Και λένε όχι γιατί είναι αδύνατον να πούνε ΝΑΙ.
Σε τι όχι και σε τι ναι;
@Το ναι είναι πολύ ξεκάθαρο που οδηγεί. Όταν λες ναι σε ένα πρόγραμμα που θέλουν να σου επιβάλλουν με μέτρα που θα σε σκοτώσουν τότε κάνεις τα εξής καταπληκτικά:
Δικαιώνεις τον Γιωργάκη, τον Μπένι, τον Σαμαρά, τον μπουμπούκο, τον κυρ Μπάμπη και τον κυρ Σταύρο τον τσουτσουλομύτη. Τους δικαιώνεις γιατί και εσύ με την ψήφο σου επιλέγεις αυτά που είχαν και αυτοί επιλέξει.
Επίσης, αν με την θέληση σου βάλεις το κεφάλι σου στην λαιμητόμο τότε είναι απόλυτα σίγουρο ότι το κεφάλι σου θα αποχωριστεί το σώμα σου.
Θα έχεις με πανηγυρικό τρόπο υπογράψει την πορεία σου σε ένα συνεχές στο διηνεκές μνημόνιο.
@To NAI είναι ξεκάθαρο. Μόνιμο μνημόνιο και μάλιστα πιο σκληρό από τα προηγούμενα καθώς θα έχει και την έγκριση σου.
@Το όχι δεν είναι επί ενός προγράμματος που έχει αποσυρθεί. Είναι επί της φιλοσοφίας ενός τέτοιου  Γιατί το μνημόνιο (η φιλοσοφία του δηλαδή) είναι ίδια όποια υπογραφή και αν έχει.
προγράμματος. Σε αυτό λέμε όχι. Ακόμα και αν αυτό το πρόγραμμα το φέρει η ελληνική κυβέρνηση.
@Το πρόβλημα είναι πρώτον οικονομικό καθώς αυτά τα προγράμματα αφαιρούν το ήδη ελάχιστο εισόδημα των πολιτών και δεύτερον εθνικής κυριαρχίας καθώς απαιτείται η έγκριση των δανειστών ακόμα και για να πάμε στην τουαλέτα. Άσε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
@Το θέμα όπως ομολογούν και οι Ευρωπαίοι δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι ήθελε να αλλάξει την πολιτική στην Ευρώπη. Και αυτό δεν μπορούσε να το επιτρέψει η Γερμανία.
Γιατί αυτή η πολιτική είναι η δική της επιλογή. Γι΄ αυτό και δεν κάνουν βήμα πίσω. Αυτές τις μέρες έχουν ρίξει απίστευτα δις για να μην καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια. Αν τα έδιναν στην Ελλάδα θα είχαμε ξεχρεώσει και θα είχαμε και κάποια δις για ανάπτυξη. Για να ξέρουμε τι γίνεται…
Άρα το ΟΧΙ αναφέρετε επί της ουσίας σε αυτήν την πολιτική.
@Πρακτικά τι θα γίνει με το ΟΧΙ;
Δύο πράγματα ή μάλλον τρία πράγματα μπορεί να συμβούν. Το ένα είναι να κάνει σοβαρές υποχωρήσεις η Γερμανία με αποτέλεσμα να ανοίξει η όρεξη των λαών και να πάθει καρδιακή προσβολή ο Σόιμπλε.
Το άλλο είναι να φέρουν ένα Γιουνκερικό μνημόνιο με λίγες αλλαγούλες και αρκετή δημιουργική ασάφεια που θα επιτρέψει στον Σόιμπλε να κοιμάται ήσυχος καθώς η καταστροφική του πολιτική δεν θα έχει δεχθεί κάποιο πολύ ισχυρό πλήγμα. Και στον Τσίπρα, αν έχει πάρει και κάτι για το χρέος, να διαχειρίζεται την κατάσταση.
Το τρίτο είναι να φέρουν ένα σκληρό μνημόνιο που δεν θα μπορέσει να το πάρει πάνω του ο Τσίπρας και θα πάμε ολοταχώς σε κυβέρνηση με κορμό το ποτάμι και τα ψοφίμια να κολυμπάν γύρω του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει σε κομμάτια καθώς στα σπλάχνα του υπάρχουν πολλοί ΔΗΜΑΡίτες στην καρδιά και τον νου.
@Μπορεί να υπάρχει και επόμενη εξέλιξη. Που θα οδηγεί σε μια άλλη πολιτική, γιατί όχι με εθνικό νόμισμα, ώστε να μην κρεμόμαστε από τις ονειρώξεις του Ντράγκι.
@Με δυο λόγια, γιατί είναι κουβέντα που χωράει σε τόμους, η επιλογή δεν
μπορεί να είναι άλλη από το ΟΧΙ.
Με το ΝΑΙ πεθαίνουμε. Με το ΟΧΙ διατηρούμε μια ελπίδα και πιθανότητα.
@Θα είναι εύκολα τα πράγματα; Όχι, θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αλλά είναι αυτό που λέω πριν, θα υπάρχει χαραμάδα ελπίδας.
@Για να καταλάβεις πόσο πονάει το ΟΧΙ ακόμα και ο Κωστάκης ο κουρασμένος μίλησε.
@Και εν κατακλείδι: Αν δεν φοβόντουσαν το ΟΧΙ δεν θα είχαμε ανά δεκάλεπτο δηλώσεις των ευρωπαίων για να μας τρομοκρατήσουν.
@Και αν είναι στημένο το παιχνίδι; Πάλι ΟΧΙ θα πούμε.

  Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: