ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Με τις υγείες μας

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)@62%  ΟΧΙ. Κοίτα να δεις πόσο πολλοί είμαστε οι φτωχοί σε τούτη την χώρα που δεν θα έπρεπε να ψηφίζουμε.
Και αυτό με τρομοκρατία που ξεπέρασε κάθε όριο.
Το  όχι, μετά από τέτοια τρομοκρατία έχει και την έννοια της ρήξης. Το ξέρει και ο Τσίπρας. Απλά αποφάσισε να του δώσει την ερμηνεία που θα ήθελαν οι δανειστές.
Και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, η Φώφη, ο Βαγγέλας, ο κυρ Σταύρος.
@Η κυβέρνηση προτείνει ένα μνημόνιο σαν του Γιούνκερ αλλά στο χειρότερο του. Του Γιούνκερ ήταν σαν αυτό που απορρίψαμε αλλά στο λίγο καλύτερο του.
Άρα πήραμε το λίγο καλύτερο από το χειρότερο, το κάναμε χειρότερο και το προτείνουμε για καλύτερο.
Και μετά ήρθαν οι μέλισσες.
@Ο Τόμσεν πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία του πακέτου μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν το έκανε ως θεσμός ή ως τρόικα.
@Λες να πάει  το ποτάμι στην κυβέρνηση Συριζα; Να γίνει η δημάρ του;
@Λοιπόν ας χτυπήσουμε τον μεγάλο πλούτο: Αύξηση στο ΦΠΑ στα τρόφιμα. Εκεί να πεθάνουν από την πείνα.
@Το ΚΚΕ έχει σαφέστατη θέση. Να μην βγούμε από το Ευρώ αλλά να είμαστε εκτός της ΕΕ. Φυσικά λέει ΟΧΙ στο Ευρώ, ΟΧΙ στο εθνικό νόμισμα.
Το ΚΚΕ λέει όχι σε κάθε νόμισμα καθώς αύριο ή άντε την Τρίτη θα έχουμε κομμουνισμό. Μέχρι τότε ας έχουμε ευρώ.
Βασικά το ΚΚΕ έχει μόνο μία πρόταση. Κομμουνισμό τώρα. Και όσο δεν αποκτούμε κομμουνιστική
συνείδηση καλά να πάθουμε και λίγα μας κάνουν. Σιγά μην βοηθήσει το ΚΚΕ να απαλύνουμε τους πόνους του τραπεζοκαπιταλισμού.
@Βιώσιμο το χρέος ή βιώσιμοι οι πολίτες;  Αριστερά σημαίνει πρώτα ο άνθρωπος. Πρώτη φορά αριστερά σημαίνει πρώτα το χρέος.
@Έχοντας το μειονέκτημα το κείμενο αυτό να στερείται  των τελευταίων στιγμών, θα βασιστώ στις εκτιμήσεις των μέτρων. Και γνωρίζοντας την τακτική και πρακτική των Γερμανών υποθέτω ότι αυτά θα είναι δυσβάσταχτα και θα επιδεινώσουν την θέση των πιο αδύναμων.
Έτσι όχι μόνο το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που
θα το εφάρμοζε ο συριζα ανεξάρτητα από την διαπραγμάτευση αλλά και το όχι σε υφεσιακά μέτρα λιτότητας  έγιναν ένα όνειρο απατηλό.
Εκτός και αν η αύξηση ΦΠΑ θα φέρει σε πείσμα της λογικής ανάπτυξη.
Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, να τον χαιρόμαστε.
@Βέβαια το όχι έχει την δική του ξεχωριστή δυναμική και είναι άγνωστο στο πως θα εκδηλωθεί στην πορεία.
@Μας έπρηξε ο Γιούνκερ με τα 35 δις ανάπτυξης. Που στην ουσία είναι λεφτά με βάθος πολλών ετών και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν λεφτά για συγχρηματοδότηση.
Θα χορτάσουμε με αέρα.
@Στο συμβούλιο αρχηγών όπου το όχι έγινε ναι απουσίαζε ο χρυσαυγίτης.  Θα έπρεπε να είναι παρών. Να καταγραφεί η θέση του. Να μην γίνει ο ήρωας της επόμενης μέρας.
Εξάλλου η δημοκρατία δεν μπορεί να φοβάται τον διάλογο.
Τα εσκεμμένα "λάθη" του Αντωνάκη που δίνει πόντους αντισυστημικού σε ένα άκρως συστημικό κόμμα δεν πρέπει να συνεχιστούν.
@Το ότι θα πληρώσουν και οι πλούσιοι δεν κάνει πιο ανώδυνα τα μέτρα που θα πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν.
@Το δεν θέλουμε λεφτά σημαίνει ότι δεν θέλουμε λίγα λέφτα. Να είναι πάνω από 50 δις να ευχαριστηθούμε δανεικά.


Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: