ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Βρωμερό χρήμα

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)



@Το ΔΝΤ επιμένει στην επίτευξη των στόχων. Στόχοι όλοι εμείς. Και ενίοτε στόκοι.
@Βλέπεις από την μια την κυβέρνηση να μαζεύει ευρουλάκι ευρουλάκι από ότι μετρητό κυκλοφορεί στην χώρα και το ακουμπάει στο δντ και από την άλλη όταν βρίσκει μαζεμένο ένα πακετάκι στα συρτάρια του στουρνάρα να μας λένε ότι δεν είναι σωστό αυτό.
Λες και το χρήμα έχει άρωμα και μυρίζει άσχημα όταν δεν είναι απευθείας από τις τσέπες μας αλλά μας το παίρνουν εμμέσως.
Σαφώς και θα προτιμούσαν να μην πληρώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Γιατί δεν θέλουν απλά ο Συριζα να υπογράψει μνημόνιο αλλά να το εξαφανίσουν.
Ώστε η αριστερά στην Ευρώπη να μην έχει καμιά ελπίδα για τα επόμενα χρόνια. Τουλάχιστον για τόσα χρόνια όσα θα ζει ο επίτιμος.
@Όπως μας έλεγε ο Βαρουφάκης το πρόγραμμα θα το φτιάξει η κυβέρνηση. Άρα είναι πρόγραμμα της κυβέρνησης η παραμονή ΕΝΦΙΑ,
αύξηση ΦΠΑ, αφορολόγητο 12 χιλιάδων όνειρο απατηλό.
@Ο κυρ Σταύρος πάντα υπερασπίζεται το καλό της χώρας. Και καλό της χώρας είναι ότι είναι καλό και στην Γερμανία.
Έτσι εξηγείται και το "καλησπέρα καλησπέρα" που έλεγε ως δημοσιογράφος. Το ένα ήταν για την Ελλάδα και το άλλο για την Γερμανία.
Το δεύτερο "καλησπέρα" θα το έλεγε στα γερμανικά αλλά έχει μια δυσκολία με την γλώσσα. Δείξτε επιείκεια.
@Ο Μπαλάφας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο. Όχι καλέ, απλά επειδή το μνημόνιο των σαμαρομπένιδων ήταν λάιτ θέλαμε κάτι πιο δυνατό. Και πιο αριστερό. Γι΄ αυτό ψηφίστηκε ο συριζα.
Και καλά να τα λέμε εμείς. Να βγάζει γλώσσα ο Αντωνάκης ή ο μισθοφάγος ο Μπένι; Το θράσος ατελείωτο.
@Τα λάθη του συριζα είναι πολλά, αλλά μην ξεχνάμε την πολιτική σωτηρίας της Γερμανίας από τους σαμαρομπένηδες. Έλεος, δηλαδή.
@Αλλά τι λέω. Αφού ο συριζα παρέλαβε την μαύρη τρύπα του success story. Και πλεόνασμα θράσους.
@Αφού έτσι όπως πάμε δεν θα έχει κανείς ευρώ στην χώρα, γιατί δεν καταργούμε το χρήμα να ησυχάσουμε;
@Οι δαπίτες κραύγαζαν υπέρ του Γερούν. Είχαν πάρει σκονάκι από τον Άδωνι. Άσε που υπέρ της Μέρκελ κραυγάζει ο κυρ Σταύρος και δεν κάνει να μπαίνουμε στα χωράφια άλλων.
@Τα πήρε στο κρανίο ο Ευαγγελάτος με την Τρέμη. Και να σκεφτείς ότι την παρακολουθεί μόλις λίγο καιρό. Φαντάσου τώρα αυτούς που την παρακολουθούν χρόνια.
@Ακόμα και αν το μέτρο με την κάρτα για αγορές άνω των 70 ευρώ εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, λίγοι θα το την χρησιμοποιήσουν. Ποιος μπορεί σήμερα να έχει 70 ευρώ για αγορές;
Θα αποτύχει σίγουρα το μέτρο.
@Ο ελληνικός λαός θέλει σε ποσοστό 90% πάση θυσία δούλεμα.
@Βγήκε η εφαρμογή όπου μπορεί κάποιος να δει τα ένσημα που έχει. Αυτό δεν αφορά τους νέους εργαζόμενους. Ε! μέχρι το δέκα μπορούν να μετράν και να θυμούνται.
Γιατί είναι λίγο χλωμό να συγκεντρώσουν περισσότερα.
@Πόσες υποψηφιότητες θα υπάρχουν για την θέση του Μπένι; Πολύ πιθανό οι υποψηφιότητες να ξεπερνάν τον αριθμό των ψηφοφόρων.
@Πάντως, ότι και να λέμε, σε λίγο καιρό θα ξέρουμε με ακρίβεια το τι έδωσε και το τι πήρε η κυβέρνηση. Και αν τελικώς έγινε ένας συμβιβασμός που δεν θα σπρώξει πιο κάτω την χώρα. Γιατί αν θα είναι έντιμος ή άτιμος ή ασαφής ή δημιουργικός είναι ένα θέμα που αφορά τους γλωσσολόγους.
Η ουσία είναι να σταματήσει ο κατήφορος. Κάτι που μάλλον δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα